Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    1.252
    Ортопед ни ви спомна ништо? Најчесто тие даваат совет за доза и кој да се земе. Јас имав набавено вигантол и ни кажа 2 капки + чиста омега не таа што е со д3. Мислам дека горе фоле дозата е таа околу 800 зИЕ вит Д3 до кај 6ти месец па тогаш пак контрола од ортопед.
    Маслените капки се подобри од водените. Мислам имаше маслен вит д3 од џејмисон.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  2. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    534
    Исти сме, некој период веќе цело време се крева и дома и во количка, со тоа што мојава почна и со нозе во уста ама ние сме неколку дена/недели постари мислам. Мене ми рекоа исправањето е добар знак, така си ги вежба мускулите и се зацврстува. Нас на 3 месеци педијатарот ни кажа можеме слободно на 45 степени да ја ставаме во количка дека тогаш почна кревањето, утре баш сме на контрола ќе прашам сега за повеќе ама чим почнат со нозе во уста викаат е спремно за седење со потпора.

Патем мојава одкога почна со нозе во уста еве неколку дена само тоа го прави дека тешко и оди да ги лапне па вежба, а вртењето веќе не ја интересира ич :D

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  3. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    534
    Нас и ортопед и педијатар ни рекоа да продолжиме со babytol ама сега Д3+омега и посебно дополнително Д3, значи пак пиеме 2 капсули ама различна комбинација.

4. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.882
    Допаѓања:
    3.788
    Сега гледам има babytol само д вит без к вероватно така да продолжиме треба.. баш ќе се навратам да го ѕирнсм и извештајот од ортопедот пред пола месец бевме кај Талески како пто ми текнува ми рече иста доза ама тип на вит не спомна

5. Dreamer.

Dreamer. Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    82
    Ние продолживме само со Д3+Омега на Бејбитол, така ни кажа и Талески и Паскалов, од три медеци негде.

6. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    593
    Мамичкии совет што да направам да се искака детево. Знам дека е нормално повеќе дена да не се искака само на доење сме, амаа ова е со маки. Ни спие убаво, ни во раце не е мирен се витка цело времее напнува, а никако да се излесни веќе 3 ден. 1 месец сме иначе

7. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    1.252
    Срц мојава немаше какано 11 дена. Ако е на доење е нормално и до две недели да не кака. Сега ми кака на 5 дена. Ако не се грчи и плаче ок е. Можеш масажи на стомаче со масло. Види на јутјуб има еден куп. Термофорче ако има грчеви и тоа е нема многу што да се прави. Но нормално е ете и до 2 недели да не се празни.

8. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    721
    Допаѓања:
    1.663
    Значи кога ќе дојдат нозете на ред вртењето нема да и биде интересно. Мора да бидам до неа цело време оти само се врти и после мора да ја вратам на грб. Сега ќе го чекаме откривањето на нозете, нова фаза :D