Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Ја изгледа правам нешто погрешно преку ден :( преееемногу се врти и се буди навечер. Дневните дремки се 30мин до еден час зависи која како. Се будиме секој ден меѓу 6-7наутро и будните прозори и се саат ипол до два најмногу. На саат и 15мин она веќе трие очи и станува кенкава. Претпоставувам дека не се доспива пошто и се вака кратки дремките денски и ја по цели денови успивам дете - раце ми паднаа буквално :( значи дневно 4 или 5 дремки. Ноќното спиење го почнуваме меѓу 19-20h првите саат време и се хаос триста пати станува и се презаспиваме после зацврстува докај 10ипол па цица и продолжува до кај 1… е од тука до сабајле е скандали :rofl: будење вртење дигање нозе… еднаш во ноќта обавезно и ќе се разбуди цела расонета :envy: па одново презаспиваме со нишање и така сабајле кога ќе се разбудам сум убиена :x

колку ви спијат вашите бебиња на 5месеци дневно? Каков е распоредот? Се си мислам дека дење нешто утнувам за навечер вака да ми прави … ова се случува недела ипол, претходно се будеше за цицање и презаспиваше сега цица 100пати плус се буди плус мрда се превртува цела по кревет :headbang:

2. arwen93

arwen93 Истакнат член

3-4 дремки дневно еве уште сме така и на 6 месеци. Исто така беше и кај нас. Накај 3,4 ноќе будна спремна за играње (facepalm) да не ја заречам сега не станува ноќе освен за цицање. Сега е во скок ноќеска ме исцеди значи на саат се будеше да цица и станавме во 7 и дадов да јаде зошто капка не остана во мене веќе :rofl: да не сте и вие во некој скок штом толку често цица и се буди?