Мене марамата не ми се погоди некако не ми го собираше бебето (големко се роди), 3 пати само ја искористив од Локо Кроко е. Кенгурот ми е по користен од марамата дефинитивно. ако не ти се проблем парите земи кенгур од oxymommy, јас демек да заштедам земав некој Infantino и ок е ама не е најудобен баш.
@Baby warrior @cocopuff И јас ви се приклучувам во тимот на вриштење за време на цицање, од вчера навака полудев, вечерта му дадов и АД 120мл ги кркна без бунење.. Не знам што се случува, цица 2-3 минути и почнува да вреска, не ми се случило никогаш. Не знам до кога ќе ми трае трпениево.. денес толку сум нервозна, му го тутнав на мм и зготвив 10 работи за да мислам на нешто друго, со молење цица 7-8 минути и толку, нудам и друга града исто 2-3 минути цица и пак вриштење.. А и многу изразен рефлукс и гасови има од вчера. Грчеви воопшто немавме мислам дека е и доцна допрва да се јавуваат. Јас рачно стискам града има млекце.. Вака е весел, кака, мочка, си игра, дури е смешко по цел ден ама се плашам да не не се најадува убаво. Не знам дали секнува млеково, дали е силен млазот, не знам што да правам. Молзење ми е психичка туртура, ептен не можам да се молзам, стерилизирам итн. и не ни пробувам зошто не го гледам како некое долготрајно решение. Фаза ли е некоја.. Втор скок ни пројде, за трет е некако рано… Кажете совети ако ги имате
Мамички од кога е погодно да се користи кенгур? Имаме два месеци и кенгур од momcozy. Сакам да почнеме да го користиме но колку е добро на оваа возраст?
Од 3кг може во тој кенгур да се става бебе. Слободно ставај го, на кај тебе свртено бебето треба да е. Да има простор да диши слободно, да не е престегнато, но не и прелабаво да виси.