Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    611
    Па искрено после подој штом си измолзилс 10мл не е малку со оглед на тоа дека го оставаш да цица. Штом после ад ти се грчи многу му е. Кај мене кога ќе се прецица во глобала почнува да ицка. Нр му е ради задржан воздух оти после секое цицање подждригнува. Послушај совет од членките запри ад и пробај една недела само да цица. И јас првитр денови немав убаво млеко купив ад за случај ама бев упорнс и не го ни отворив па затоа сегс имам стрвно маже, машала, што не знар колку му е доста па имаме мака со меше

На fragaria му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    837
    Првата недела имав околу 30 до 40мл млеко се молзев на 3ч така ми кажаа на оинт.

3. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    611
    На природна база е со два денс мислам ефект нема да видиш. Јас веќе 3 недели го давам има олеснување со гасовите, си прди почесто ама давам и капки. Само не може кај мене дс се искака и со тоа мака мачиме ама сирупот мислам дека помага оти додека бевме само нс капки немаше некое значително подобрување

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.182
    Допаѓања:
    17.603
    @fragaria нас кога не отпуштија комбинирав цицаше, давав и ад. Искрено без збунета, ниеден доктор не ми кажа како да ја хранам, а знаев дека немам доволно млеко, бев со царски и покасно ми надојде млеко. Секој пат прво ја нудев да цица колку имаше толку, после тоа и додавав ад, ако бара уште, кај мене одма плаче кога е гладна. Пиев чај за доилки, многу течност, сок и гледав да јадам редовно, млекото надојде и само млеко давав, еднаш во денот формула, иако не бев сигурна дали и таа воопшто и треба. Кога ќе си заспие не ја будам, штом стане, самата одма бара да цица и супер си напредува бебе.

5. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    611
    Ама и нормално е на почеток помалку оти и млеко се лачи во зависност од побарувачката помало му е желудничето тогаш. @fragaria измолзелс 10 после цицање што мислам декс е добро. Ние сме 40 денс па некогсш после цицањр вадам исто околу 10 15мл

На Veci@123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.200
    Допаѓања:
    4.649
    А зошто одмолзувате после цицање?

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    878
    Јас затоа што го следев часот за ад и не го оставив само да се одвива туку пола час и буквално едвај му го тргнав цицето не сакаше да пушти и затоа одмолзив да не ми се направи застој

Ги следев Др совети оти под 3 кг е родено и на почетокот немаше млекце туку капки
    Ама сега веќе сме 2нед и мислам дека има само не сум сигурна дека е доволно и продолжив да давам ад
    Ама терор е од сам старт а и сега само што го пие се убива од болки не можам да го гледам срце ми се кине
    Дали некоја состојка му смета или му се мешаат не знам

Сабајле пробав само со цице заспа и спиеше 1.5-2 ч супер ни болки ни виткање ни ништо за прв пат после 10 дена дома
    Сега од страв да не остане гладно му дадов само ад ... Истата приказна се утепа од плачење виткање пола саат- саат
    Сакам да пробам само со цице
    Единствено ме сопира тоа што е 3 кл точно мало е и страв ми е да не немам доволно и падне на тежина

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    878
    А дали може да ми пишеш колку мл АД даваше? И на колку време цицаше кога откажа ад?

9. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    611
    Кога требало да одам негде дс го чуваат за да им оставам. Некогаш одмолзувам оти нр ме доцицувс и ме болат градите

На fragaria и Mimmi39 им се допаѓа ова.
  10. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.200
    Допаѓања:
    4.649
    @fragaria @Надеж♥️
    Фала ви мајки. Јас имам искуство со доење од пред 7 год, многу се измачив и на крај успеав. Ја доев ќерка ми 4 год.
    Но, сум заборавила како и кога одеше одмолувањето на почетокот. :$
    За некој ден ќе се потсетам и може ќе барам помош овде.

11. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.200
    Допаѓања:
    4.649
    Да пробаш само со цицање. Штом си спиело 2 часа, си било убаво нацицано.

На fragaria и Надеж♥️ им се допаѓа ова.
  12. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    611
    Гладно бебе не спие. Јас на мојов му се тресев прбата недела на секои 2ч го будев. Предтанав еве го сам си станува и ди бара во глобалс на секои 2ч.

13. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.200
    Допаѓања:
    4.649
    Но, после цицање градите се речиси испразнети. Ако измолзиш 10тина ml и оставиш, дали ќе му биде доволно?

14. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    611
    Му собирав цел ден. Некогаш после цицање и по. 90-100мл вадам зависи колку ме исцицал или ако спиел 3ч па јас сум преполна

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Soncogledka

Soncogledka Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2024
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    52
    Здраво женски, ние сме во болница и бебушов имал бактерија, завчера рекоа параметрите биле малку покачени, денес земаа крв рекоа ако е се ок ќе си одиме дома, ама сега на рез покажало уште малку повеќе покачени параметри и ќе сменеле антибиотик, па во понеделник пак крвна слика, јас некако испаничив, дали има мајки кои биле во ваква ситуација? Фала

16. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.360
    Допаѓања:
    2.113
    Koi kapki plus gi zemaa