Ај сите си се пожаливме низ град а видам некоја со попаѓана коса знам дека има бебе маж ми вика како да си вратила тазе од турска со пресадена коса си и така ме зеза по дома а ја си се нервирам ама убава сум му била и без коса со залистоциве Си замислувам дека сеа когс ќе порасне обновена уште поубава и посјајна ќе биде да ми биде полесно на паметов
И јас мислам стресот и хормониве лудила што преживуваат. Ние што доиме па дополнително екстра. Ти што преживеа како близнаци да доиш му доаѓа во квантитет на стресови
Пренатални пиете после пораѓај?Јас пијам ..колку време се пијат?И јас почнав со косопад ..се е со влакна и плус есен е дополнително паѓа косата во овој период од годината ..многу ми е захтевно бебево само цивка ..полудувам немам нерви воопшто за плачење и лигавење ..тоа скоковите не ги пратам ..9та недела сме.Поз на сите и убава вечер
Мајки,дали е возможно моето бебе на 2 ипол месеци да почне со процесот на вадење на заби? На долната вилица ги забележав овие две набабренки џепчиња. Веќе се лигави и ги става рачињата нервозно во уста..
Ние сме вака од 3 месеци, еве го 14м уште нема ниеден заб мислам рано е, нормално е вака да се познаваат.. инаку белите наслаги на јазичето чистете ги со гумен напрсток, да не е кандида.. тоа некако ми падна во очи
Првото дете извади заб на 5 месеци ама почна со лигавење на 4 месеци. Ова многу рано. Лиги и течат буквално. Го чистам јазичето .
Епа можно е тогаш..јас не верував дека растењето запчиња е генетски наследно, ама така испадна, маж ми на 15 месеци први запчиња му излегле а потоа за 2-3 недели имал полна уста заби
Даа, премногууу е активен, освен што прета со раце и нозе, и нагло се трга со главата па повраќа, па се закашлува... Фала ти за предлогот, ќе пробам и јас да го тргам и да му правам паузи. Туку на тема подждригнување кај многу активни бебиња, како успевате? Моево издржува цели 30 секунди и одма почнува да прета, да се лути, да плаче. Буквално, подждригнувањето ни е борба, пробав со неколку различни положби ама неуспешно.
Орална фаза почнува на 2ипол месеци затоа се лигави и става раце во уста, не од заби. Инаку на скоро сите бебиња им се такви непцата
Кај мене достс е малку исправен да го поддржам и да не е преку рамо си ждригнува без проблем амаа ние не сме имале проблем уште ептен мало кога беше лесно си ждригаше. Пробај исправен да го држиш некое време да не го легнуваш одма
Јас сега давам по 2 капки директно во уста оти ако ги ставам на лажиче ништо не сум му дала голем дел на лажичето ќе остане. 2ипол месеци сме
Омг..тоа е ..дечиња така растат ваљда а вака стареат мајкиДа се живи и здрави, ќе ни пораснат па после други проблеми..по етапи ..живот
Dali vasite bebinja se prepravaat deka kaslaat? Moevo ne e nastinato a kasla i toa mi izgleda deka se preprava da kasla... Koga saka da go zemam ili go ostavam na relaksator i taka sedi kinka i pocnuva da kasla go zemam i nema kaslanje Mozno li e ili e nastinato Inaku 3 meseci sme i nekoj den
Мене педијатарот ми кажа дека знаат да се накашлаат за внимание да привлечат. И ако на секое такво накашлување го земаш така ќе прави Секако треба прво да се исклучи можноста дека има друга причина, но можно е.