Здраво девојки, би сакала да прашам за искуство со Рота вакцината. Читав дека е во скоро воведена и дека треба да се пази со пелените, па некако сум на мисла дали да ја примиме.
Pa I jas taka nekako si povrzav demek poveke od 48 h ne kakan, pa probiotikot sto ne bi trebalo... bas sledna stolica da vidam kakva ke e
Па скоро, 6 години сигурно е, за првото беше задолжителна. Треба да се пази на пелените затоа што бебето внесува жив вирус, да не се зарази некој од дома. Моето прво дете немаше реакции од ниедна вакцина, рота е гаден вирус што може да предизвика хоспитализации и дехидрирање, така да добро е да се прими.
првата ќерка ги прими сите 3 дози без реакција, сега и малово прими прва доза без реакција, треба да се пази со пелените, али ништо страшно, секако миеш раце после менување пелена, не гледам причина зошто не би ја примиле
Обвезни да се прими, моја другарка со малата пред 2години од рота вирус на клиника лежеше цел месец. После цела година имунитет дигаа ептен го уништи детето, мн лоша група на вируси се рота, мн брзо се пренесува, мн високи температури. За пелените, менуваш облекуавш дете и миеш раце со топла вода ништо различно од секој ден
Не е задолжителна, може да не ја прими, ама знам мн мали бебиња што фатиле и тешко се поминува сите завршија на детска со хоспитализација. Зборот ми беше сите три што знам фатија рота во близина на прва доза не дочекаа за вакцина. Тешки дијареи дава вирусот. Па од тоа гледано е добра опција да се прими. Ние примивме до сега 3 дози и супер помина пробиотик давав цело време. Се внимава само 10 дена дека вирусот се исфрла преку фецес, значи миење раце. Возрасен ако фати рота вирус исто доста лоша слика дава.
Ние ја примивме, ама не ми спомнаа дека е задолжителна, Др Филев ни рече може и да не ја примите вие одлучите. @Veci@123 вие не ја примивте?
Леле хранењево како расте се полошо е . Значи се врти на секоја страна гледа лево десно, ми се смешка па и здосадува почнува да плаче.. 100мл ми пие 20 минути , а кога е гладна за 3 минути ги вшмукува ништо не ја интересира... Пробав и у затемнета просторија и секако , не бе нема чаре тоа е
Јас давам Пробаланс бејби, ама во него има дополнително д3, мене од вториот месец ми одобри ортопедот за плус д3 да давам. Ако даваш д3+ омега или д3 +к1 прашај за пробиотик кој ќе ти го предложи матичниот.
Kaj nas zaspivanjeto. Nova mode mu e ova prvo ke se iznavreska da ne razberat site pa posle ke zaspie. Saka Se da e ispraven I vo race. Ama srce e interesno e sto se nesto novo pravi. Nogo e smesen vo relaksator koga go stavam kako se luti
Како растат така се околу им е поинтересно иако се гладни. Ние сме со доење и веќе неколку месеци главна атракција и е додека цица лежечки (седечки нема шанси цело време се кичми цела на страна мрда) на сред цицање да се сврти на стомаче и да ме гледа и да ми се смее. Преслатка е ама борби водиме да исцица асално
Цицањето е борба со лавови се тегне се врти, не смеам да зборам додека цица, ако нешто шушне или татко и мрда наоколу одма прекинува да види што има радознала невидена е и мојава. Само навечер успана цица асално да ти е мерак да ја гледаш другото преку ден е тепачка
Вие така со шише. Се научи мојов да притиска со непцата на брадавка, а истовремено со раката ми ја тегне градата Се врти со брадавката во уста меѓу непца, па се испушта додека се врти па плаче оти не може пак сам да ја фати и да си продолжи. Забава е накратко а верувам дека тек смо почели
Мојата кога цица се трга, ја гледа брадавицата и си игра со неа со показалецот, и ќе ме погледне, ќе се укези, и пак ќе продолжи. И така едно 3-4 пати
Не знам што наука имаат искористено ама треба некаква награда да се даде за "The Happy song" од Imogen Heap. Значи тоа чудо како ми го смирува детево кога е кенкаво.
Moja mama divno prica - Kolibri моево штом ја слушне заќутува. Тоа и е успаванка навечер таа и ја пуштам
Пробувајј. Кај нас оваа делува или ја сакам да верувам во тоа дека делува Еве сега ја успивам си пее песничкава госпожа моја од 7 будна веќе дремка има