Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Tulip023

Tulip023 Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    177
    Јас прашав на вториот преглед на педијатар (на околу 2ипол недели) и ми рекоа дека може, само временски да е околу 15тина минути.

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    2.113
    Kakva voda koristis ? Od Sk si ako ne se lazam

3. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.135
    Допаѓања:
    4.467
    Обична до сега, сега 5 дена ставивме филтер со чешмичка посебно. Од бејби лов, медела, бибс све имам и све е исто. А нон стоп ги вртам 8 шишиња. Само стакло користам све. Пластични од медела имам 3 на почетокот за пумпата.

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.911
    Допаѓања:
    3.825
    Тони Талески

На Karanfilce14 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lavitaebella

Lavitaebella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2023
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    19
    Ве молам за совет. Бебче е 4,5 месеци , уште пред месец дена почна да се врти на стомак но ретко се враќа уште на грб. Во спиење се врти и цело време го пика носот во душек , а бидејќи не знае да де врати јас нонстоп и помагам за да не се загуши , но скоро око да не склопувам и не можам воопшто да спијам од страв. Како се справувате со ова , дали може некако да се позиционира за да не се врти или додека не се научи да се враќа вака ќе биде? :)

6. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.526
    Допаѓања:
    5.884
    земав шише и цуцли на авент, од шишето пие, цуцла не сака за жива глава, мислите дека е до цуцлата да пробам со други или да не си трошам време? :?:

7. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    713
    Допаѓања:
    1.048
    Не верувам дека ќе се загуши, ќе си сфати каде е и ќе си го сврти главчето на страна. Остави ја еднаш и види дека ќе го направи тоа. Мојата многу ретко се враќа и кога е будна, а во спиење никако, ама ако се сврти исто ќе почне да пика носе и ќе си се намести со главчето на страна :)

На Lavitaebella му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Tulip023

Tulip023 Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    177
    Можно е да е до цуцлата, моето ги сака авент и фриг, а од мекици добивме од бејбинова, неколку пати пробувам ама одма ја плука, а другиве две одма си ги прифати.

9. MoonChild

MoonChild Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    96
    Здраво, мојата има 4 недели сега. На ексклузивно доење е, меѓутоа постојано бара на града да е. Двете гради ги празни и ако не спие си игра нс града. Проблемот е што и надоаѓа млеко и се прејадува и повраќа после тоа. Без цице не можам ни да ја заспијам. Некогаш се нервира и што и иде млеко. Цуцла не прифаќа никако. Како сте се справиле ако сте имале ваква ситуација ?

10. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.911
    Допаѓања:
    3.825
    И мојата шише авент а цуцлите не ги сакаше, ние на фриг сме за цуцли - сега баш и нарачував нова тура да ги смениме

11. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.526
    Допаѓања:
    5.884
    ајде утре ќе земам да пробам со тие, првата па тие не ги сакаше :drunk:

12. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    17.591
    Мислам дека е до цуцлата, имам и шишенце од него пие без проблем, ама цуцлите мислам дека се многу големи за 0+ се дави од нив и не ни пробувам со нив, а ги земав демек поубави и фалени. Имам на baby love тие ги прифати, некако помалечки се.

13. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    17.591
    Кај мене е две недели, слична ситуација. Цица на саат, саат ипол, неделава имаме период кога ни е будна подолго време, постојано бара да цица, цица и повраќа, иако не и давам да цица повеќе од пола час, по 15 мин од едната па од другата дојка. Ако не и дадам да цица во моментот одма е нервозна, плаче, се потресува дури, цица рачиња. Се надевам дека е период што ќе го надминеме.

14. Tulip023

Tulip023 Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    177
    Здраво, од кога почнавте да ги ставате бебињата на мека бебешка подлога, нешто слично како таа на сликата?

Прикачени фајлови:

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.911
    Допаѓања:
    3.825
    2ипол месеци сме, почнавме на многу слична пред две недели…пресреќна е! Им се смее на играчките, испушта звуци,претка со рачиња и ноџиња се радува

На Tulip023 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. nice-girl

nice-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    1.111
    Допаѓања:
    985
    Мајки моментално сме на комбинирано ад и повеќе на доење, претходно дали оти беше повеќе на ад почесто какаше сега некако послабо неќна еднаш, вчера ниеднаш денес ќе видиме иначе имаме грчеви ставам еспумисан и колиеф и неонате пробиотик. Нормално ли ова за бебе од 1 месец ?

17. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    713
    Допаѓања:
    1.048
    Бебиња на доење можат да не какаат и по 1-2 недели, и е сосем нормално. Значи го искористуваат целото млекце :)

18. tuti_fruti

tuti_fruti Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2024
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    5
    до кога најдоцна може да се прими шестовалентната?

19. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    597
    Од каде земавте поубава подлога? Се мислам да земам белким ќе сака на меше нс подлога оти до сега не сака ни на грб буден дс лежи пишти за во раце, а не па за на меше. Не знам ова дете како ќе зајакне грбче и ќе крева глава кога на стомак вришти. А во раце глава крева уште една недела кога беше

20. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    101
    Majki mene bradavicite mi se lom znaci... na ednata bradavica kako delce i fali mi ha ima skinato i ne ni mozam da dojam na taa, samo ja molzam
    Povekje davam sise so molzeno mleko dodeka da mi zarasnat bradavicite... ja stavam na drugata grada ako nesto ne se dojade od siseto.. dali pravam pogresno?
    Uzas mi se krvavi celi premnogu bolat, se zivo i divo mackam