Ве читам со спиењево кај моево место поретко да станува тој почна на саат два ноќе да се буди. Кога беше помал не стануваше јас го будев сега ептен често а е и на цицање и на ад. И не престанува да плаче ни со цуцла ни со шетање се додека не јаде. Толку ли брзо да огладнува? Пробав и да му зголемам доза ама почна да не сака да цица. Читам на 3м ви спијат по цели ноќи. каде грешам? Преку ден е активен играме со играчки го шетаме, надвор излегуваме... Кога не можам да го смирам вака кога плаче и одбива да цица имам грдо чувство дека детето воопшто не е поврзано со мене и срце ми се кине. Може било кој да го чува ќе му даде ад и толку, ни ќе ме побара ни ќе заплаче по мене
Јаготче и мојата е 5месеци па во скокови вришти на града нејке да цица па сите овие 5месеци мора да имам залихи во фрижидер за одма да одмрзнам и од шише си пие најнормално. Исто се осеќав и ја првите месеци, ќе се искараме со мм дека само он ќе дпјдеше ќе ја земеше во раце и заспиваше кај него јас како да не и бев мајка - ох колку сум плачела сма постепено сфатив дека е цел ден со мене и се презаситува од истата енергија вероватно а одбивањето на цицање ми го прави константно кога ќе влеземе во нов скок веќе се навикнав еве од вчера 5ти скок, ноќеска пак направи скандали нејќеше да цица а гладна па одмрзнав 140мл и со шише испи се и заспа гушкајте се играјте не е само твоето немој да си правиш дополнителни грижи
Ретко бебе преспива ноќ на 3 месеци за тоа не си прави стресови воопшто. Уште е мало бебе и си бараат за цицање. Ми се нема случено во 3ипол месеци да ми преспие ноќ. Ако првото заспивање го врзе 4-5 саати после станува на 2 за да цица и си продолжува. А за тоа дека не е поврзано со тебе само самата јадови си правиш. И јас го оставам да го почуваат, го имам оставено и со измолзено млекце оти сме на цицање најадено средено па пак кога ќе ме види мрда со раце и нозе и почнува да кенка па кога ќе го земам се смирува. Мајкаа си никој не може да те замени. Ничија љубов и топлина не е како твојата без разлика кој ќе му даде да јаде.
Кое бебе спие на 3 месеци . Не очекувај дека ќе спие асално пред година, помало ќе ти биде разочарувањето. Ако спие, супер, тоа е бонус. Инаку и моето е на доење и ад, јас па само навечер уште му давам ад затоа што ми протестира за цицање од старт и немам нерви за врескања, а се молзам зошто имам млеко.. Бонус е тоа да може било кој да му даде за јадење, ти да олабавиш или да завршиш некоја обврска. Јас со првото бев така посесивна, затоа до 2 години не мрднав. Ни шише ни бутур не фаќаше. Сега со друго дете кое ми бара внимание, се би дала некој да го успие и да го нахрани ова прцлево, ама 95% сме сами по цели денови и немаааа. Инаку за јадењево, моето е лакомо доста и се смирува со цице или шише, ама не е секогаш гладен. И од грчеви и ако му се спие знае да шмука млеко па после да повраќа до следно хранење. Твоево ваљда ги надраснало грчевите, ама може си бара утеха и близина. А на колку време бара јадење?
ако ви е некоја утеха, ние имаме проблем со слабо јадење, многу малце качува пишував и во друга тема, навечер се буди по сто пати цицнува малце и заспива, ем не спиеме секоја ноќ, ем нервози со килажата. секоја недела одиме на мерење и цело време по 100 грама, ни помалце, ни повеќе јас убедена дека имам млеко, пробувам да молзам без проблем вадам 100 и нешто од града, ама се натегаме со педијатаров и почнав еве од оваа недела со ад, да нудам после цицање нејќе ни да проба, ако не и дадам да цица го пие, а она ми рече да нудам после цицање, така нема шанси не погледнува шише, пробав да не и давам да цица само ад, така пие ама по 60 мл не сака повеќе, плука, пишти, клоца, а не сакам да не и давам да цица ми е страв да не сменам млеко па скроз, оваа манекенка ќе биде мојава изгледа, 5.150 беше на последно мерење, три месеци точно, 3.060 се роди