Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    1.606
    Сега гледам во извештајот, за во случај нешто погрешно да не сум го слушнала. Но, во терапија пишува само капсули Д3+К1...ќе терам како што ми кажа докторот, секако вака ми се смири детето. Фала ти @Надеж♥️ што ми ги стави бубачките во глава :l:

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dreamer.

Dreamer. Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    100
    Од каде купувате Вигантол?

3. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.147
    Допаѓања:
    4.184
    Размислувам баш пред некој ден и јас прашував дали има конкретен репер. 5ипол или 6месеци.
    Оваа мојава има моменти кога прави скандали и одбива цице од чиста мира. После си продолжува како ништо да не било. Вероватно ќе почнам со вкусови на 5ипол за да од 6ипол веќе воведам оброк.
    Не знам како сте вие со ноќно спиење, мојава спие цела ноќ ама се буди за цицање на 2саати и продолжува одма :headbang: си мислам ако од 6ти месец веќе внесува и оброк дека можда ќе спие и поубаво мада мн од девојките на форумов ми рекоа дека ништо не се сменило кај нивните бебиња |-) како стр вие со 4тиов скок? :drunk::drunk::drunk:

4. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.276
    Допаѓања:
    4.765
    Да ја носиш!
    На 13 месеци со ќерка ми имавме лет до Братислава, таму шетање 3 дена, па воз до Виена. Таму 5 дена. Потоа пак воз до уште еден град во Австрија на 4 дена.....и назад. Шетачки урбан одмор со дете кое проодуваше, а количката празна ја буткавме :D.

На MariaBouli, Feniksgirl, Puffy2019 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. An43

An43 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    200
    Тек е почеток на 5ти скок јас веќе немам раце. Сите заспивања се со нишкање и враце поинаку неќи. Дали постои некое решение оти готово рацете не ме држст и полојната. Исто и на вечер се буди од навика 2-3 пати за млеко, ај еднаш знам дека е за пиење ама другите пати се буди ако не се напие, не помага ни цуцла ни чешкање ништо… оти со цуцла заспива и во текот на спиењето ја фрла и џабе после ако не е на цице не заспива… тежои овај 5ти скок:headbang::headbang:

6. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    691
    Па викаат дека мора ама моето има примено к1 инекција по раѓање и ја ќе бидам лоша мајка и не давам. :D

7. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    7.332
    Mojot za spienje spie prvo 6 saati bez budenje, pa uste 3 do sledno hranenje , pa potoa ili ke prezaspie do 7 ipol ili nekade od 6 e razbuden. Inaku skokovi ne sledam oti so prvoto gromovi me udaraa pred da pocnat. Vaka nema nekoi golenu izmeni osven sto kvici mnogu.Jas najverojatno so vkusovi poleka na 5 meseci ke pocnuvam pa dokaj 6 da stigneme do dorucek. Inaku voveduvanjeto obroci kaj golemoto ne smeni nisto vo vrska so spienjeto si se budese na sekoi 2 saati ama toa e mnogu individualno zavusi od dete do dete.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  8. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    865
    Тешко е одвикнувањето од нишкање јас уште се мислам дали да пробувам. Мене ми помага овој појас од тему на него ја заспувам нишкајќи https://share.temu.com/C19KiJvBbBB можеш и со кенгур ама потешко е да префрлиш на кревет поголема шанса има да се разбуди со појасов е полесно

На An43 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.862
    Допаѓања:
    10.821
    Сите бебиња примаат инекција к1 после раѓање.

На Dijana DM и jagoda777 им се допаѓа ова.
  10. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    2.161
    @Ladyme od koga pocna bebuska da ja mesas so povekje narod? Nie seuste ne se mesame samo so najtesen krug na luge , a sega I si niv ne... sestra mi e doktorka vnuka mi vo skolo odi I veke pocnaa so stomacbi virusi
    Nadvor sami se dvizime ... I ne sum pametna od koga poleka poleka da go pocnam da go mesam... baska so vakcini kasnime.... da vidime Dr so k3 ni kqze narednata nedela.

11. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.748
    Допаѓања:
    4.646
    Врска нема кај нас доручекот со спиењето:D. Ќе менува постепено, мојот едно време имаше 1-2 станувања сега како новороденче на секој час се буди се мести за лазење или пробува да се фати за нешто и се подига|(.

На Baby warrior, Noemi и Autumn Love им се допаѓа ова.
  12. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.519
    Допаѓања:
    6.322
    И моето искуство со големиот е такво, најмногу се будел кога учел нова вештина - вртење, лазење, исправање, одење, зборење и кога вадел заби.
    Врска немало со храна, дали јадел, колку јадел.

На Baby warrior и naturally им се допаѓа ова.
  13. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.147
    Допаѓања:
    4.184
    Мојава на 4месеци не знам што учи али си се буди на 2саати нема мука. Последниве неколку дена и вришти на цице за последен подој околу 6 па мора да се измолзам и да индадам од шише да се смири. Немам памет што инсе дешава :headbang: ја битно не се откажувам од доење па што сака нека биде. За будењево навечер свесна сум колку е штетно често будење и неповрзани циклуси за возрасен човек на долг рок па се молам да разретчи додека направи 8-9месеци. За хранава ќе збирнам и со педијатар ама вероватно за месец ипол ќе почнеме на 5ипол

14. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.298
    Допаѓања:
    4.814
    Да ти кажам дома не ми влегло дете, надвор летово сме биле со два три пара и со сестрами што се со деца ( посебно нели излезни) сум им кажала дека не ја мешам и не сум пуштила да ја чепкаат освен за нога, внуката и ја гали на грб кога ја успивам гледа ја тапкам и она сака. Цело лето бебе во количка тоа мрежата за комарци ставена и деца не ја чепкале а и нема како да играат со неа освен да ја фаќаат што нема смисла, па фала богу еве 6 месеци не настинала. Плус сум кажала сите да ми кажат ако деца им се нешто мрсулави или настинати одма да кажуваат па правиме нов план кога се добро излагаме. Со возрасни се гледаме и рачунам се свесни па ќе кажат ако не се добри. Ете така. А сме биле по моливи, ресторани, сме шетале ние тројца сегде.

Сега сите ги опоменувам дека раце пика во уста да не ја фаќаат. Мм прв :@ како заборава едно друго пример во мол фаќа, лифт едно др.. кога ќе го видам ја држи за рака ( зошто неќе да седи цело време во количка нормално).

На Simon4e0507, Mila0000 и Dijana DM им се допаѓа ова.
  15. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    847
    Допаѓања:
    1.541
    Офф темава...и јас не сум го измешала со други луѓе сеуште. Некако ради вирусиве сега ми е многу страв. А се најавуваат гости за повојница, и се некако одложувам. Ептен блиски се, а не ми се прават собиранки по дома. Им кажувам на шала на смеа ако сте здрави дојдете. Ќе одложувам колку можам. Не планирам да е у стаклено ѕвоно, ама месец е и ми е сеуште многу мало кревко чоече. Немаат имунитет, па бар до 3 м. Зои Блаж ја следам, сега е во Мк, кај не отидоа 5 месеци и е малата... Алал да ви е на тие што сте лабави и не се плашите. :l:

На Mila0000, fragaria и Dijana DM им се допаѓа ова.
  16. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    107
    Моето бебе во сабота прави 2 медеци, на АД е и уште и фавам на бејбитол Д3+К1, матичниот педијатар пред една недела ни кажа пошо е само ма АД, да прекинеме со бејбитол Д3+К1 и да даваме Д3+омега на бејбитол
    Ама ја знам дека овие со к1 се фаваат до 3 месеци
    Вие како правите што давате

17. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    847
    Допаѓања:
    1.541
    Моето и цица и е на ад и давам и к1 со д3 и омега со д3 ама омега денес ќе скокнам да видам дали од нив има грчеви, зошто еден месец му давав чист омега и не плачеше, сега а дадам омега со д3 корне не се смирува со ништо. Се додека не му дадам пробиотик, од него му олеснува. Среќа навечер ни е пробиотикот (биогаја)па спие мирно.Преку ден е хорор и тоа после витаминиве ...

На Mila0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    691
    Ти рекле да не даваш оти и во АД има к1 мислам дека доволно за да немаш потреба да го даваш и како капки.

19. ekonomski202

ekonomski202 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2016
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Мајки кога почна бебе да ве следи со очи и да се смее,?
    Со играчки не успеваме а имаме 6 недели.

20. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    506
    Допаѓања:
    1.869
    7 недели е мојата. Следи све веќе недела ипол. Почна да се смее кога и зборам и кога ќе ме види исто пред една недела. На почеток исто следеше ама сега и подалеку кога сум гледа кај идам точно.
    Играчки не ја интересираат многу се мали за да следат играчки и да ги занима што се. Мислам дека кај и да е ќе почне. До сега сигурно барем нешто следи со поглед :)

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.