Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. itltlitl

itltlitl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    23
    zdravo imas li slika da vidam koj termos go koristis i kokku vreme drzi? i nie sme na ad pa ni treba nekoj barem nekolku chasa da drzi toplo..

2. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.090
    Допаѓања:
    1.409
    Од дм го купив околу 500-600 денари беше на бејби лав. Не ми е при рака да сликам.

На itltlitl и Ladyme им се допаѓа ова.
  3. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.090
    Допаѓања:
    1.409
    Не, не сме примиле рота сега.

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Beksss12

Beksss12 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2019
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    18
    Мамички како ги облекувате бебињата за спиење, дали ги покривате со кебиња или во вреќа за спиење, јас сабајле кога станав од памет се извадив кога видов дека ќебето го става во уста мислев дека му е преку глава, инаку сме 4 месеца

5. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.262
    Допаѓања:
    5.519
    Боди по кратки, шпикозни и вреќа без ракави 2.0 тог. Мислам таман му е, 20 степени ни е во собата кога легнува.

6. Amore.Mio

Amore.Mio Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    1.134
    Вреќа е најубаво, за да си ги скратиш тие стресови а и да знаеш дека секогаш е покриено.Моето е исто 4 месеци и спие во вреќа од 1 месец.

7. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    2.328
    Мајки дали некоја ја има wonder weeks да ми пресмета кога бебево е во скок :D ?
    Ако може да ми пише во инбокс :l:

8. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    4.872
    Не се откажувај од доење. Издржи, уште малку па ќе почнете со кашички.
    Ако е кенкава, не значи дека секогаш е гладна. Може ја боли меше, може и се спие, а не може да заспие.
    Верувам дека си ги следиш пелените (мочкани, жолто какано...).

На Трагедијаупмм, Baby warrior и Puffy2019 им се допаѓа ова.
  9. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    4.872
    Само шпикозни (без боденце одоздола. Вака шетаме и надвор) и одозгора тетра пеленче. Дома ни е 23С.

На Beksss12 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    6.276
    Не се откажувам си плачам и си дојам. Денес беше ок, го истеравме денов без да се молзам и да одмрзнувам. Закажав консултација со специјалист за лактација да види во живо што се случува како врти глава и како заплакува можда ќе ме посоветува нешто да не правам погрешно :( ама ќе се трудам до крај!
    Размислувам да почнам со вкусови од 5ипол тоа би било негде за месец и 3недели па после како пди воведувањето на оброците знам дека прв оброк негде тек после цел месец од пробување доаѓа а втор и трет + ужинки? И како ги растеретувате денските подои со додавање на оброци и ужинки? Да знам да се припремам психички зошто попладневните подои ми се најмачни сабајлечкитр и утринските се сосема ок

11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.963
    Допаѓања:
    36.249
    Во вреќа е најпрактично.
    Спие по боди на кратки, шпикозни, без чорапчиња во вреќа од 1.5 тог.
    За спиење ни е 20-21 степени.

12. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    222
    19 месеци е, од прв ден спие во вреќа (освен во лето) и раат сум. Кога беше бебе боди, шпикозни, вреќа без ракави. Сега боди и вреќа со ракави и ногавици.

13. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    222
    @Baby warrior извини ако се надоврзувам без врска, ги прочитав последниве 2-3 коментари само, па од нив извлеков заклучок, не ви ја знам ситуацијата. Сакам да ти дадам поддршка за доењето (ние бевме од прв ден комбинирано АД и доење, најтешката битка што сум ја изборила е да се префрлиме на ексклузивно доење и успеавме на 4 месеци да го исфрлиме АД - сакам да кажам, ако можев јас СЕКОЈ МОЖЕ, особено што како што сфаќам досега детето било само на доење?). За вкусовите не мора да чекаш 5 и пол месеци, јас почнав од 4 и пол по совет од педијатар, на 6 месеци веќе воведов оброк- житарки и јогурт.

На Baby warrior и Puffy2019 им се допаѓа ова.
  14. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    2.292
    Ве читам дека добар дел користите вреќи за спиење. Може да ми препорачате од каде сте ги купиле? Дома ни е прилично топло, денски е 25 степени а за спиење 23. Гледав едни ама не ме бендисаа беа со ногавици и доста дебели.

15. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    2.292
    Од кога ви почнаа бебињата да ја поткреваат главата свретни на стомак?
    2,5 месеци е бебе ама тешко на стомак ја дига главата. Кога е во раце ја исправа ама ова тешко му оди....

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    6.276
    Размислувам да консултирам педијатар и за порано воведување и читав деновиве баш околу таа тема. Мн извори викаат дека дигестивниот тракт не е спремен до 6месеци за храна и препораките се да се почека ама само ради тоа што минправи скандали попладне со доењево сепак ќе прашам дали е ок или да почекам и дали тоа би сменило нешто во калорискиот збир за да се осеќа бебка ок

На Xxxx2 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    1.896
    Рачунај на 5 ако почнеш дури на 6 ќе имате еден цел оброк, не оди брзо воведувањето. Плус тој еден оброк ретко е и обилен, мојава иако е буце пак едвај 80 грама јаде. Јас почнав недела пред да направи 5 па по точно месец имавме нешто што доликува на оброк ама сеа со вадење заби се враќаме чекор назад, она е возбудена почнува да јаде отвара уста ама ја болат непцата па по неколку лажички ми ја граба лажицата да се чешка со неа и не сака повеќе. Муабетот ми е тешко дека ќе ти јаде количина на храна што би го оптеретила желудникот, а секако почнуваш со полесни намирници првиот месец.

На cocopuff, Xxxx2, naturally и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.481
    Мислам дека ако напредува добро на мајчино млеко препорачуваат после 5 месеци да се почне со кашички. Јас прашав педијатар во петокот ми речее ако ти напредува вака со мајчино дури после 5 месеци ќе почнеш со дохрана

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.481
    Имам една кутија Аптамил 1 не е отворена ја купив кога се породив за случај ако не му е доволно од цицање, така ми стои. Ако некоја од вас користи пишете ми ќе ви ја пуштам по карго само поштарината да си ја покриете.

20. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    6.834
    Со полни 6 се почнува ако добро напредува бебе.

На naturally и Baby warrior им се допаѓа ова.