Бебе има 3 и пол месеци и во последно кога пие млеко не бара уште што ми е многу чудно. Претходно ако не му беше доволно цела зграда ќе го разбереше, а сега му дадов прво 60 мл ги испи и си чутеше. Бевме минатата недела на контрола и во ред си беше со тежината, но ова ме замисли, посебно бидејќи му давам комбинирано (повеќе ад) и немам баш контрола колку испил.
Espomisan I coleif zaedno gi davate? Jas vo sekoj obrok espomisan vo mlekoto mu gi stavam. Coleif ednas dnevno ama ne gi mesam zaedno so espomisanot. Probiotik dva pati na den.
Колиеф се става во секое млеко, 30мин пред да го пие 4 капки, мешаш и да одстои да може да се деактивира ензимот. Нема никаков ефект еднаш во едно млеко. Баш прашај педијатар.
И мојата е три ипол ама сме на ексклузивно доење. И мојата некако како да намали количински или па е поголема и влече побрзо штознам. На два ипол саати отприлика бара с навечер почнува сега да сврзува по 3ипол/4часа без цицање. После 5наутро почнува да ја фаќа сафра и само се врти ско не ја земам на цице се буди. Иначе преку ден и јас мислам мојава како помалку количински да пие сега
Мајки не знаев кај да го пишам прашањево па решив тука... Вчера се вакциниравме со таа вакцина што е за 6 месеци и денеска на местото каде е боцната го забележав ова црвено е местото и на допир е тврдо како каснато од комарец што мислите дали е нешто итно за на доктор?
не, ставај ацити борици облоги, мојата имаше огромен оток, ако најдам слика ќе ти ставам. се повлече за неколку дена
Слободно миже да се мешаат и како што ти пиша членката скоро ништо не помага еднаш на ден ако дадеш. Треба барем преку еден оброк или најдобро на секој ако сте на АД со редовни оброци. Јас ексклузиво дојам и не стигав на секој оброк па давав преку еден и имаше подобрување
Малку каснам ама јас додека му давав се и грчеви имаше и не какаше дури го болеше меше цело се грчеше од што не можеше да се искака. Веќе 3 недели не давам ништо освен Nurse Harvey сирупче обично еднаш дневно и Вигантол и Омега. Да не го подречам си какаше секои 3 дена без врискотници а во последниве 7 дена 5 дена е какан без проблеми
Искуства да кажете со одвикнување од шише? месец и една недела сме педијстсрот рече да и го тргнам шишето и ад, само да цица пошо сум имала млеко
А денес го мерев на моја вага и ми покажа плус 370 грама за 9 дена. Минатиот пат кај матичната го мерев ама и да има некоја разлика во вагиве сигурно не е преголема. Ми останува сега на мојава да го вагам почесто, зошто јас мислам не јади доволно, а вагава друго кажува
Ние наредна недела сме на вакцина за 6м што се прима. До сега како ги примавте вакцините? Другарки мои примале во уста и во 2 нозе а некој во уста и во 1 нога. Што е разликата ме интересира ако може да споделите искуства? Зашто некои така некои така, малце сум збунета
Вакцините се: 3 пати во уста, на два пати по две во нога и еднаш една. Е од вакцинален до вакцинален, е тоа кога ќе бидат тие два пати по две во нога, плус во уста, а кога само еднаш во нога и во уста.
Аха. Ок Дека нас два пати ни беа рота и 2 во нога, значи сега само 1 ќе примаме. А па другаркиве некои ми кажуваат дека на две недели им ги делат. Пр рота вакцина па по две недели пак вакцина. На 4м пак рота, вакцина па по 2 недели вакцина. Затоа ми е чудно. Некои по 2 во ден, некои по 1 па на 2 недели пак уште една