Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

И тоа одење во три куќи е измишљотина на тетки од времето.
    На 5 дена кога имаше, седнавме надвор во игротека на кафе. Секој ден шетавме надвор, кога беше убаво време.
    Пред 40 дена кај моите бевме на спиење.
    Не сум ја мешала со луѓе, по гости не сум ја носела секаде. Ама за шетање, шетавме.
    На месец ипол, во Кучково во кафана бевме.

2. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Какви 40 дена жено, првата недела се пуштивме во провод, на две недели за пасош бев да го сликам цело внатрешни на нозе го кренавме :rofl:
    Користет дури има сонце, после кога ќе паднат оние маглите нема излегување

Simon4e0507 likes this.
  3. cocopuff

cocopuff Популарен член

Ниту јас не чекав 40 дена, не знам кој го прави уште тоа. Сум за да се излегува надвор секако со соодветна облека. За мали бебенца доволно е пола саат што се вика ама и за мајката добро е да излезе од дома. И мене ми беше претежок вториов царски ама одев надвор пола саат пола саат поарно од ич и од дома да седам нон стоп, ќе се мрднам.
    Пред 3 год со синчето не се пробрав дома. Шетав и во ладно, само да не е загадено. Ќе му облечев скафандер, капа обавезно, покриен со ќебе и долгата дремка обавезно надвор беше. Сега и со мицава исто планирам ако седи во количка (fingers)

4. Бибиче

Бибиче Активен член

Ние сме 6м. Бебето постојано си беше насмеано си играше, весело. Сега 2,3 дена само кенка, приплачува и сл. Од што може да е што смени толку?
    Пред тоа си лежеше без проблем, сега не сака ни легнато, ни седнато, ни на меше, никако само кенка.

5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

5ти скок, најверојатно, може и запчиња.

6. Бибиче

Бибиче Активен член

Вчера и денеска неподнослив е :(
    Денеска малце барем преспа. Вчера 10мин не му се собраа во цел ден. Разбуден беше од 5ч, барем во 20:30 заспа до сабајлево до кај 6.

7. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

На бебе три дена со ред му заборавам пробиотик да му дадам, диастоп давам, ќе мора наутро да сменам вака навечер ми заспива и заборавам
    До кога дававте капки ?

8. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

може да се заби

Бибиче likes this.
  9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Со царски до 6 месеци давав.

Cvetce_ likes this.
  10. happygirl

happygirl Форумски идол

Природно породена, не давав воопшто пробиотик, ни со синко, ни сега.
    И тој беше, а и бебка сега само на доење е.

11. Бибиче

Бибиче Активен член

Првите запчиња му излегоа без никаква мака, само еден ден имаше дијареа. Следните може да му излегуваат тешко со оглед на тоа првите што излегоа ептен лесно?

12. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

и јас сеа со второво одлучив да не давам :)

@Бибиче првите доле и кај ќерка ми без никаква мака излегоа, ама затоа сите наредни :drunk:

Бибиче likes this.
  13. Kitanova77

Kitanova77 Истакнат член

Времево си го направи своето, настинав;(. Болно грло и полека почнува и носот да ми се затнува. Што е дозволено да се пие да ми помине побрзо и како да го заштитам бебево? 3 месеци е и на доење сме

14. itltlitl

itltlitl Истакнат член

Devojki prenegativni komentari procitav za babytol d3+k1 pa sakam ds gi smenam. Osven vigantol (i dali se dostapni sekade niz Mk?)
    sto bi mozelo da bide zamena za babytolov? Preporaki i soveti molam

15. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Јас давав и престанав. Ми кака сега преку еден ден иначе не какаше по 4 5 денс се мачеше. Не знам дали е до тоа или си се управи нешто детето ама решив понатаму да не давам.

Cvetce_ likes this.
  16. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Мене вигантол од Србија ми донесоа кај нас знам ги нема дефицитарни се. Пливит Д мислам дека се кај нас ако немаш опција да набавиш вигантол. Ние од бејбитолот грчеви имавме

itltlitl likes this.
  17. itltlitl

itltlitl Истакнат член

Zatoa sakam i da gi smenam ,znam deka sekoe dete ima grcevi ama super si bese detevo poslednive 3 dena haos a pritoa davame sab simplex se poremetiv
    ima odredeni periodi vristi se grci nemoze ubavo da se iskaka i zal mi e , pa zatoa sakav da gi smenam posto procitav sve i svasta i eden pozitiven komentar ne procitav za tie babytol ,strasno kakva propaganda se samo za da prodadat cccc .

Aj ve molam dali prodava nekoj vigantol ili da odi za srbija usluga da mi napravi? Blagodaram

18. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Ги има и во Бугарија мислам. Жива Фарм мислам дека можат да ти набават. Јави се утре прашај и по карго мислам праќаат. Или пак некоја членка ако продава или оди и има можност да ти ги набави.

Attached Files:

fragaria and itltlitl like this.
  19. Бибиче

Бибиче Активен член

Околу исхраната... ние пробавме вкусови (ориз, тиквица, морков, круша, јаболка, слива, праска) Од вчера почнав да му заменувам оброк, но многу малце касна (во 100мл вода зовриена ставив 2 супени лажици оризово брашно, додадов блендирана круша) Он само крушка сакаше од сите наведени вкусови но вчера слабо касна. Денеска исто му направив само јаболко му ставив и изеде појќе од вчера. Ме интересира дали е ок моево мени или имам грешки :) вие како почнавте?

20. dummy

dummy Истакнат член

Ок е за почеток, не може преку ноќ да јаде оброк. Колку време пробувате вкусови? Може ви е рано за заменување оброк, треба да помине време да се навикне. Секој ден нуди и ќе се навикне и ќе почне по повеќе да јаде. И мојава по неколку лажички прифаќаше првиот месец дур пробуваше и сега почна скоро 100 грама да јаде (пу пу пу да не ја урочсм). Некој вкус ќе го сака повеќе некој помалку. Мојава пример морков нејќе освен некоја комбинација каде доминира друго можда ќе ја прифати. Пробај дади и друга житарка освен ориз, палента и просо се мегу првите што се даваат. Исто можеш да почнеш да мешаш по бар 2 овошки и зеленчуци со житарките