Мојава демек излезе по корегирана возраст ама кој ја знае.. плаче преку ден па и за заспивање. Денеска така се погоди ми дојдоа дома едни од фамилија да ја виделе а ние пред тоа со една колешка на кафе... плачеше од неа абе неќе да ја види се пика во мене. Дома кога дојдоа овие она пиеше млеко.. и млеко плукна и све плаче мислиш ја коли некој. Дали почна да се плаши од луѓево што не ги знае или не и денот. И вчера исто станува последна дремка плачење незнам крена станов. ии само мам.. мам. Мм се смее вика те вика.. чисто сумњам така и доаѓа. Што знае она мама да рече. Нема везе. Или не е нешто со скоковие по ред или спои со 5ти. Битно спие вечер, све др ќе преживееме. По датум на раѓање е во мирна фаза на 5ти скок и вика дека баш дознала за дистанца и дека плаче по нас. Незнам по што да следам.
Мене ми се чини како многу. Јас му облекувам само шпикозни, без боди одоздола и го покривам со тетра пелена и ќебенцето од Систина. Бебе си спие и си ужива додека сме надвор. Јас сум на кратки ракави и не ми студи, па по тоа се водам.
Лелее ти на кратки, а јас во дуксер не баш тенок и фармерско палто Ама и времето е катастрофа да незнае како да се облече човек.
Да во 4ти дкок се развива stranger anxiety и мојава плаче од луѓе и од баби почна двете ги гледа еднаш неделно се откорна од плачење пред некој ден со свекрва ми… а до пред скоков немаше гајле идеше кај секој
Vcera go setav po spilkozni so bodi na kratki odozdola I so tenko kebence pokrieno I ok mu bese I Kapce pamucno
12 nedela sme. Toa tret skok taka? Pocna denski da ne spie a mu se spie place. Saka vo race a I tamu ne mu e pogodeno. De kazete nekoja animacija. Koga se zalazuva na igracki I na muabet koga ne.... Valjda do skookot .... da ne mu e nesto drugo me faka misla... inace se smuka nesto. Ili racinja ili tetra pelena ili rakavot se da smuka nesto a cucla ne saka.
Ох неее Ноќеска мислам дека се надмина. Речиси секој час, час и половина се будеше. Што да цица, што само така на града да седи и спие. Мама е зомби ајде ќе издржиме. Има ли промени кај вас како што наближува завршувањето на скокот?
Искрено не …. Мојава е како аларм на саат ипол до два ни минута плус не спие навечер без да цица. Пред некој ден и вакцинирана пак и плус се жали за тоа целата е кенкава ама ај надеж ми е дека наредна недела ќе е поарно и дека ќњ поспијам малце плус бар 3саати да сврзува
Момс какво кремче за лице користите? Бебешките акни поминаа сами од себе ама така лиценцето и е како рапавко па сакам нешто да купам да ја мачкам. Уште некој ден и 2 месеци ќе биде.
Мајки дали некоја се има соочено со хидроцела кај бебето. Ние сме 2 месеца. Ми рекоа двајца педијатри се следи но немам некако мир.
Јас користев на babylove ама не му помагаше и др ми препорача биодерма атодерм интенсив по 2 мачкања му измазни лицето и не му е сува кожичката.