Ако сакаш уште полабави, јас давав по еден ден, а понекогаш и по 2 нови вкуса во ден (само да не се алергени ).
Holle козјо ад пробај Моето од другите многу плачеше и се виткаше изгледа дека имаше грчеви од ова нема никаков проблем плус цица пред да пие ад се уште сум на комбинација неможе да се прекине никако ад Едит 60 мл давам на секој 3 саати плус цицање колку што си влече толку и така не плаче Имав стигнато на 30 мл ад и таман почнав да фаќа ред и мислев само да цица ама примав терапија и две недели не цицаше па среќа некако со пумпање одржав лактација ама од 90-100 мл тешко му намалив и на 60 и некако не можам да го намалам на 30 оти мислам дека се намали моето млеко во тие 2 недели многу а тамам беше ок како што треба
Денеска всушност сфатив дека не било до пумпите туку сум немала млеко, а јас убедена дека имам млеко и дека градите се полни со млеко. Се мачела да извлече млеко, а немало, затоа не се измолзувало и со пумпа, секогаш кога ќе ја притиснев градата се истиснуваше како да има, но тоа само на неколку притисоци, после тоа ништо. Не внимавав на исхраната и на внесот на течности во последно време, денес внесував и вода, сок, одма измолзив со пумпата еднаш 40, потоа вториот пат 60, а сега пред спиење и дадов да цица и не се тргаше си цицаше додека имаше млеко, штом прекрати пробав со пумпата да измолзам млеко, немаше ни капка. Ад земав на Бебелан, искрено се мислев и за Holle знам дека се убава формула, таман и се стабилизираше мешето со грчеви сега со ад како почнавме цело време се витка и многу кака, не е нормално 4-5 пати да кака во денот.
Od kade kupuvate ovosje I zelencuk? Nie kade I da e za mesec dena ke treba da pocneme so vkusovi. Iskreno se cudam od kade da kupam ovosje I zelencuk. Mm mi veli deka za se ima gotovi kasicki. Ama kolku I da se organski I preraboteni sepak se so nekoj konzervans... kako Inace bi traele. Se nadevam vo Lidl koga ke go otvorat ke ima organsski proizvodi...
Купечките каши содржат и шеќери, барем на Хип, тие што ги имам дома. Јас би ги давала само додека сме на одмор, излезени или слични ситуации кога не можам да и направам дома, или ако немам смрзнато некое сезонско овошје. Реално брзо се прави каша дома. Овошје и зеленчук купувам од маркет, обично Кам како пообртен маркет кај мене во маало, па знам дека е секогаш свежо.
Мајки хелп. Веќе неколку недели бебка заспива од 22 до 23ч и се буди во 5-6 наутро. Будна е саат ипол до два па после сврзува 2-3 часа. Пробувам неколку дена да и ги поместувам дремките и ја заспивам во 21ч, ама така станува во 4. Баш кога мене ми е најсладок сонот. Веќе ми е страв да експриментирам со дремкиве да не направам поголем хаос. Дали има некоја метода? Знам дека секое дете е посебна приказна ама сепак да пробам и тука да барам џаре. Дневните дремки ги спие по саат ипол, некад и два. Денес ја будев после 45мин дремка, и пак без успех е, будни сме од 03:45.. а јас цела ноќ се зафатив со сортирање на зимска гардероба, прередување и сл.. таман завршив и легнав, она стана
Ти си ми главна женска за хранење совети, плус прв пат мама - екстра лабаво зарем на јаболко три дена да заглавиме еден ден е доста
Побитно е колку и се долги прозорците на будност преку ден после колку време ја успиваш и колку дремки дневно правите?
Јас се траскам и со првото и сега ќе давам органско, а реално кај нас како што знам нема сертификати ни контроли, па од кај можеш да знаеш дека е органско (освен ако дома не си го гледаш). Јас со чет џпт зборев на темава , да се мие, лупи убаво, првата вода ако сакаш да ја фрлиш кога зоврело, многу добар процент е веќе станато безбедно за јадење. Нас ни е рано ама најверојатно нема да успеам секогаш "органско" да давам иако гледам на инста има некои што продаваат, цените машала, уште да се преваранти, секакви луѓе има... кога нема институции и контроли.
Јас ја легнувам во период 7-8h никогаш покасно. Да пробаш да ја успиваш поранко препораката за ноќно спиење е таа а вака дневниве спиења ми изгледаат супер камо мојата да спиеше по два саати секоја дремка и е како под алсрм точно 45 мин и не знае да сврзе плус па затоа имаме 4 некогаш и 5 дремки дневно сеуште а станува секој ден меѓу 6-7 наутро
До пред скоро месец исто беше и кај нас. Дневни по 45мин точно. Заспивање најкасно во 20:00. И спиеше по 10-12 саати без да се буди навечер. Не знам како сама смени преку ноќ, јас сум си спанка а и се навикнав дека и она си спие, па сега ова мене ми е нов шок