1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.629
    Допаѓања:
    6.524
    Ива последната дремка повеќе од 30 минути не ја оставај. Ако и натаму не бива исфрлете ја третата дремка. Пресметај колку ти спие вкупно во 24ч, значи ако спие 4-5 саати преку ден, остануваат 8-9 за ноќно.
    Мора да и го најдеш оптимумот и ќе жонглираш.

На Iva.T, Ladyme и Simon4e0507 им се допаѓа ова.
  2. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    5.052
    IMG_3402.png

Последна измена: 24 ноември 2025
  3. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    116
    Фалаа ти, ова значи од 3 декември дека почнува до крај на год од прилика ?
    Ја па сирота мислев моментално проаѓа низ тој скок.. не знам шо и се дешава моментално пошо очигледно не е скокот

4. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    5.052
    Од 03.12 до 06.01.26, ова е по краен термин а може по датум на раѓање да почнал па затоа да ти е таква

5. StelA13

StelA13 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2016
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    34
    Мајки да прашам дали користите кенгур-ергономска носилка за помачи бебиња, моето уште нема 2 месеци се мислам да земам да користам кога ќе направи 2, раце ми паднаа веќе па сакам да прашам дали освен тие на oxymamy ќе препорачате нешто друго

6. Muki-coocie

Muki-coocie Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2025
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    13
    Дали во третиов скок бебињата ви се повеќе поспани? Од денес е 11та недела, од вчера почна да има пократки прозори на будност, ќе поседи 45-60мон макс и пак заспива. И кога е буден ќе се посмее првите 5-10 мин и после е кенкање цело време за спиење?

7. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    1.077
    Јас го земав на Free On кенгурот 2in1 бидејќи ретко го ставам не сакав да дадам многу пари за кенгур искрено oxymommy ми беше скап. Амаа препорачан е за 4+м. Евентуално и на chico да ги видиш кенгурите во енци менци ги имаат

8. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    554
    Еии баш ти фала.. не ми текнало да проверам таму иако често одам во продавницата топ ми е за играчки

9. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.314
    Допаѓања:
    17.877
    Јас го земав овој на Chicco Easy fit carrier, не ми се фрлаа многу пари за кенгур затоа што не знаев како ќе го прифати, еден куп работи изнакупивме што не ги ни погледнува. Првиот пат плачеше кога ја ставив, по неколку дена пробав пак и полека се навикна, седи во него свртена со лицето нанапред сака да си разгледува.
    Мислам дека е многу мало два месеца во кенгур, ако е свртено со лицето накај тебе мислам дека може. Моето е три месеца, го држи главчето исправено, но сеуште не ја остaвам подолго време 10-15 минути максимум.

images (1).jpeg

На Peperutce6 и Simon4e0507 им се допаѓа ова.
  10. Muki-coocie

Muki-coocie Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2025
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    13
    Девојки, бебе има 2 месеци и една недела. Ноќното спиење е обично 19-20ч и така ќе си затера три-четири саати ама после секој саат се буди, цица и си продолжува. Како да го смениме овој начин? Бар два пати да врзе по три саати, ова вака хаос. Башка шо си цица убаво, па он си продолжува, а јас се клатам низ соби уште 20тина мин да ждригне.. и уствари јас не спијам

11. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    7.994
    И моето така прави, сврзува 3 4 часа па после на секои 45 минути до сабајле. Првиот дел спиј што ќе спиеш после Господ на помош. Првото ми беше само на доење, се будеше исто. На ова ад му давам навечер не спојува повеќе. А може се и мали уште, таква им е возраста сега. Натака може да почне да спие, а може и не. Како и да е, почекај барем до 4 месеци за некоја акција да превземеш, сега не спиј, не си сама..

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.559
    Допаѓања:
    5.072
    Од раѓање е таква мојата … сега во четврти скок бетер…влеговме во 5ти дабетер 8) пробав и јас секакви ситуации и опции.. такво си е детето сака да ме осети дека сум до неа ќе цицне ќе продолжи и тоа е тоа. Ќе пораснат ќе сменат сега ќе си бидеме ненаспани некоја година … јас се помирив да не ми е уште потешко(waiting)

13. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.823
    Допаѓања:
    6.426
    сите бебиња истото го прават. и мојата исто 19-20 заспива првото и е долго спиење докај 12-1 и после веќе не бројам колку пати станала :drunk:

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    300
    Какви играчки користите за бебиња од 3-4 месеци? Дали освен подлога со висечки играчки, тропалки, глодалки, шушкави книги и картички, нешто заборавам?

15. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.026
    Не се замарај толку. Самото ќе покаже што му е интересно. Понатека поинтересни ќе им бидат влажните марамици и бебешкото уље :D можеш нешто што светка и свири некое играче тие им се интересни. Вака нешто ние ова го имаме.

Прикачени фајлови:

• IMG_3156.jpeg
      IMG_3156.jpeg
      Големина на фајлот:
      1,1 MB
      Прегледи:
      13
    На Tulip023 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    2.240
    Viseckite igracki gi saka I mu imam zemeno od jumbo meki sateni tropkalki I od loko kroko za poklon eden miki sto mu sviri I svetka stomaceto. Sega za sega mu se intetesni

17. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.559
    Допаѓања:
    5.072
    Ја имаме жижи музичката жирафка ептен и се радува пошто ја сака песничката, омилена тропалка и е онаа кружната од дм, сите бебиња мислам ја имаат :D, жирафката софи исто големата ја доби на поклон си ја глода и си свирка со неа низ рачиња, водена подлога со рипчиња за на меше, мојата мн се радува на рипчињата ги стиска да и пливкаат и триста други шушкавки книги ептен и се омилени

На Puffy2019 и Tulip023 им се допаѓа ова.
  18. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    651
    Можеш и од силиконската топка со дупки, сега ќе почне повеќе да фаќа а таа е лесна за манипулација.

https://www.babycenter.mk/free-2-play-silikonska-topka-1179699.html

19. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.034
    Мајки на новороденчиња: бидејќи препораката е кога сака, колку сака, 12 до 18 подои во 24 часа .... како знаете дека е гладно, а не дека го чеша нешто, на пр? :D

20. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.314
    Допаѓања:
    17.877
    Па кај мене се врти за цицање, ја бара градата да цица. Погласно плаче за јадење и за спиење, ако ја боли нешто поинаква е плачката, ако има грчеви не плаче туки вришти целата се црвенее, зајдува од плачење.

На fragaria, EarthFire, Simon4e0507 и 1 друга личност им се допаѓа ова.