И јас добив совет од педијатар да се внимава со домашни јајца и домашно месо …сите прво тоа фаќаме ама под кои услови се коле/чува е прашалник. Ова купечково бар некој стандард треба да помине за да го наредат на рафт во маркет ваљда
Препорачајте кремче за сува кожа, на бебе му се направи како лишајче кај веѓата, не знам дали од што му е сува кожата или можи контактно. Му ставам од веледа балсамот ама нема подобрување
Majki dali ima nekoja iskustvo bebeto glavata mnogu slabo da ja potkreva t.e da ja drzi koga e legnato na stomak. Bez 1 nedela e 3 meseci, ja dvizi levo desno, koga e vo race ja drzi, ama koga e legnato na stomak edvaj po malku. Ke go nosam na fizio ..ama epten mi se mati glavata.
Bez grizi, ke ja podiga kaj i da e. Ne se sekjavam za podiganje glava, ama moeto proodi na 16.5 meseci, umrev od grizi, no za dzabe. Nosi na fizio da bides mirna, iako mene na ortoped ne me smirija, a sepak deteto proode. Normalno e da mislis, ama obidi se da bides otpimist. Gushki
Како првут му е баш на веѓата? На моето така му се правеше, го правев со маслото од Веледа на чепкалка за уши малце погрубо па мачкав крем за лице.
Здраво мамички, Дали ги отварате курињата на бебињата и дали на секое пресоблекување или само на бањање, мене ми се чини како кога се роди повеќе му се отвараше отколку сега инаку бебето е за 9 дена 3 месеци па се плашам да не му е затворено или нешто да не е во ред, прв пат мамичка
Исто и моево.. го редам на стомаче, кога ќе сака си го крева и гледа, кога не сака го чува долу главчето и плачи да го кренам. Не се имам толку загрижено бидејќи кога ми е в раце или на нога си ја држи нормално, ама наредна недела сум на педијатар па ќе видам што ќе речи
Колкаво е бебенцето? Мојавс е 3 месеци и оч не сака на стомак. Инаку за бебиња од месец е нормално да се движи малку и да не сака на стомак, премало е. На ортопед ми рекоа по 10 мин на ден ама не наеднаш и како што ќе сака да се зголемува. Треба до 6 месеци да може да седи барем пола саат и да се врти од мепе на грб и обратно. Баш барав видеа од синко, малку оред 4 месеци се свртел од грб на стомак. А сега ќерчево нејќе ни минутка на стомак, плаче заоѓа.
За 2 дена 3 месеци.. бев на 8 недели на ортопед, го прегледа и рече се е во ред. Тој веќе и го држи скоро сам, ама ете не сака на стомаче засега..
Еве мојава има 5ипол м и не сака да се врти до сега само еднаш се има свртено од меше на грб и толку беше и исто се нервира ако е фазла од 5мин оставена на меше почнува одма со плачење
Тука сме поактивни да прашам дали е ова запче или што е? Знам дека најчесто прво излегуваат единиците доле.
Здраво,бебето утре ми праве 6 месеци. Од 4ипол месеци почнавме со вежби за вртење и до сега самостојно не може да се сврти стигнува до пола и со газето не може да се досврти на стомак. Кога го ставам на стомак 3-4 мин му е крената главата ја држи ама после почнува да се нервира и му паѓа. Од кај 5ипол месеци почнав по малце да го седнувам во скут и така сака,а исто и многу сака да стои исправен. Дали има простор за паника или некој со слично искуство да ме советува. На последната контрола на педијатар ни рекоа супер силно цврсто дете а на ортопед кога бевме на контрола на 3 месеци ни рекоа дека се е во ред.