Јас му дадов вчера и завчера оти не беше какано и неколку дена се виткаше од болки Прашав прво педијатар ми кажаа може Иначе бебчето има 2 Нед
Леле и моево е полно со гасови, се грчи се витка, не ми ждрига секогаш кога го дојам и плус брзо цица а и нервозно ми е деновиве додека цица, абе партали ме направи на градите со ноктињата, корни, трга, мава со ноџињата, не знам оти.
Мене тоа ми го прави декс сум со големи гради и млеко и само да тече не требс многу да влече и гладен кога почнувс да тегне многу млекце му течее наеднаш му се полни устето и не може да достаса да голтне и се тегне, влече, штипе пишти дури до зајдување.
Сладок анасон. Ама на моево кое и да му го дадам нема проблем само нешто да се јаде и да се пие. Не знам што ќе правиме вака стрвни
Ама бебе ако е гладно плаче, незнам зошто мислиш дека му фали храна, па му фаваш ад. Ако се нацица и спие. Тоа ќе крене куќа ако е гладно, нема да спие. Така да исфрли ад, не го мачи и нека си цица. Незнам зошто те плашат за килажа кога више цица бебе. Проблем е ако не цица, неможе да фати, плаче, тогаш се дава ад. Кај мене цицнуваше и толку се трга немаше млеко нервоза ја фаќаше. Ако цица на града барем 10-15 мин не треба да се грижиш. Ќе се збуцка.
Давав половина доза 30мл, затоа што прво и давав да цица. Ако цицаше минимум пола саат не давав ад(15мин од едната, 15 мин од другата дојка). Следно ако не се полни градите давав ад. Моето често бара да цица и сега на саат ипол, ако спие подолго време не ја будам, кога ќе се разбуди и давам да цица 2, 3 часа. На првата контрола педијатарот ми рече да не давам ад, само со доење.
Да и јас така ми давав 30 мл плус Сега ми кажаа дека требало 45 @Ladyme докторката ми кажа да давам 8х45 во ден аптамил прематуре Оти не сум имала доволно млеко Затоа што не качил доволно на килажа, не пуштија со 2740, на преглед имаше 3000 Јас не успеав ни 8х30 да давам првата недела ко си дојдовме туку 6-7 подои во 24 ч ми се фаќаат најчесто 7 и гледам да биде колку може на цице а ова со ад не умори двајцата Реално можеби и немам доволно млеко оти еве вчера и денес што пробав да одложам и тие 30 мл некако останува многу долго на цице може и по саат два А Др кажа макс да е 30 мин Искрено навистина не знам кај терам Од дојките тече млекце но не е премногу, според мене треба да го оставам на цице цело време па да видам Како што и пишавте неколку членки А ако ја слушам Др треба да се мачиме и двајцата со комбинации за да може да качи побрзо на тежина ама па можеби така се ризикува да не се лачи плус млеко оти кога пие ад не влече баш убаво на цице