Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    1.185
    Дали седите во кафичи внатре ако нема многу луѓе со 4 месечно бебе? Порано мислев ќе нема гајле ама некако шубе ми е. Колку беше убаво летото на отворено секаде

2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.873
    Допаѓања:
    24.657
    Ако нема гужва, ако не се пуши, зошто да не.
    Сепак си знаеш ти најубаво.

На Merten и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  3. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.153
    Допаѓања:
    4.197
    Вчера седев, понастрана маса и беше отворен прозор близу … не планирам дома да пстанеме цела есен и зима. Секако маж ми се движи со мн луѓе ќе и донесе нешто ако така треба |( повжно мо е да е облечена топло за времево отколку каде ќе бидеме … исто инза моловиве другарка ме прашува ја носиш во сити мол? Викам а каде да ја прошеетам на дождов не може цела недела дома да седиме 8) знам дека има мн мајки што не носат деца по молови до година … да живеев на медитеран негде со убаво време и ја така би…ама во ск тоа ни е изборот

На Puffy2019, Merten и Tulip023 им се допаѓа ова.
  4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.088
    Допаѓања:
    13.265
    Хахаха женче од 40 дена дома не сме прибрани. Значи ноември е родена, цела зима или надвор или мол, дома скренување е. Да не зборам постпородилна депресија на најјако, па уште и во четири ѕида да седам.

На Anaroz1, Puffy2019, Merten и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.153
    Допаѓања:
    4.197
    Да бе фениксче јас и ти сме тие лудите мајки :inlove: со најлуди бебки

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    1.185
    Добро, да не си мислам дека сум несовесна:D И јас тоа си мислев, нема шанси да доседам само дома периодов што следи, е сега нормално нема ни во чадилници да го носам

На Peperutce6, Puffy2019, Feniksgirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Kitanova77

Kitanova77 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    91
    Девојки бебе е 3 месеци и треба да прекинеме со Д3+к1. Сега давам д3+омега на babytol ама педијатар ми рече да давам и плус само д3. Дали и вие вака давате и ако може да ми кажете со кои д3 да продолжам

8. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.153
    Допаѓања:
    4.197
    Мн нормално. Секој ден чист и со убав воздух ќе го користиме за прошетка надвор а останатите ќе шетаме деца кај е потопло ако немаме чисто ;( дома не се доседува и нив им стснува монотоно. Ќе фаќаме некои планински викенди здравје зимово ама во ск тоа ни се опциите за преку недела ;(

На Puffy2019, Feniksgirl и Merten им се допаѓа ова.
  9. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.153
    Допаѓања:
    4.197
    Јас на бејбитол земав посебно омега посебно д3

На Kitanova77 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Muki-coocie

Muki-coocie Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2025
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Здраво Девојки!! Јас сум породена пред 18 дена природно и после двс дена си дојдовме дома. Родилна тежи на бебе беше 3660, а не пуштија со 3530. Вчера на прва контрола (на две недели) има 3770.. малку ме загрижи докторката дека малку е, а нели треба првите две недели да си ја врати родилната килажа?? Што мислите? Позз

11. Mama998

Mama998 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2023
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    39
    Бебчето ми е старо 16 дена. Втор ден од царскиот го приметив бебушов дека едното окце не го отвара, а другото си е се океј. Педијатрите викаа нормално било, ќе си го отвори и се тоа... Ама мајка како мајка, реков детево има некој проблем и го носам на контроли одма после излагање од болница.... Отидовме на очно ни открија дека има микрофталмија (мало око) на тоа што не го отвара, а на другото што си е океј има колобома.... Првите зборови беа, не сме се уште сигурни дали ќе гледа понатаму, може има невролошки проблем.... Отидовме на второ мислење, отидовме и на трето мислење... Ехо на мозоче уреден. Добивме уште еден одговор на тоа ама сосем поразличен. Дека има само спуштен очен капак... Ама од коа ги приложив и другите извештаи пак се смени мислењето и останавме на тоа да го следиме... За три месеци пак контрола имаме... Ама еве јас го приметувам, кога ќе запалам сијалица он реагира, окцето што не го отвараше сега го подотвара, АМА ирисот му е скроз кај носот и не може да гледа со тоа....
    Колку што разбрав имало доста дечиња што се раѓале така со мало око, со колобома... Мајки како се справивте со тоа?

12. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    1.185
    Мене педијатарот ми рече да ги давам babytol d3+omega и плус две капки д3 на пливит (дупла доза до на лето)

На Kitanova77 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    970
    Девојки во какви алишта советувате да го облечам бебуш за излегување од болница при вакво време? Боди со долги, чорапчиња, капа, комплет на долги, ќебенце.....скафандер дали да земам :?:

14. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    35.303
    Јас во Февруар, значи на уште поладно, го извадив по боди на долги, шпикозни со ногавички, капче и ќебенце.
    Ако се вакви температурите кога треба да излегувате, можеш како што ти кажав, или слично.
    Скафандер за од болница и правец во кола не ти треба, доволно е ќебенце.

На Anaroz1 и specificone им се допаѓа ова.
  15. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    884
    Немам искуство со вашиот проблем.Ама ние дека сме предвремено родени не следеше док Беким Татеши добар док.Закажи кај него ако не сте биле досега.Можете и Систина оди док, ама ако средиш на државно со термин да не плаќате.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  16. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    970
    И јас така мислам дека скафандер за една минута надвор од болница до кола нема потреба. Сепак реков да прашам поискусни мајки.

17. Mama998

Mama998 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2023
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    39
    Он го гледаше на клиника. Он ни ја кажа таа првична дијагноза....

18. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    884
    Се се средува какп што растат.Знам не ти е лесно го мислиш.Ама еве ние сме предвремено родени.Кога не пуштија од оинт бевме со дијагноза имавме ретинопатија 2 на очите одевме кај док може на 2 до 3 недели на контрола и се среди со капки и како он си се развиваше.Затоа само смирено и почести контроли и ќе се среди.

19. Mama998

Mama998 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2023
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    39
    Знам.... Истово го пројдов со првото... Од коа не пушти ја од ОИНТ исто одевме на контроли кај Исјановски, ама се беше во ред.....

На Veci@123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    868
    Дефинитивно не ти треба скафандер за толку кратко, само полошо ќе направиш ќе ти се прегрее бебче низ болница и во кола па ќе го фати склет и ќе плаче. Ќебенце е сосема доволно

На EarthFire и specificone им се допаѓа ова.