Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.873
    Допаѓања:
    24.654
    И тоа одење во три куќи е измишљотина на тетки од времето.
    На 5 дена кога имаше, седнавме надвор во игротека на кафе. Секој ден шетавме надвор, кога беше убаво време.
    Пред 40 дена кај моите бевме на спиење.
    Не сум ја мешала со луѓе, по гости не сум ја носела секаде. Ама за шетање, шетавме.
    На месец ипол, во Кучково во кафана бевме.

На Simon4e0507, Puffy2019, happygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    933
    Допаѓања:
    1.503
    Какви 40 дена жено, првата недела се пуштивме во провод, на две недели за пасош бев да го сликам цело внатрешни на нозе го кренавме :rofl:
    Користет дури има сонце, после кога ќе паднат оние маглите нема излегување

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.055
    Допаѓања:
    1.358
    Ниту јас не чекав 40 дена, не знам кој го прави уште тоа. Сум за да се излегува надвор секако со соодветна облека. За мали бебенца доволно е пола саат што се вика ама и за мајката добро е да излезе од дома. И мене ми беше претежок вториов царски ама одев надвор пола саат пола саат поарно од ич и од дома да седам нон стоп, ќе се мрднам.
    Пред 3 год со синчето не се пробрав дома. Шетав и во ладно, само да не е загадено. Ќе му облечев скафандер, капа обавезно, покриен со ќебе и долгата дремка обавезно надвор беше. Сега и со мицава исто планирам ако седи во количка (fingers)

На Puffy2019, Simon4e0507, Cvetce_ и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Бибиче

Бибиче Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2025
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    50
    Ние сме 6м. Бебето постојано си беше насмеано си играше, весело. Сега 2,3 дена само кенка, приплачува и сл. Од што може да е што смени толку?
    Пред тоа си лежеше без проблем, сега не сака ни легнато, ни седнато, ни на меше, никако само кенка.

5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.088
    Допаѓања:
    13.264
    5ти скок, најверојатно, може и запчиња.

6. Бибиче

Бибиче Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2025
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    50
    Вчера и денеска неподнослив е :(
    Денеска малце барем преспа. Вчера 10мин не му се собраа во цел ден. Разбуден беше од 5ч, барем во 20:30 заспа до сабајлево до кај 6.

7. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    933
    Допаѓања:
    1.503
    На бебе три дена со ред му заборавам пробиотик да му дадам, диастоп давам, ќе мора наутро да сменам вака навечер ми заспива и заборавам
    До кога дававте капки ?

8. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    6.171
    може да се заби

На Бибиче му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.088
    Допаѓања:
    13.264
    Со царски до 6 месеци давав.

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    25.102
    Природно породена, не давав воопшто пробиотик, ни со синко, ни сега.
    И тој беше, а и бебка сега само на доење е.

11. Бибиче

Бибиче Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2025
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    50
    Првите запчиња му излегоа без никаква мака, само еден ден имаше дијареа. Следните може да му излегуваат тешко со оглед на тоа првите што излегоа ептен лесно?

12. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    6.171
    и јас сеа со второво одлучив да не давам :)

@Бибиче првите доле и кај ќерка ми без никаква мака излегоа, ама затоа сите наредни :drunk:

На Бибиче му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kitanova77

Kitanova77 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    91
    Времево си го направи своето, настинав;(. Болно грло и полека почнува и носот да ми се затнува. Што е дозволено да се пие да ми помине побрзо и како да го заштитам бебево? 3 месеци е и на доење сме

14. itltlitl

itltlitl Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    9
    Devojki prenegativni komentari procitav za babytol d3+k1 pa sakam ds gi smenam. Osven vigantol (i dali se dostapni sekade niz Mk?)
    sto bi mozelo da bide zamena za babytolov? Preporaki i soveti molam

15. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    693
    Јас давав и престанав. Ми кака сега преку еден ден иначе не какаше по 4 5 денс се мачеше. Не знам дали е до тоа или си се управи нешто детето ама решив понатаму да не давам.

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    693
    Мене вигантол од Србија ми донесоа кај нас знам ги нема дефицитарни се. Пливит Д мислам дека се кај нас ако немаш опција да набавиш вигантол. Ние од бејбитолот грчеви имавме

На itltlitl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. itltlitl

itltlitl Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    9
    Zatoa sakam i da gi smenam ,znam deka sekoe dete ima grcevi ama super si bese detevo poslednive 3 dena haos a pritoa davame sab simplex se poremetiv
    ima odredeni periodi vristi se grci nemoze ubavo da se iskaka i zal mi e , pa zatoa sakav da gi smenam posto procitav sve i svasta i eden pozitiven komentar ne procitav za tie babytol ,strasno kakva propaganda se samo za da prodadat cccc .

Aj ve molam dali prodava nekoj vigantol ili da odi za srbija usluga da mi napravi? Blagodaram

18. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    693
    Ги има и во Бугарија мислам. Жива Фарм мислам дека можат да ти набават. Јави се утре прашај и по карго мислам праќаат. Или пак некоја членка ако продава или оди и има можност да ти ги набави.

Прикачени фајлови:

На fragaria и itltlitl им се допаѓа ова.
  19. Бибиче

Бибиче Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2025
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    50
    Околу исхраната... ние пробавме вкусови (ориз, тиквица, морков, круша, јаболка, слива, праска) Од вчера почнав да му заменувам оброк, но многу малце касна (во 100мл вода зовриена ставив 2 супени лажици оризово брашно, додадов блендирана круша) Он само крушка сакаше од сите наведени вкусови но вчера слабо касна. Денеска исто му направив само јаболко му ставив и изеде појќе од вчера. Ме интересира дали е ок моево мени или имам грешки :) вие како почнавте?

20. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    867
    Ок е за почеток, не може преку ноќ да јаде оброк. Колку време пробувате вкусови? Може ви е рано за заменување оброк, треба да помине време да се навикне. Секој ден нуди и ќе се навикне и ќе почне по повеќе да јаде. И мојава по неколку лажички прифаќаше првиот месец дур пробуваше и сега почна скоро 100 грама да јаде (пу пу пу да не ја урочсм). Некој вкус ќе го сака повеќе некој помалку. Мојава пример морков нејќе освен некоја комбинација каде доминира друго можда ќе ја прифати. Пробај дади и друга житарка освен ориз, палента и просо се мегу првите што се даваат. Исто можеш да почнеш да мешаш по бар 2 овошки и зеленчуци со житарките