здраво мамички дали ги вакциниравте вашите бебиња против пневмококни инфекции(PCV) јас треба утре да одам па се мислам, и кој вакцини ги имаат примано, инаку сме 4 месеци
Па има еден месец кај што почнавме со вкусови. Палентата како да ја приготвам? Само со вода. Исто што би можела да и додадам?
Мамички , јас често читам дека им давате на бебињата пробиотик. Мојата е 1 месец и десетина дена.Родена е природно, пие само од витамините. Капки за грчеви ретко и давам. Прашав два педијатри двајцата рекоа дека нема потреба. Зошто се дава пробиотик? Грешам ли што не сум давала до сега Edit : Не ме осудувајте за глупиве прашања све ми е ново
Ќе пројаде, мојата по месец почна да јаде иако се уште е хаос и ќе си биде така. Плука, се смее, ржи, па се џапа по лажичето сака сама, ќе и дадам сама и го бута за да се задави и такааа забавно е Палентата со вода да, после може и маслиново малце па путер кога ќе воведуваш а ја мешаш со овошје или зеленчук. Мене пример многу ми ја сакаше со авокадо и крушка. Патем дојди во темата Воведување на цврста храна кај бебињата таму имаш многу совети за што како комбинации и кога
На родените со царски препорачуваат пробиотик бидејќи бебињата не ги добиваат тие добри бактерии на порагај како што е со природно родените бебиња. Чим до сега не си давала немаш потреба. Можеби едино кога ќе прима рота вакцина. Мојата бебка е родена со царски и имаше многу мака со грчеви па јас давав и убаво какаше. Еве сеа наполни 6м и уште давам бидејќи знае да ми изреагира со некоја цврста храна па и помага.
Додека сме кај витаминиве, давате ли омега од почеток? Јас еднаш пробав, како да имаше грчеви од нив и прекинав. Сега веќе ги земаме д3+омега на babytol, ама си викам да не направив грешка што не му давав омега посебно..
исто, ни рекоа да даваме омега со д3, земав, два дена и дадовме страшно грчеви имаше и прекинав и кажав на педијатарот ми рече да не форсирам да почекаме дека е можно омегата да и прави проблем на стомачето, месец ипол е мојата
Од омега со д3 немам приметено засега ама моево е скоро 4 месеци. До пред месец не давав воопшто омега, ама и ад пие плус
поголемо е твоето, после 3 месеци се нормализираат цревата, почнува нормално да им работи стомачето, после 3ти месец планирам и јас пак да почнам да давам исто како тебе, за сега останува на д3 со к1, моето е на доење
Ниту пробиотик ниту омега и давам на бебка. Пробиотик пробав една недела и запек и направи, веднаш го прекинав. Од омега ми повраќаше, исто како батко и, така да не давам ни тоа. Само Вигантол д витамин прима бебка.
Bebevo moe ima gasovi i pocna na 2 dena da mi kaka , na ad e a koga ke se izmolzam i davam i moe mleko malku. Pie d3 plus k i omega, dali mislite deka problem so meseto moze da e od ad ili nekoj od vitaminive? se maci konstantno duri nemoze son da svrze od 15 min so saati
Мајки на бебиња со рефлукс... споделете некој совет, беба е 1+ месец неколку недели ми бљуцка поголеми количини на млеко. На доење е, напредува супер. Педијатар вели дела штом напредува не е страшно ама некако последните два дена и денски и навечер додека спие цело време мрда, испушта звуци, се гледа дека не и удобно. До кога ќе ми бљуцка вака поголеми количини. Хелп
Мојата до крај на врори месец вака беше. Во втори месец навечер морав и да ја пресоблекувам ептен повраќаше навечер сега сме 4ри месеци се стабилизира, ноќе некогаш не ни ждригнува си продолжува да си спие по цицање