Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Lavitaebella

Lavitaebella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2023
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    19
    Ima li vakvi nekade kaj nas da se prodavaat?

Прикачени фајлови:

2. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    318
    Провери во Muppet Kids

3. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    528
    Мене марамата не ми се погоди некако не ми го собираше бебето (големко се роди), 3 пати само ја искористив од Локо Кроко е. Кенгурот ми е по користен од марамата дефинитивно. ако не ти се проблем парите земи кенгур од oxymommy, јас демек да заштедам земав некој Infantino и ок е ама не е најудобен баш.

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    571
    @Baby warrior @cocopuff И јас ви се приклучувам во тимот на вриштење за време на цицање, од вчера навака полудев, вечерта му дадов и АД 120мл ги кркна без бунење.. Не знам што се случува, цица 2-3 минути и почнува да вреска, не ми се случило никогаш. Не знам до кога ќе ми трае трпениево.. денес толку сум нервозна, му го тутнав на мм и зготвив 10 работи за да мислам на нешто друго, со молење цица 7-8 минути и толку, нудам и друга града исто 2-3 минути цица и пак вриштење.. А и многу изразен рефлукс и гасови има од вчера. Грчеви воопшто немавме мислам дека е и доцна допрва да се јавуваат. Јас рачно стискам града има млекце.. Вака е весел, кака, мочка, си игра, дури е смешко по цел ден ама се плашам да не не се најадува убаво. Не знам дали секнува млеково, дали е силен млазот, не знам што да правам. Молзење ми е психичка туртура, ептен не можам да се молзам, стерилизирам итн. и не ни пробувам зошто не го гледам како некое долготрајно решение. Фаза ли е некоја.. Втор скок ни пројде, за трет е некако рано… Кажете совети ако ги имате:sweat:

5. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    433
    Мамички од кога е погодно да се користи кенгур?
    Имаме два месеци и кенгур од momcozy.
    Сакам да почнеме да го користиме но колку е добро на оваа возраст?

6. jungle

jungle Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    283
    Од 3кг може во тој кенгур да се става бебе. Слободно ставај го, на кај тебе свртено бебето треба да е. Да има простор да диши слободно, да не е престегнато, но не и прелабаво да виси.

На 1RedLipss му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.877
    Допаѓања:
    3.782
    Тони Талески ми рече слободно да почнеме, викендов ми е план ☺️ два ипол месеци сме

На 1RedLipss му/ѝ се допаѓа ова.