За жал не живееме во Швајцарија и децава ќе мора да го вдишат воздухов. Единствено нешто ќе биде да гледаме кога не е толку загадено или да се молиме снег да падне да исчисти малку. Поинаку останавме затворени дома, што не е решение.
Е само да ти пишам дека ти го послушав советот. И ставам играчка пред лицето, и она трга со рацете мафта хаха ама не може баш да ја погоди. И ја ставам кај рачињата она ја фаќа пипка бутка у уста секако со моја помош за сега. Ама еве ја гледам втор ден како и давам играчки некако повеќе се интересира и како да сфаќа повеќе. Не знам. Гледам дека ја фаќа играчката сега и трга да ја земе ама не знае да погоди..
Бебе за 10 дена ми прави 3 месеци сма дневните дремки само у раце сака да ги спие... како да ја научам на кревет?
Малецко е уште ама постепено пробувај на една од дремките кога ке ти заспие во раце да префрлаш во кревет, кај некои порано успева сами да спијат кај некои покасно. Кај мојава после 5м дури, јас пробував на 3 и 4 месеци ама со скокови регресии ептен на јако ја дрмаа и само ќе ми се разбудеше и се од ново па ќе се премори и се откажував си ја чував во раце. Сега гајле нема по саат ипол сама спие, ја заспивам јас во раце или со доење па си тера сама после.
Јас штом ја оставам одма плаче и како што викаш ти се раскенкува се преморува.. а навечер си пие млекце ја ждригнувам и ја ставам во креветче и ја успивам директно у креветчето и си спие.. ама преку ден нема шанси некогаш накај 3-4 знае да спие на гарнитура у дневна кај што си лежи нели ако ја успијам ама така па се успива и спие до вечер, ни за јадење не се буди и после ноќеска у 4-5 станува спремна за денот
Многу бебенца се така, ти викам иста беше а ноќе сама си спиеше без проблем. Трпение само и ќе помине, период е иако сега можеби изгледа како вечност