Апсолутно неточно, со правилна поставеност при доење многу помалку голтаат воздух, затоа и доено бебе нема строга потреба да се подригнува. За се во врска со доење лактациски консултант ќе ви даде најправилна информација, а не педијатар. @princessgirl47 каква сода боже господи, обична стерилна газа на прст натопена со вода, ама и никогаш немам чистено јазик додека е само на млеко, не знам зошто сметаш дека треба.
Кога ќе почне да прета и да се витка пробај смњни ја градата… ќе осети промена дека нема да му тече одма и ќе почне да влече посилно и ќе се расони дополнително
Како ви текнува ова да правите ми текнува дека свекрва ми ми збореше за ова … мојата немаше наслаги кога погледнував додека беше мн мала неколку пати ама и да има не знам зошто би пипкала… ова е нешто од баби муабет ниеден доктор не ми кажал ова да се проверува
Дали 37.2 е нормална температура за 5 месечно бебе? И дајте совет за запчиња што да и дадам, ми излгледаат малце црвени непцата и многу е нервозна
Значи има разлика кога е од млекце *малку наслаги се и се бели И можеби кандида * цел јазик е обложен и има грутки или жолто Тогаш се носи на педијатар ! Нистатин капки и чистење со газа или чепкалка за уши натопена во раствор од сода и превриена и оладена вода е терапијата ама сепак педијатар мора да ја даде. @princessgirl47 амо има многу и жолти се носи на педијатар
Мајки, како што пишав прерходно мојата е баш немирка и нетрпелива, лицето и е лом од што се гребе со рачињата, целото и се направи со акни, секаде кадешто успева да се дофати, дури и позади ушите. Дали да и ставам некоја крема??
Мојава цело време се гребе по лице.. на 3-4 дена сечам нокти. Само линии има. Лицето и е чисто нема акни ставам биодерма атодерм бауме крем ( имаше кога ја зедов од болница тогаш беше месец скоро, од тогаш ставам крем и се исчисти) . Кога ќе се вцрвени од гребењето обично кога игра на подлога и ја поминувам со ролечето на уријаж афербајт одма поминува црвенилото.
@princessgirl47 Ako ima candida na jaziceto ili obravcinjata toa se kako beli naslagi, se dava Nistatin I na steeilna gaza natopena so nistatin se cisti. Vo bolnica ni se pojavi, sestrata go iscisti. Doma samo nystatin davav ama ne se osmelivme so mm da mu go isciatime
Ако е мирна после доење, изгледа задоволно, спие, ако мокри доволно пелени значи не е гладна. Напредува ли во тежина ? Не те пратам од сам старт со муабетот, ако напредува тогаш нема потреба од формула.
Имам турпија електрична за бебе ама не ми се допѓа, како жилет и се ноктите и добив сетче од бејбилов на дм и има ножички мали и борба пробувам додека лежи и е мирна не ја стискам силно за рака и ќе фатам едно нокте па после ќе мафта пак ќе ја фатам па друго нокте. Кога спие моево да не прелетА мува ќе се разбуди а не да ја чепнам нокти да сечам.
јас и ги сечам со грицкалка од дм малечка. веќе 4-5 пати и ги исеков, брзо и растат и се гребе исто крв си пушта
Бебе од 5 месеци има течна столица, пролив, 3-4 во 24 часа, веќе 2,3 дена. На ад е. Други симптоми нема, пие млеко. Во четврток имам закажано педијатар, дали да ја носам денес и на што може да укажува состојбава?
Истите ги имам, се обидувам едно по едно нокте, ама тешко оди, многу прета, се плашам да не ја повредам, ќе бидам по упорна да ги средиме, кај ќе се допре целата е лом.
Мм само на спиење и ги сече а јас ни тогаш не се осмелувам, еднаш пробав и ја сецнав кај што не треба трапава сум. Периодов дека спие како зајак никако не ни стигнува да и ги исече и како Wolverine е
Ај пушти линк, да си нарачам па може ќе се осмелам да и ги средувам јас. Овие турпииве тука што ги има прескапи се