Леле исто Цица заспива го носам во креветче и за 10 мин пак за цице А цела вечер по 2.5-3 саати си спиеше Денски потешко Плус дека сепак му дадов еднаш ад од сабајле како и на секој оброк од тоа ад вриштење пола саат има Сега си спие на цице и си цуцка
Не му одговара млекото, да не му прави грчеви штом плаче или да не се прејадува, па да му е тежина на мешето. Почекај до следна контрола, но мислам дрка немаш потреба да даваш ад штом имаш млеко, а бебе ќе цица почесто штом е само на доење, особено кога е будно.
Тоа будење не им е само дека се гладни, едноставно им треба блискост а цицето го дава тоа. Јас ја оставав да спие на мене за денските дремки ( а и уште поголем дел од времето сме така ) и спиеше без будење, бидејќи како скоро секое бебе а ја ставам во креветче осеќа, се буди и бара утеха = цице. По некое време се откажав од префрлање во креветче и почна повеќе да спие
Епа мене така ми кажаа така ги послушав и останува да се надеваме дека не ме зафркна тоа Се уплашив дека помала тежина а млекото не беше баш надојдено и од прв ден со комбинации Терор на секое шишенце, вриштење виткање болка бебе не можам се изреметив кај што го гледам само А сега не сум сигурна дека има доволно количество на мое млеко Ништо тоа е тоа Ќе чекам вторник да најдеме педијатар матичен па да не води убаво Инаку не можам целосно да го сопрам од денес ад едно од страв да не е гладно бебе и не качи тежина второ оти мислам дека навистина не има 90 мл млеко од подој кај мене
Па прима капки Прашав последниот преглед ми кажаа дека нормално било Мене ова вриштење пола саат на буквално секое пиење на ад не ми личи на нормално Се изреметив начисто сиве денови секој ден 7 пати по пола саат да го гледам кај што го боли Тоа е Се извинувам за жалењево Да не ве замарам и вас Фала ви на сите што одвоите време да ми пишете Ќе гледам што помалку до вторник да му давам ад па после ќе видиме што ќе кажат доктори
Сакам да купам убава цуцла, сакам да прифати да пробам со некоја поквалитетна, имам од зегин на canpool babies мислам се викаше ама не ја сака.. која би ми ја препорачале?