Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. Beksss12

Beksss12 Истакнат член

Не знам ја користев на почетокот супер беше на Philips advent, си викам не е можно да немам млеко бебето супер напредува и е весел, кога ја стиснам шприца млеко

2. jabi

jabi Истакнат член

Majki ke pocnuvame so vkusovi bebe e 5 i pol meseci dosega nemam dadeno voda voopsto,dali koga ke pocneme da davam i voda?
    i ako da,koga po kolku pati vo denot i po kolku ml ?
    Koristam nera kristi za mlekceto dali moze od istata i dali da se prevriva?

3. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Исто и кај мене, потполно, прашував во друга тема, јас ја имам зелената на philips.

4. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

После хранење 2-3 лажички вода.
    Јас така практикувам, за пола час негде и си ја дојам и така заспива.

jabi likes this.
  5. Beksss12

Beksss12 Истакнат член

Јас ја имам виолетовата, не знам дали е до пумпата или затоа што ми се меки градите

6. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Штом се почнува со цврста храна, треба да се дава и водичка. Јас за син ми давав прво Јана некое време, потоа како за нас, Роса.
    Не ја преврирав.
    Се водев по правилото месецих10, значи на 6 месеци - 60мл, што не значи дека ги пиеше на почеток.
    Нудев во тек на цел ден, е сега не памтам од кога колку пиел, битно нудев. Тој беше на доење, па многу не бев загрижена на тема хидратација.
    Со ад и замена на шише млеко со оброк е друга приказна.

Anaroz1 and jabi like this.
  7. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Мене педијатарот ме советуваше после доење да измолзувам 30 мл млеко и да и го давам, не успевам ништо да измолзам, а градите се полни млеко. Претходно кога немав толку млеко повеќе измолзував.

jagoda777 likes this.
  8. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Истата бев ако ме веруваш... не течи млеко а градите тешки жешки...мислам дека пумпите не молзат убаво. Јас имав од Кика од локо кроко исто како тебе ми беше види некој со поскапа пумпа како поминува. Кој месец е бебе?

9. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Цееело време , место една јас две пелени менувам:D или облеката поплава е:) дури и на педијатар кога го соблече си се измоча :) фонтана

Dijana DM and Mimmi39 like this.
  10. Mama998

Mama998 Истакнат член

Породена сум пред 5 дена, ама бебушот ми е само со едно окце отворено, другото не го отвара, ако го отвори ќе го подотвори ептен малце. Во болница секој доктор шо ќе дојдеше, ќе го прашав, ќе го видеше, ќе му го подотвореше и само добро е, нема ништо и цело време само тоа го викаа. Планирам денес да го носам на очна клиника, за ако има некој доктор таму што би се нафатил да го види, да каже бар што е... Вака од клиника не испушти ја вчера без да кажат што и како да се прави со окцето.....

11. LaTama

LaTama Истакнат член

Немам искуство ама ако одаш на клиника види кај др Беким Татеши, он работи повеќе со деца мислам

Bubiška and Ladyme like this.
  12. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Срце мало....може навистина е се во ред. Дај му ден-два време. И кај моето бебе повремено едно оче е како подзатворено, но си го отвара кога не спие.

13. Mama998

Mama998 Истакнат член

Отидовме сабајле на клиника на очно. Му го отвори ја очето, само белката му се гледаше, а ирисот беше скроз кај носето, само малце наѕираше. Рекоа мускулот, ама да го види и детски офталмолог

Mimmi39 likes this.
  14. Dreamer.

Dreamer. Истакнат член

Бебево денеска на 5+++ научи конечно да се врти од грб на стомак и обратно и сега само тоа прави, не можам ни да го заспијам ни 5 секунди да го оставам :bandit:

Baby warrior likes this.
  15. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Хорор, мојава е три ипол - не спијам цела недела од ова … спие на страна и сака да се сврти на стомаче а нема баланс да се врати и заринкува со главата во сон и кенка ;( нњкој ако нашол начин нека помага … иначе на грб не заспива мојата пошто уште со моро рефлексот мака мачиме со рацете прета :wasntme: и сега сме ни вака ни така :drunk:

16. Dreamer.

Dreamer. Истакнат член

Мислам дека нема помош додека скроз не совладаат и после додека им пројде интересното.. Јас имам проблем последниве недели и што сака да цица на 2 саати секоја вечер па и да си цуцка као со цуцла и да си спие така а цуцла не прифаќа, жива ненаспана сум.

17. Baby warrior

Пробај друг вид цуцла ќе фати нешто :( другарка моја на 6месеци воведе цуцла ради ова вртењево а детево од почеток нејќеше

18. Baby warrior

Иначе едит за цицањево …мојава така цица од раѓање и навечер на 2ипол саати три макс :( со тоа со помирив еве ја три ипол месеци никако да свезе навечер повеќе бара цице па си продолжува

Надеж♥️ and Anaroz1 like this.
  19. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Мами како ги облекувате вашите малечки периодов ? Времево е лудницс, под сенка студи, дувка ветре, на сонце печи.
    Го облеков бебо по долги некни, плус капче памучно и чорапчиња и го помрив со тенко кебенце во количка ама мислам го прегреав, темп имаше 37.5, е сега не знам дали од што имапе ворувче малку фатено или од топло што му беше.
    Денес го извадив по кратки, после му ставив долги долу и памучно капче на моменти кога дувкаше, стварно н знам како да се облекуваме деновиве, си мислам само јас штракната новороденче по кратки, инаку месец и пол имаме :)
    Еве го вечерва за спиење спие по долги и покриен со ќебенце ама изг му достуде оти кај градите е малце ладничок па му фрлив тенко јорганче

20. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Навечер (околу 20-21ч) му облекувам шпикозни со долги ракавчиња и ногавички, без боденце, а преку ден е на боденце на кратки ракави, со голи раце и нозе. :)
    Надвор на тераса исто е на кратки.
    Капче ставам само после бањање, 30тина мин.
    12 дена е бебе и уште не сме почнале да шетаме надвор.

jelo and Cvetce_ like this.