И кај мене поголемиот немаше никогаш реакција од вакцина. Со бејби поминавме добро на прва доза, денеска прими втора па да се надеваме дека ќе биде добро. Инаку јас сум во ит па овде даваат парацетамол.
Извини што дури сега ти враќам, не бев долго време вклучена на форумов. Бев упорна, никогаш не дадов АД без прво да цица, се случуваше да се успива со саати дури од што инсистирав на цицање, детето исто многу сакаше да цица, ама кога остануваше гладна и' давав АД. Јадев премногу и јадев се', особено супи, јогурти, видов дека од нив надоаѓа млеко. Пиев чај за доилки од ХИП максимална дозволена доза, плус чај од ким, плус чај од грчко семе. Се туширав со топла вода и со благи масажи на градите - и од тоа видов дека надоаѓа млеко. Јас бев премногу внесена во целото нешто и запишував на список во колку часот и колку АД сум дала, па правев просеци. Како што се зголемуваше апетитот на детето така се намалуваше дневниот внес на АД (значи се зголемувало моето млеко), последниот месец стигнавме на само 40 мл дневно ама од пуст страв дека ќе остане гладна и' давав и АД. Ова е набрзина нафрлено, ако те интересира нешто подетално пиши ми, те молам.
Така го бањав првиот месец ама кога ќе се роди големо бебе и кога квалитетно качува нс килажа малку е потешко. Сега на 3 месеци со 7кг размрдано бебе некако ми е невозможно на рака да го бањам. Оддвај го додржувам газето да му го измијам кога е многу извалкан од какање