Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

За жал не живееме во Швајцарија и децава ќе мора да го вдишат воздухов. Единствено нешто ќе биде да гледаме кога не е толку загадено или да се молиме снег да падне да исчисти малку. Поинаку останавме затворени дома, што не е решение.

Dijana DM and MariaBouli like this.
  2. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Е само да ти пишам дека ти го послушав советот. И ставам играчка пред лицето, и она трга со рацете мафта хаха ама не може баш да ја погоди. И ја ставам кај рачињата она ја фаќа пипка бутка у уста секако со моја помош за сега. Ама еве ја гледам втор ден како и давам играчки некако повеќе се интересира и како да сфаќа повеќе. Не знам. Гледам дека ја фаќа играчката сега и трга да ја земе ама не знае да погоди..

MariaBouli likes this.
  3. angelce23

angelce23 Истакнат член

Бебе за 10 дена ми прави 3 месеци сма дневните дремки само у раце сака да ги спие... како да ја научам на кревет?

4. dummy

dummy Истакнат член

Малецко е уште ама постепено пробувај на една од дремките кога ке ти заспие во раце да префрлаш во кревет, кај некои порано успева сами да спијат кај некои покасно. Кај мојава после 5м дури, јас пробував на 3 и 4 месеци ама со скокови регресии ептен на јако ја дрмаа и само ќе ми се разбудеше и се од ново па ќе се премори и се откажував си ја чував во раце. Сега гајле нема по саат ипол сама спие, ја заспивам јас во раце или со доење па си тера сама после.

5. angelce23

angelce23 Истакнат член

Јас штом ја оставам одма плаче и како што викаш ти се раскенкува се преморува.. а навечер си пие млекце ја ждригнувам и ја ставам во креветче и ја успивам директно у креветчето и си спие.. ама преку ден нема шанси

некогаш накај 3-4 знае да спие на гарнитура у дневна кај што си лежи нели ако ја успијам ама така па се успива и спие до вечер, ни за јадење не се буди и после ноќеска у 4-5 станува спремна за денот

6. dummy

dummy Истакнат член

Многу бебенца се така, ти викам иста беше а ноќе сама си спиеше без проблем. Трпение само и ќе помине, период е иако сега можеби изгледа како вечност