Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.147
    Допаѓања:
    4.184
    Мојата сите скокови по датум на раѓање ги фати,,17недели е

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    17.718
    Активно ли е бебето?? Кај мене е премногу активна, фобија имам кога цица, при цицање ми повраќа од што мрда, прета, а многу е лакома. Кога цица активно, ја прекинувам при цицање, ја поткревам да ждригне и ја оставам пак да цица, се лути, плаче, ама приметив дека ова функционира. Исто така и давам почесто да цица а помалку.
    Сега стана од спиење, цицаше како да нема цицано цел ден и прета мрда, нормално одма поврати уште додека цица.

На Tulip023, jelo и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  3. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.601
    Допаѓања:
    3.106
    Од хормоните ти е, Кортизолот и дисбаланс на тероидната, нормална последица од бременост. Со време ќе си дојде све на место. Јас цел живот се влечкам со овој проблем, и реума у артритис и тероидна испитував често. Мега Б комплекс на synergy, спас. Моментално само обичен б6 пијам. И јас вака ко тебе ја оставав бебка од страв да не ја испуштам. Трнење и сечење у зглобовите имав. Стегач ќе ставиш, ама ќе бидеш лимитирана со движење, и мораш да пазиш кога го ставаш. Види со витамините, треба да ти се среди од една доза...

Последна измена: 9 октомври 2025 во 05:32
    На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.147
    Допаѓања:
    4.184
    Значи викате б комплекс а? Ги пијам пре мама понекогаш ама гледам мала количина има б вит внатре ќе земам чисто б комплекс на синерџи и ја да пробам

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.601
    Допаѓања:
    3.106
    Јеп. Ти треба нешто за да се опуштат нервите во телото т.е. на рацете.
    Мене оваа болка иницијално ми почна во слаткара коа работев со 12ч смени, ко да ми се расипаа рацете :rofl: Дадов отказ, неколку месеци не ми прекинуваше болката, па бев и на специјалист во Млим Балкан. Имав 24 години тогаш, и пред да почнам со било каква терапија ми ги препорачаа овие мега Б комплекс да ги пијам. Лабораторија и тероидна ќе те пратат да испитуваш. Ама сеуште ти е рано да испитуваш тероидна тебе, тазе си породена. Таа знае да даде болки во зглобовите, мене ми беше на граница, па со витамините се регулираше и таа.

На Трагедијаупмм и Baby warrior им се допаѓа ова.
  6. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.147
    Допаѓања:
    4.184
    Искрено и ми треба малце да смирам нерви не може секско ништо да штети б комплекс, навечер ги пиеш или небитно?

7. Beksss12

Beksss12 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2019
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    11
    Здраво мамички, не знам дали ова прашање е за тука, не ја најдов темата, поминаа 3ипол месеци откако се породив косата почна ужасно да ми паѓа, не знам што уште не пробав помагајте ако знаете нешто што може да ми помогне

8. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    372
    Не сум пробала лично бидејќи немам таков проблем, но објавија на еден канал за мајки шампон и лосион од пискавица на Olival, во dm ги имало.

9. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.147
    Допаѓања:
    4.184
    Да се осетиш дека не си сама ќе ти пратам слика да ја видиш мојата состојба 4месеци по пороѓај IMG_0062.jpeg
    Јас земав ампули и шампон против опаѓање на ice cream линијава на Inebria по фризерски салони ја има сигурно си ја забележала…уште пред еден месец кога почна, на сликава се гледа дека има многу нови малечки пораснато инаку е страшна глетката.
    Сите околу мене ми викаат дека секоја втора жена постпартум се соочува со ова… кај мене буквално цели прамени.
    Цел живот имам убава сјајна густа и негувана коса - како самодовербата да ми ја зема некој откако се случи ова. Само камуфлирам ја прибирам на страна нешто измислувам и чекам да порасне ;(

На Трагедијаупмм и Beksss12 им се допаѓа ова.
  10. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.080
    Допаѓања:
    13.256
    Ќе ти растат нови секако и без апмулите. За жал секоја поминува, па уште ако доиш, бетер мислам… и мене цели прамени ми паѓаат, 11 месеци постпартум.:drunk: Имам многу нови, ко сателитска сум во главава.:rofl:

На Трагедијаупмм, Baby warrior и Beksss12 им се допаѓа ова.
  11. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    933
    Допаѓања:
    1.503
    Ме уплашивте, јас имам бујна коса и ми паѓала на времето ама и ми расти како луда. Сега за прв пат ја скратив ептен, под рамена, инаку до полојна имав коса.

На Beksss12 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Beksss12

Beksss12 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2019
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    11
    Да само на доење сме, инаку претходно никогаш не сум имала проблем со опаѓање на коса, сега баш се исплашив бидејќи ненормално ми паѓа целава куќа е со влакна, тебе цело време ти паѓа до сега после 11 месеци?

13. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.147
    Допаѓања:
    4.184
    И ја си мислам од доењето најмногу … а тек 4месеци само…сакам да дојам барем до прв роденден :( премногу премногу лошо изгледа напред кога ми е врзана горе високо ;( а пуштена од бебка не можам пошто ме фаќа одма ме кубе :rofl:

14. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.080
    Допаѓања:
    13.256
    Да цело време, ама нормално е од хормоните е, не е ништо. Ама веќе ми расте нова, со антени сум.
    Исто, цело време ми е врзана, еве уште дојам, иако не сакам со сила дојам ќе мора да ја поминам зимава, зашто не прифаќа ништо моево дете од течност освен мојава цицка…
    Али ќе доиш, ќе почне да расте полека пак, нема да е до волку лошо. И јас сум со многу густа коса, се ишишав дури до рамо, само да може пуштена да ја носам, а јас ја немам пуштено од реп.:rofl:

На Трагедијаупмм и Baby warrior им се допаѓа ова.
  15. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.748
    Допаѓања:
    4.646
    Мене ми е краток боб, густа од секогаш ама сега…
    Фризерот рече дека имам нови влакна и ќе си се обнови сама:)

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.147
    Допаѓања:
    4.184
    И ја цело време врзана и кога ќе видам влакно по алишта на бебка миниде да се фрлам, пред некој ден си фатила едно и низ раце си го мота се смее … кога ја видоооов :?::?::?:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    865
    Цело време и наоѓам мои влакна во раце дури и во пелена а репов не сум го пуштила одкога сум породена (facepalm)

На Надеж♥️, Baby warrior, naturally и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.298
    Допаѓања:
    4.814
    Јас не дојам и ќелава сум така да не е до тоа хаха, до све целокупно мислам и најмногу стресот телото што го поминува. Само гледам кај тебе има надеж многу бебешки влакна. Јас сабајле во 7 се фарбав, станав се гледам бела плус без коса. Ај викам да затемни нешто може ќе мислам има повеќе коса. и додека излезе мм се избањав, се исфенирав и бев шеткав со дете.

На Baby warrior и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  19. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    7.332
    Jas ne dojam a kosa ima nasekade okolu mene, mi e strav da ja mijam i ceslam celi prameni pagaat pa baska koga ke pobeli plus kako pitacka na semafor sum

На Baby warrior и Ladyme им се допаѓа ова.
  20. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.080
    Допаѓања:
    13.256
    Ама цел ден собира мои влакна низ стан:rofl: ги тегне, ги анализира:rofl:

На Baby warrior и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.