1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.521
    Со ништо, уште стојат 15м :rofl: и на лигавки и на тетри

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.157
    Допаѓања:
    13.384
    За жал со ништо не ми излезе.

3. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    473
    Пробај со Pink stuff за флеки и сапунот од дм

4. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    441
    Devojki
    Beba za dve nedeli ke polni 4 meseci.
    Budenje na sekoi dva casa za cicanje. Ajde velam skok vo razvoj e. No dali e mozno da ne mu e dovolno mlekoto? Samo na doenje sme.
    Dali zavrsuva ovoj period nekoj slicno iskustvo ili da vovedam formula
    Neznam dali da se posomnevam vo sebe.
    Preku den e super ne cica tolku cesto i raspolozen e sekogas posle doenje...
    Me rabotaat hormonive nemam samodoverba veke

5. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.188
    Допаѓања:
    4.275
    Дела бели викам да ги извријам со варекина да отстојат па псоле да ги преперам со фрош страв ми е дека избелувач или да не си играм да фрлам тоа се да си купам нови

6. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.188
    Допаѓања:
    4.275
    Еве ние 4ипол месеци, откако влезе во 4ти скок навечер исто цицање на 2саати. Овие два дена ме спобудалува се буди и на саат ипол, се врти цела ноќеска сама се сврти на стомак да спие … ја до неа набљудувам ставам цуце, па ќе го плукне па пак ќе го побара па инго враќам … и такс во круг. Преку ден цица после спиење додека е уште поспана инаку војна е да и задржам внимание се врти на страна да измониторира се пошто е главна шефица 8) премногу е љубопитна и со тие очите најубави само гледа лево десно цицањето не и е интересно преку ден толку па гледам да ја фатам после спиење да не ми кенка после ;(
    Нас 4ти скок ни завшрува за една недела … ама ја не се надевам дека ќе сврзе повеќе … се помирив вероватно дека уште 10тина месеци сигурно ќе биде вака …. Здравје од наредно лето ско почнам да спијам до тогаш вака ќе тераме јако :emo:

На Guns N` Roses и 1RedLipss им се допаѓа ова.
  7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.910
    Допаѓања:
    24.791
    Ова го испофалија многу.
    А јас со домашен сапун вадам се.
    Ама со ова било полесно. IMG_2572.png

8. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    441
    Bas me utesi :o
    Da se pomiram i jas deka ke si bidam kako zombi. Da ne se somnevam vo mlekoto i doenjeto?
    Se nadevam deka ke zavrsi ovoj period ;(

9. lozinka002

lozinka002 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    99
    Мајки ве молам да споделите искуство со кој апарат на пареа готвите за бебињата, дали можеби сте задоволни со некој готвач и блендер како две во едно.
    Ве молам пишете ми марка и тип на производ, морам да се одлучам што да купам, што е најпрактично и исто така да е безбедна пластика/силикон/челик.
    Ви благодарам

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Beksss12

Beksss12 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2019
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    12
    Колку пати спијат вашите бебиња преку ден ако има некоја 4 месечно бебе да сподели

11. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.319
    Допаѓања:
    4.852
    Пробај со хидроген 3% или 6% над флеките и сода стави, и остави ги 30 мин.

12. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.188
    Допаѓања:
    4.275
    Пред некој ден беше консултанткава за доење пак кај мене и јас се плашев дека снемувам млеко дека детево врти глава плаче на града и ми вика ајде да пробаме да видам … ја ставам цица цица и вреснува инпочнува хаосот и она ми вика немој да минкажеш дека и чаеви пиеш за млекото викам па пијам повремено два три пати неделно … ми вика ти не го губиш млекото него премногу млеко имаш … млазот е силен детето се плаши и се заркнува затоа плаче |( јас во прашалници цела … ми вика прекинувај чаевите одма, си имаш млеко прати ја и само додека е поспана доење и во темно и одмолзување пред цицање нарем 30тина милилитри да се смири млазот:?: ми вика млеко не се губи така, жени прекинуваат на година да дојат па уште пола година имаат по малку ако стиснат града, не си прај фантазии непотребно 8)

исто и јас ја прашав за нокниве подои викам да не не и е доволно млеково мое да додам и аптамил … ми вика не си барај бељата детето ти станува за гушкање не е гладно. Оптимално на 4 месеци треба да е гладна два до три пати во ноќта не на секои два саати :D
    Ќе си се гушкате и ќе дојдете годинка и ќе се смири се :party: така да, да издржиме мајки сме :rofl: здравје од наредна година ќе поспоеме некој саат плус а за цела вечер здравје за две години :$

На An43, Puffy2019, dummy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.404
    Допаѓања:
    2.166
    Дали ставате некоја перница и ако да ако може да ми препорачате.
    Бебе си ја врти главата на лево десно и право но има една омилена страна и претежно е на нејзе, па главчето е малку сплескано .
    Почнав демек да го потпирам со една анатомска перница ама не е многу практична.
    Иначе бебе е 2,5 месеца.
    Како се справате со ова ?

14. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.188
    Допаѓања:
    4.275
    Бебе не смее да спие на перница до годинка. Немој перници. Врти го најизменично и главчето консултација со ортопед, се средува по 6-7месеци ако припазуваш