Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    35.300
    Па можеш, ама под ова полесно да ја облечеш.
    Јас имам вакво слично, тргнав да му го облечам ама почна да вреска дека е пресклет бебе и му го соблеков, па се облековме како што ти пишав.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    1.894
    Јас на почеток имав страв да ја шетам , сега не се прибираме. Сега се вративме од шетање, и облеков боди по прерамки, панталончиња и боди по долги. Ја покрив со подебело ќебенце. Сонце ја пече мижи не и одговара ама поубаво него дома у 4 ѕида...

На Mumoftwo30, hermosa и happygirl им се допаѓа ова.
  3. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    549
    Screenshot_20251004_161255_Chrome.jpg Девојки дали знае некој каде можам да најдам делови за оваа пумпа во смисла на гумата напред и тоа малото кај што тече млекото. Внуката си се играла со нив, не употребливи се

4. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.565
    Допаѓања:
    14.056
    Не е тоа многу облека некако? Јас денес ја шетав во хеланчиња, чорапи и патичиња, а нагоре боди по кратки, памучна блуза и јакничка. На глава само стегач околу ушите да ја фати. И супер си беше. Ако и ставам ќебе, или па тоа зимското од количката жива вода ќе биде и ќе вришти.
    @happygirl јас вакво би облекла на минусни температури. Надвор милина е времево само за јакничка плус, ништо друго.

5. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.757
    Допаѓања:
    4.658
    Јас боди по кратки му облекувам, тренерчиња, елек и капче тенко. Памучно ќебенце носам ама невозможно е да задржи од мрдање :D

6. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    25.102
    Во ова е ладно на минусни темп, за тогаш од оние дебелите зимски скафандери :) таман и беше вака со памучни тренерки и ова одозгора наместо ќебенце. Уште 3-4 бебиња што видов исто во вакви скафандери беа облечени, дури и со памучни капчиња одоздола.

7. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    1.185
    Да прашаш од каде што ја купи да проверат со застапникот од филипс, иако мислам дека немаат резервни делови, но пробај за секој случај

8. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    933
    Допаѓања:
    1.503
    Ич не е рано за таква облека.
    Јас по мене со гледам, кога мене денес ми студеше под сенка со блуза на долги и јакна шо остана на бебе од два месеци
    Јас го наоблеков мојот денес небаре на Монтеверест ќе се качваме :rofl:
    Од топло на есен нема зијан, не е лето па да го сварам, се изнаспа во корпата од количката, му ставив боди на кратки, боди горе на долги, тенки шпикозни и плус дебел комбинезон, плус во дебела пелена беше завиткан. Знам дека не сум токму ама стварно беше свежичко Битола, 5 степени беше надвор и страв ми е да не го преладам, претходна недела настинавме.

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    6.171
    јас денес за шетање ја облеков во боди по кратки и шпикозни памучни, капа и кебенце :)

10. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    847
    Допаѓања:
    1.542
    Одма после 40 дена ги шетате? Иако е вакво времето? И со вирусите во затворен простор со многу луѓе?

11. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.863
    Допаѓања:
    10.824
    Во февруари родив, по 7 дена искочивме ептен оти царски па мислев ќе ми испаднат органите :rofl: какви 40 дена дома затворени.

На MariaBouli, Puffy2019 и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  12. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    693
    Испаѓавме и пред да направи 40 дена. На отворено без гужви ништо не му е.

На Simon4e0507, Puffy2019 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  13. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    6.171
    јас сум породена во август, шетавме и пред да направи 40 дена, септември беше убаво времето, се утепавме од шетање во парк

На Simon4e0507 и Puffy2019 им се допаѓа ова.
  14. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    867
    Исто и јас како Noemi дека царски па по 5-6 дена и одтогаш секој ден на прошетка низ маало или парк. Користи дур спие бебе во количка, после често сакаат само да гледаат дур се возат. Плус ќе се загади за некоја недела па друг проблем

15. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    25.102
    Се породив на почеток на мај, веќе после една недела почнав да ја шетам бебка надвор. Какви 40 дена дома затварање, кој уште го прави тоа?

16. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    867
    Јас проблем гледам во носењето во 3 различни куќи на 40 дена а не во шетањето. Јас пример не го правев тоа туку постепено си ја носев на гости

На happygirl, Puffy2019 и Noemi им се допаѓа ова.
  17. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    847
    Допаѓања:
    1.542
    Мајки јас прашувам за сега овој период, за лето јасно дека нема да седиме дома ама сега освен надвор во двор, на ладново каде би одела со новороденче? Само на затворено е опција а со вирусиве тоа не доаѓа у обзир. Иначе еве јас 40 дена седам дома и не дека ми е суеверие ама јас не можев од кревет да станам до вц, а не па да ми падне на памет да се дотерам и да шетам. Да ме видеше некој како бездомник бев...(Не дека сега грмам :rofl:) Ме пржеше раната не можев да седам ни да стојам, ненаспана, бебе не знае да цица, вришти ... Алал да ви е што одма сте станале, кај мене беше комплициран царски :sweat:

На Dijana DM, LaTama, nice-girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    3.283
    Зошто да не надвор на времево. Убаво ќе се облечете, во количка и шетај.

На Puffy2019 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  19. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.088
    Допаѓања:
    13.264
    Па баш сега ако не го прошеташ, што ќе правиш во зима. Ние ноември сме родени, бидејќи беше презагадено не ми дозволи педијатар да ја извадам пред 40 дена, иначе како поминаа не сме дома прибрани. Таман работа само во двор да седиме или да не одам во затворено. И во затворено ја носев.

На Puffy2019 и happygirl им се допаѓа ова.
  20. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.300
    Допаѓања:
    4.818
    Да после 40 дена излеговме. Рачунај она 4 недели беше во инкубатор, и две дома одседовме. После се стопли и шетавме сами без мн луѓе. Сега ја шетам, за кратко ќе биде катастрофа воздухот. Ќе идеме за викенди, шапка, осогово. Малку на воздух. И ако е по ок преку ден ќе ја вадам.

На Simon4e0507 и happygirl им се допаѓа ова.