Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Па можеш, ама под ова полесно да ја облечеш.
    Јас имам вакво слично, тргнав да му го облечам ама почна да вреска дека е пресклет бебе и му го соблеков, па се облековме како што ти пишав.

happygirl likes this.
  2. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Јас на почеток имав страв да ја шетам , сега не се прибираме. Сега се вративме од шетање, и облеков боди по прерамки, панталончиња и боди по долги. Ја покрив со подебело ќебенце. Сонце ја пече мижи не и одговара ама поубаво него дома у 4 ѕида...

Mumoftwo30, hermosa and happygirl like this.
  3. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Screenshot_20251004_161255_Chrome.jpg Девојки дали знае некој каде можам да најдам делови за оваа пумпа во смисла на гумата напред и тоа малото кај што тече млекото. Внуката си се играла со нив, не употребливи се

4. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Не е тоа многу облека некако? Јас денес ја шетав во хеланчиња, чорапи и патичиња, а нагоре боди по кратки, памучна блуза и јакничка. На глава само стегач околу ушите да ја фати. И супер си беше. Ако и ставам ќебе, или па тоа зимското од количката жива вода ќе биде и ќе вришти.
    @happygirl јас вакво би облекла на минусни температури. Надвор милина е времево само за јакничка плус, ништо друго.

5. naturally

naturally Популарен член

Јас боди по кратки му облекувам, тренерчиња, елек и капче тенко. Памучно ќебенце носам ама невозможно е да задржи од мрдање :D

6. happygirl

happygirl Форумски идол

Во ова е ладно на минусни темп, за тогаш од оние дебелите зимски скафандери :) таман и беше вака со памучни тренерки и ова одозгора наместо ќебенце. Уште 3-4 бебиња што видов исто во вакви скафандери беа облечени, дури и со памучни капчиња одоздола.

7. Merten

Merten Популарен член

Да прашаш од каде што ја купи да проверат со застапникот од филипс, иако мислам дека немаат резервни делови, но пробај за секој случај

8. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Ич не е рано за таква облека.
    Јас по мене со гледам, кога мене денес ми студеше под сенка со блуза на долги и јакна шо остана на бебе од два месеци
    Јас го наоблеков мојот денес небаре на Монтеверест ќе се качваме :rofl:
    Од топло на есен нема зијан, не е лето па да го сварам, се изнаспа во корпата од количката, му ставив боди на кратки, боди горе на долги, тенки шпикозни и плус дебел комбинезон, плус во дебела пелена беше завиткан. Знам дека не сум токму ама стварно беше свежичко Битола, 5 степени беше надвор и страв ми е да не го преладам, претходна недела настинавме.

Simon4e0507 likes this.
  9. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

јас денес за шетање ја облеков во боди по кратки и шпикозни памучни, капа и кебенце :)

10. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Одма после 40 дена ги шетате? Иако е вакво времето? И со вирусите во затворен простор со многу луѓе?

11. Noemi

Noemi Популарен член

Во февруари родив, по 7 дена искочивме ептен оти царски па мислев ќе ми испаднат органите :rofl: какви 40 дена дома затворени.

MariaBouli, Puffy2019 and Feniksgirl like this.
  12. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Испаѓавме и пред да направи 40 дена. На отворено без гужви ништо не му е.

Simon4e0507, Puffy2019 and Anaroz1 like this.
  13. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

јас сум породена во август, шетавме и пред да направи 40 дена, септември беше убаво времето, се утепавме од шетање во парк

Simon4e0507 and Puffy2019 like this.
  14. dummy

dummy Истакнат член

Исто и јас како Noemi дека царски па по 5-6 дена и одтогаш секој ден на прошетка низ маало или парк. Користи дур спие бебе во количка, после често сакаат само да гледаат дур се возат. Плус ќе се загади за некоја недела па друг проблем

15. happygirl

happygirl Форумски идол

Се породив на почеток на мај, веќе после една недела почнав да ја шетам бебка надвор. Какви 40 дена дома затварање, кој уште го прави тоа?

16. dummy

dummy Истакнат член

Јас проблем гледам во носењето во 3 различни куќи на 40 дена а не во шетањето. Јас пример не го правев тоа туку постепено си ја носев на гости

happygirl, Puffy2019 and Noemi like this.
  17. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Мајки јас прашувам за сега овој период, за лето јасно дека нема да седиме дома ама сега освен надвор во двор, на ладново каде би одела со новороденче? Само на затворено е опција а со вирусиве тоа не доаѓа у обзир. Иначе еве јас 40 дена седам дома и не дека ми е суеверие ама јас не можев од кревет да станам до вц, а не па да ми падне на памет да се дотерам и да шетам. Да ме видеше некој како бездомник бев...(Не дека сега грмам :rofl:) Ме пржеше раната не можев да седам ни да стојам, ненаспана, бебе не знае да цица, вришти ... Алал да ви е што одма сте станале, кај мене беше комплициран царски :sweat:

18. Thinkerbell.

Thinkerbell. Популарен член

Зошто да не надвор на времево. Убаво ќе се облечете, во количка и шетај.

Puffy2019 and Anaroz1 like this.
  19. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Па баш сега ако не го прошеташ, што ќе правиш во зима. Ние ноември сме родени, бидејќи беше презагадено не ми дозволи педијатар да ја извадам пред 40 дена, иначе како поминаа не сме дома прибрани. Таман работа само во двор да седиме или да не одам во затворено. И во затворено ја носев.

Puffy2019 and happygirl like this.
  20. Ladyme

Ladyme Популарен член

Да после 40 дена излеговме. Рачунај она 4 недели беше во инкубатор, и две дома одседовме. После се стопли и шетавме сами без мн луѓе. Сега ја шетам, за кратко ќе биде катастрофа воздухот. Ќе идеме за викенди, шапка, осогово. Малку на воздух. И ако е по ок преку ден ќе ја вадам.

Simon4e0507 and happygirl like this.