Devojki Beba za dve nedeli ke polni 4 meseci. Budenje na sekoi dva casa za cicanje. Ajde velam skok vo razvoj e. No dali e mozno da ne mu e dovolno mlekoto? Samo na doenje sme. Dali zavrsuva ovoj period nekoj slicno iskustvo ili da vovedam formula Neznam dali da se posomnevam vo sebe. Preku den e super ne cica tolku cesto i raspolozen e sekogas posle doenje... Me rabotaat hormonive nemam samodoverba veke
Дела бели викам да ги извријам со варекина да отстојат па псоле да ги преперам со фрош страв ми е дека избелувач или да не си играм да фрлам тоа се да си купам нови
Еве ние 4ипол месеци, откако влезе во 4ти скок навечер исто цицање на 2саати. Овие два дена ме спобудалува се буди и на саат ипол, се врти цела ноќеска сама се сврти на стомак да спие … ја до неа набљудувам ставам цуце, па ќе го плукне па пак ќе го побара па инго враќам … и такс во круг. Преку ден цица после спиење додека е уште поспана инаку војна е да и задржам внимание се врти на страна да измониторира се пошто е главна шефица премногу е љубопитна и со тие очите најубави само гледа лево десно цицањето не и е интересно преку ден толку па гледам да ја фатам после спиење да не ми кенка после Нас 4ти скок ни завшрува за една недела … ама ја не се надевам дека ќе сврзе повеќе … се помирив вероватно дека уште 10тина месеци сигурно ќе биде вака …. Здравје од наредно лето ско почнам да спијам до тогаш вака ќе тераме јако
Bas me utesi Da se pomiram i jas deka ke si bidam kako zombi. Da ne se somnevam vo mlekoto i doenjeto? Se nadevam deka ke zavrsi ovoj period
Мајки ве молам да споделите искуство со кој апарат на пареа готвите за бебињата, дали можеби сте задоволни со некој готвач и блендер како две во едно. Ве молам пишете ми марка и тип на производ, морам да се одлучам што да купам, што е најпрактично и исто така да е безбедна пластика/силикон/челик. Ви благодарам
Пред некој ден беше консултанткава за доење пак кај мене и јас се плашев дека снемувам млеко дека детево врти глава плаче на града и ми вика ајде да пробаме да видам … ја ставам цица цица и вреснува инпочнува хаосот и она ми вика немој да минкажеш дека и чаеви пиеш за млекото викам па пијам повремено два три пати неделно … ми вика ти не го губиш млекото него премногу млеко имаш … млазот е силен детето се плаши и се заркнува затоа плаче јас во прашалници цела … ми вика прекинувај чаевите одма, си имаш млеко прати ја и само додека е поспана доење и во темно и одмолзување пред цицање нарем 30тина милилитри да се смири млазот ми вика млеко не се губи така, жени прекинуваат на година да дојат па уште пола година имаат по малку ако стиснат града, не си прај фантазии непотребно исто и јас ја прашав за нокниве подои викам да не не и е доволно млеково мое да додам и аптамил … ми вика не си барај бељата детето ти станува за гушкање не е гладно. Оптимално на 4 месеци треба да е гладна два до три пати во ноќта не на секои два саати Ќе си се гушкате и ќе дојдете годинка и ќе се смири се така да, да издржиме мајки сме здравје од наредна година ќе поспоеме некој саат плус а за цела вечер здравје за две години
Дали ставате некоја перница и ако да ако може да ми препорачате. Бебе си ја врти главата на лево десно и право но има една омилена страна и претежно е на нејзе, па главчето е малку сплескано . Почнав демек да го потпирам со една анатомска перница ама не е многу практична. Иначе бебе е 2,5 месеца. Како се справате со ова ?
Бебе не смее да спие на перница до годинка. Немој перници. Врти го најизменично и главчето консултација со ортопед, се средува по 6-7месеци ако припазуваш