Јас ја носев кај Каличанин и задоволна сум, детално ја прегледа и двата пати и убави насоки ми даде. Прво на 2ипол месеци па на 5ипол и следно на 8ипол ни рече
Ајде да не пишувам посебно на секоја. Нас во Плодност ни рекоја на 3,6 и 9 месеци да го носиме за ехо на колачиња. Ве читам на некои од вас, вашите доктори им правеле детални прегледи. Ние кога бевме на 3м, прегледот траеше нецели 5мин. Во извештајот ништо не пишуваше, само нема глава на бедрената коска. Подетално воопшто ништо не ни кажаа само дека се е во ред. Кога го прочита матичниот извештајот рече нормално дека нема глава на бк, обично од 5ти месец се гледа И искрено не сум задоволна зашто некако на брзање, гледаше само да не попрати
Значи не сум згрешилс во Систина што ќе одиме. Знам дека е поскапо ама не знаев каде би можела на друго место а нејзе ми ја препорачаа
Др. Тони нас ни рече, прв преглед на 2месеци, после кога ќе седне па кога ќе почне да оди. Моето е прематурче па прв преглед ни беше на 3месеци па сега јануари ќе има 9 месеци тогаш претпоставува дека ќе почне да седи и после кога ќе прооди. И за секое дете тоа е логично, незнам дали има потреба повеќе од тоа.
Како сте задоволни од пелените Babylove од ДМ? Бебка е 2.5 месеци имам уште цел картон 200 пелени од Pampers, па потоа се двоумам за да и сменам од ДМ..
Исто на 3м бевме и ни 5мин не беше прегледот и не испратија д3 да провериме... Која др ве прегледуваше Маргарита?
Hahahahahahaha i nas ni rekoja vit D3 da ispitame im gledalo ponapredno mozebi da bilo od nedostatok na vit znaci po default davaat za vit D3. Ama znaes kako? Ako sakate, da ne ve obvrzuvame da mu ispitate. Koga ce kaze dr nemas sakas nejces Inace ne Ankica beshe na poragjaj, posle na poseta samo ona ni doagjase, so nejze moabeti, soveti I mi se dopadna, taka prodolzivme kaj nejze sekoj mesec na redovna kontrola. Ednas slucajno ni se pogodi Margarita i ic ne bev zadovolna, nekako mi ima nekoja doza na arogancija vo nea.... takov vpecatok mene mi ostavi, sto nemora da znaci. A za eho na kolkcinja znam deka Margarita pravi, no nie deka ne sme od BT i so edno idenje ni pravat vo Plodnost, dr Elena, ne na pedijatrija. Ankica e samo po sredite a togas Margarita ne e i zatoa vo glavnata ni pravat..
Не пишувам во права рубрика на темата..меѓутоа овде сте ми поактивни Јас сум една анксиозна мајка која едвај го прежувува секој ден ..психички Мислам дека имам постпородилна депресија..да позборуваме за тоа Ве моламДали се соочува некој со истото?Ми треба мотивација и разговор..
Зошто би менувала? Не си задоволна од Pampers? Мене Pampers premium care ми се покажаа најдобри и не ги менував ни за ќерка ми, ниту сега за бебе.
Каква вреќе за спиење ми треба за бебе кое не сака да е покриено ноќе, за моменталново време. Како оди тоа со тогови ако може некој да ми објасни?
Дајте предлог шишенце за бебе од 2недели. Philips avent ептен се мачи да пие а tommee tippee многу и тече, брзо пие и после штуцка
Земи на медела обичното шише со цуцла S.И ние имавме мака на почетокот само таа ја прифати и уште тераме само сега со М сме.
Смени проток на Авентот, дека првите шишенца се со ептен мал проток и течи минимално. Земи проток 3(1+ месеци) и види дали ќе му одговара на бебе.
Baby nova so s cucla. Staklenite gi koristam ima I plasticni. Od Avent I jas ne bev zadovolna. Ovie ne se nekoja poznata firma ama jas sum zadovolna. Ne se ni skapi.
Јас му зедов слипи многу ме бендиса играчката дрвена И не се лоши. Пролив кога има што и да ставам протечува. Иначе од раѓање ги користев памперс премиум па му сменив памперс актив.
Ние наполнивме 6м но сеуште не седиме. Ако го држам на пример да е седнат иначе сам не го оставаме зашто уште се ниша, нема рамнотежа итн. Гледам на инстаграм видеа кај што децата им седат цврсто уште од 5м. Дали има простор за загриженост? Нас педијатар ни рече додека не направиме ехо на колкчиња да не го седнуваме. Сакав јас хранилица да му земам зашто почнавме со вкусови Ве молам споделете ваши искуства