Јас прашав на вториот преглед на педијатар (на околу 2ипол недели) и ми рекоа дека може, само временски да е околу 15тина минути.
Обична до сега, сега 5 дена ставивме филтер со чешмичка посебно. Од бејби лов, медела, бибс све имам и све е исто. А нон стоп ги вртам 8 шишиња. Само стакло користам све. Пластични од медела имам 3 на почетокот за пумпата.
Ве молам за совет. Бебче е 4,5 месеци , уште пред месец дена почна да се врти на стомак но ретко се враќа уште на грб. Во спиење се врти и цело време го пика носот во душек , а бидејќи не знае да де врати јас нонстоп и помагам за да не се загуши , но скоро око да не склопувам и не можам воопшто да спијам од страв. Како се справувате со ова , дали може некако да се позиционира за да не се врти или додека не се научи да се враќа вака ќе биде?
земав шише и цуцли на авент, од шишето пие, цуцла не сака за жива глава, мислите дека е до цуцлата да пробам со други или да не си трошам време?
Не верувам дека ќе се загуши, ќе си сфати каде е и ќе си го сврти главчето на страна. Остави ја еднаш и види дека ќе го направи тоа. Мојата многу ретко се враќа и кога е будна, а во спиење никако, ама ако се сврти исто ќе почне да пика носе и ќе си се намести со главчето на страна
Можно е да е до цуцлата, моето ги сака авент и фриг, а од мекици добивме од бејбинова, неколку пати пробувам ама одма ја плука, а другиве две одма си ги прифати.
Здраво, мојата има 4 недели сега. На ексклузивно доење е, меѓутоа постојано бара на града да е. Двете гради ги празни и ако не спие си игра нс града. Проблемот е што и надоаѓа млеко и се прејадува и повраќа после тоа. Без цице не можам ни да ја заспијам. Некогаш се нервира и што и иде млеко. Цуцла не прифаќа никако. Како сте се справиле ако сте имале ваква ситуација ?
И мојата шише авент а цуцлите не ги сакаше, ние на фриг сме за цуцли - сега баш и нарачував нова тура да ги смениме
Мислам дека е до цуцлата, имам и шишенце од него пие без проблем, ама цуцлите мислам дека се многу големи за 0+ се дави од нив и не ни пробувам со нив, а ги земав демек поубави и фалени. Имам на baby love тие ги прифати, некако помалечки се.
Кај мене е две недели, слична ситуација. Цица на саат, саат ипол, неделава имаме период кога ни е будна подолго време, постојано бара да цица, цица и повраќа, иако не и давам да цица повеќе од пола час, по 15 мин од едната па од другата дојка. Ако не и дадам да цица во моментот одма е нервозна, плаче, се потресува дури, цица рачиња. Се надевам дека е период што ќе го надминеме.
Здраво, од кога почнавте да ги ставате бебињата на мека бебешка подлога, нешто слично како таа на сликата?
2ипол месеци сме, почнавме на многу слична пред две недели…пресреќна е! Им се смее на играчките, испушта звуци,претка со рачиња и ноџиња се радува
Мајки моментално сме на комбинирано ад и повеќе на доење, претходно дали оти беше повеќе на ад почесто какаше сега некако послабо неќна еднаш, вчера ниеднаш денес ќе видиме иначе имаме грчеви ставам еспумисан и колиеф и неонате пробиотик. Нормално ли ова за бебе од 1 месец ?
Бебиња на доење можат да не какаат и по 1-2 недели, и е сосем нормално. Значи го искористуваат целото млекце
Од каде земавте поубава подлога? Се мислам да земам белким ќе сака на меше нс подлога оти до сега не сака ни на грб буден дс лежи пишти за во раце, а не па за на меше. Не знам ова дете како ќе зајакне грбче и ќе крева глава кога на стомак вришти. А во раце глава крева уште една недела кога беше
Majki mene bradavicite mi se lom znaci... na ednata bradavica kako delce i fali mi ha ima skinato i ne ni mozam da dojam na taa, samo ja molzam Povekje davam sise so molzeno mleko dodeka da mi zarasnat bradavicite... ja stavam na drugata grada ako nesto ne se dojade od siseto.. dali pravam pogresno? Uzas mi se krvavi celi premnogu bolat, se zivo i divo mackam