ти препорачувам ваја пробиотик, вигантол веќе си земала тоа е д3 мора да даваш и к1 ако е на доење, ако не немаш потреба, другово се шо ти е набројано се капки за грчеви и се даваат по потреба
Ние користевме колиеф и рекол бимбо по препорака од педијатар во ремедика, подоцна бидејки имаше мнпгу гасови вметнав на своја глава саб симплекс и на контролата ми кажаа дека е во ред. Вит. Д+К1 треба да се дава доколку сте на доење а ако е на адаптирано вигантолот ти е супер( педијатар ми кажа 2 капки а ортопед 1 капка) Од аптека исто ти треба 70%алкохол, хидроген и прашок банеоцин за хигиена на папче како и стерилни газички. Физиолошки раствор за чистење носе, јас си зимам од тие малите пластични вијалички и носко ..Мислам дека тоа е тоа
Здраво мајки. Дали некоја од вас има бебенце со рефлукс да ми каже искуства? Правам се што е во моја моќ, често ја ждригам, ја држам исправена, спие на антирефлукс перница ама пак е вознемирена. Некогаш 15 мин плаче па ќе ждригне. Имам чувство дека ја пече грлото во тие моменти, дури и прави кисели фаци. Не може да спие нормално, се буди со плачење ја кревам пак ждрига и не може да презашие па нормално станува нервозна. Има ли некој лек? Педијатарот вика нормално е ќе и помине кога ќе потпорасне ама мене срце ми се кине кога ја гледам.
Педијатар ми рече и до 3 капки д3 може да давам дека нема сонце ама може улога игра и тежината дека кај мене е 6.5кг на 2ипол месеци
Нели постои анти рефлукс формула ? Мислам Новалак го фалеа за тие работи. Друго не знам што би олеснило.
Да, сум заборавила да пишам дека пие новалак Ар, и откако е на него многу ретко повраќа. Проблемот е што многу ждрига и мислам дека има болки пред да ждригне, или киселини како да и доаѓаат во грлцето, прави такви фаци дури и звуци испушта.
Јас давав Алгорал сируп, консултирај се со педијатар за него. Мојата не ждригаше, ама таков тивок рефлукс како со киселини имаше, и помагаше да не и се враќа. Ама ние сме на доење, не знам дали има врска, затоа збори со доктор
Zdravo devojki Beba ima 3 ipol meseci i pocna premnogu da mrda vo spienje i se budi na sekoi dva casa za cicanje. Prethodno svrzuvase son po 4 casa. Zivi nenaspani sme so soprugot kako novorodence da imame. Neveruvaam deka stanuva zbor za voveduvanje dohrana bidejki si e zadovolno so doenje, ima mokri peleni dovolno i si e raspolozeno posle jadenje. No ova mrdanje vo spienje, stiskanje neznam sto se slucu Dali ima nekoja slicno iskustvo
Син ми од 4 месеци додека прооди беше ваков, новороденче беше ништо за 8 месеци кај нас. Ти кажале, 4 скок е битен, и да не пратиш апликација за скокови, на 4 месеци бебето се очовечува, се исправа, превртува, почнува да перцепира повеќе и има интензивен развој до кај година додека прооди.. Не мора да значи дека ќе продолжи вака долго кај вас, ама ете моето искуство. За јадење не верувам дека е, ќе плаче да е гладно. Кај нас близина помагаше, до мене да го легнам, а јас инсистирав да не го правам тоа па бев зомби долго време . Мм заборавен во дневна си уживаше, зошто да сме двајцата ненаспани
Бебето ми е 2 месеца. Ја прими шестовалентна пред 2 дена. Но гледам сите ги боцкање во нога. Нас не нивната во рака. Дали и на некое друго дете му ставиле во рака ?
Бодиве на долги како им ги облекувате ? Само со еден слој боди на долги.. некако не ми оди. Боди врз боди па ич Куп имам кои само перени и од поголемата кои и нови сеа за крштевка ми надонесоа...
Мајкички, бебе има 6.5м. До пред 2 недели се будеше ноќеска двапати за млекце, оваа недела по еднаш и пие помалку млеко 100-120мл, а денски си пие по 150мл на 3 часа. Оваа вечер воопшто не се разбуди за млеко. Колку мл пијат вашите бебушки на таа возраст? Дали да го будам, дека му де фаќа 600-650мл млеко така, мислам дека е малку.
Бебињата после 6 месеци немаат потреба навечер од млеко. Така да не си ја барај бељата да го будиш. Уживај и спиј мајка додека спие.