Мене таков педијатар ми се погоди. Според нејзе премногу било дете да прими толку вируси наеднаш и толку да се боцка. И поделени ни беа.
Мамички бебе има 4месеци..веке си ја држи главичката ама кога ја држам исправено цело време ја наведнува надолу.(Гледа во земјата и ептен надолу и е наведната како подгрбавена )не и е исправена нагоре .дали некој имал таков случај ..што може да е?
Да.ја држи..и сама се превртува од грб на стомак..и вака кога ја држам исправено кога и тропам со некои тропки нагоре ја подигнува но потоа пак исто цело време надолу ја наведнува
Јас така за големата знам ни ги делеа и сега кога отидов кога рекоа наеднаш сите ми идеше да побегнам Таа кога ја прашав почна као исто било дали наеднаш или за две недели вака барем ќе ја поминела траумата во еден ден А и за големото ми рачунаа до ден кога да дојдам сеа ми пишаа само на 4 м и толку
На бебка не и ги делат вакцините, и на 2м и на 4м прими две во нозете и една во уста. Следната недела здравје има термин пак, за рота и превенар. И после дури на 1 годинка здравје МРО и превенар последна доза.
Сите вакцини до сега наеднаш ги примивме, никој не ни спомнал причина да се делат, штом по програма се ставени сите заедно сигурно не се на тепка така непроверено. Башка што најголем дел од бебињата овие вакцини ги поминуваат со никаква или минимална реакција, еве има и тема за тоа. Не си правете стрес да носите дете одделни денови па и на состојбава наесен по болници.
Не се грижи така сите прават. Да не имаш шарен тепих? Моево ако имав шарени влечки тепих бара да гледа и среќен е и така надолу е со главчето
Појма немам а искрено и мене ми естрав ја поврзуваат со аутизам И нас така наеднаш и не жалам бидејќи после секоја вакцина нема апетит и имаме темп. Значи ако ги делевме секој месец ќе бевме такви
Мене жени ми кажуваат дента детето да не го бацам, ако поврати да чистам темелно, какашките со ракавици да му ги чистам и памперсите пред врата да ги фрлам, само паники да се ствараат. Доктор ништо такво ми нема кажано и јас си терам како секој ден. Обично после вакцина кога кака пролив има ама за среќа еднаш до два пати кака. Си чистам со гола рака, си го измивувам зашто е лом од проливот. Да е до толку опасен како што го прикажуваат во посебни услови ќе ги држат децата или не би им давале.