тука сте најактивни па ај тука да прашам, ова мое бебе сака само во раце, се мислам да земам марама, дали е добра идеја? не сум користела со првото и каде да најдам, дали има различни? бев денес во локо кроко и таа ми вика ова ти е како најобична марама само ти треба да си ја врзеш и не знам дали постојат некои веќе врзани само да ја ставам некако ме премесли и не ја купив...
Моето уште не се ни родило, ама јас си доаѓам тука да ве читам и да учам Кажете ми, дали да го купам оној појас за грчеви Лавче што се рекламира на фб?
Какво е тоа? Имаш во ДМ го земав јас, ама го има и на други места, со семки од цреша, што се загреваат во микро или рерна. И се закопчува на половината кај бебе.
Мајки на машки бебиња, Дали ви се случува бебе да се измочка штом му ја извадите пелената? Со ќерка ми немав вакви моменти, а со машко бебе немам ниту искуство, ниту некој ми спомнал, па си се чудам деновиве што се случува.
Хахахахахах Да, му иде ладничко Помини со влажното марамче малку кај мешето пред да му ја извадиш пелената и почекај го.
Да, многу пати како бебе. Секогаш е легнат на тие подлогите од Слипи, па ако почнеше, барем таму се впиеше.
Хахахах...многу често. Јас исто се чудев, а никој со машко бебе не ме предупреди. Ако забележиш дека му е поткренато курето, брани се одма Исто, нас тоа многу често ни се случува и после бањање, освен при менување пелена.
Моето женско па мочаше, фонтана, отварам пелена ставам нова она моча мене пелена тетра све. После ставав пелена под пелена па отварам одма вадам пелена другата тука и затварам.
Мојата обожава да се искака на свежо сменета пелена ритуал ни е тоа… особено ако ја спремам за негде дотерана менувам пелена облекувам аутфитов смислен со триста чуда и ќе ја слушнам дека завршила работа па јово наново за мочкање после бањање изгледа ладничко и станува па неколку пати така се случило
Mnogu pati mi se ima sluceno. Stavaj musama. Posto cistiot pampers mi e na dofat pri preslakanje vednad mu go koristam kako bariera
Ме изнасмеавте, ми го разубавивте денот. Фала ви мајки за советите. @Kitanova77 @Aschenputtel @Tulip023 @naturally @Ladyme @Baby warrior @Dijana DM
Мајки, потсетете ме, колку грами треба да качува бебе неделно, на 2 недели, месечно или како и да се гледа?
Здраво мамички денес пробав да измолзам млеко но не успеав, кога ја стиснам има млеко, но во музалката ептен малце излезе , инаку бебето има 3 месеца до сега само се доиме, не знам зошто така