И тоа одење во три куќи е измишљотина на тетки од времето. На 5 дена кога имаше, седнавме надвор во игротека на кафе. Секој ден шетавме надвор, кога беше убаво време. Пред 40 дена кај моите бевме на спиење. Не сум ја мешала со луѓе, по гости не сум ја носела секаде. Ама за шетање, шетавме. На месец ипол, во Кучково во кафана бевме.
Какви 40 дена жено, првата недела се пуштивме во провод, на две недели за пасош бев да го сликам цело внатрешни на нозе го кренавме Користет дури има сонце, после кога ќе паднат оние маглите нема излегување
Ниту јас не чекав 40 дена, не знам кој го прави уште тоа. Сум за да се излегува надвор секако со соодветна облека. За мали бебенца доволно е пола саат што се вика ама и за мајката добро е да излезе од дома. И мене ми беше претежок вториов царски ама одев надвор пола саат пола саат поарно од ич и од дома да седам нон стоп, ќе се мрднам. Пред 3 год со синчето не се пробрав дома. Шетав и во ладно, само да не е загадено. Ќе му облечев скафандер, капа обавезно, покриен со ќебе и долгата дремка обавезно надвор беше. Сега и со мицава исто планирам ако седи во количка
Ние сме 6м. Бебето постојано си беше насмеано си играше, весело. Сега 2,3 дена само кенка, приплачува и сл. Од што може да е што смени толку? Пред тоа си лежеше без проблем, сега не сака ни легнато, ни седнато, ни на меше, никако само кенка.
Вчера и денеска неподнослив е Денеска малце барем преспа. Вчера 10мин не му се собраа во цел ден. Разбуден беше од 5ч, барем во 20:30 заспа до сабајлево до кај 6.
На бебе три дена со ред му заборавам пробиотик да му дадам, диастоп давам, ќе мора наутро да сменам вака навечер ми заспива и заборавам До кога дававте капки ?
Природно породена, не давав воопшто пробиотик, ни со синко, ни сега. И тој беше, а и бебка сега само на доење е.
Првите запчиња му излегоа без никаква мака, само еден ден имаше дијареа. Следните може да му излегуваат тешко со оглед на тоа првите што излегоа ептен лесно?
и јас сеа со второво одлучив да не давам @Бибиче првите доле и кај ќерка ми без никаква мака излегоа, ама затоа сите наредни
Времево си го направи своето, настинав. Болно грло и полека почнува и носот да ми се затнува. Што е дозволено да се пие да ми помине побрзо и како да го заштитам бебево? 3 месеци е и на доење сме
Devojki prenegativni komentari procitav za babytol d3+k1 pa sakam ds gi smenam. Osven vigantol (i dali se dostapni sekade niz Mk?) sto bi mozelo da bide zamena za babytolov? Preporaki i soveti molam
Јас давав и престанав. Ми кака сега преку еден ден иначе не какаше по 4 5 денс се мачеше. Не знам дали е до тоа или си се управи нешто детето ама решив понатаму да не давам.
Мене вигантол од Србија ми донесоа кај нас знам ги нема дефицитарни се. Пливит Д мислам дека се кај нас ако немаш опција да набавиш вигантол. Ние од бејбитолот грчеви имавме
Zatoa sakam i da gi smenam ,znam deka sekoe dete ima grcevi ama super si bese detevo poslednive 3 dena haos a pritoa davame sab simplex se poremetiv ima odredeni periodi vristi se grci nemoze ubavo da se iskaka i zal mi e , pa zatoa sakav da gi smenam posto procitav sve i svasta i eden pozitiven komentar ne procitav za tie babytol ,strasno kakva propaganda se samo za da prodadat cccc . Aj ve molam dali prodava nekoj vigantol ili da odi za srbija usluga da mi napravi? Blagodaram
Ги има и во Бугарија мислам. Жива Фарм мислам дека можат да ти набават. Јави се утре прашај и по карго мислам праќаат. Или пак некоја членка ако продава или оди и има можност да ти ги набави.
Околу исхраната... ние пробавме вкусови (ориз, тиквица, морков, круша, јаболка, слива, праска) Од вчера почнав да му заменувам оброк, но многу малце касна (во 100мл вода зовриена ставив 2 супени лажици оризово брашно, додадов блендирана круша) Он само крушка сакаше од сите наведени вкусови но вчера слабо касна. Денеска исто му направив само јаболко му ставив и изеде појќе од вчера. Ме интересира дали е ок моево мени или имам грешки вие како почнавте?
Ок е за почеток, не може преку ноќ да јаде оброк. Колку време пробувате вкусови? Може ви е рано за заменување оброк, треба да помине време да се навикне. Секој ден нуди и ќе се навикне и ќе почне по повеќе да јаде. И мојава по неколку лажички прифаќаше првиот месец дур пробуваше и сега почна скоро 100 грама да јаде (пу пу пу да не ја урочсм). Некој вкус ќе го сака повеќе некој помалку. Мојава пример морков нејќе освен некоја комбинација каде доминира друго можда ќе ја прифати. Пробај дади и друга житарка освен ориз, палента и просо се мегу првите што се даваат. Исто можеш да почнеш да мешаш по бар 2 овошки и зеленчуци со житарките