Баш така! Првиот дел саат ипол ако пофатам "одма свежа" Рано е заспивањето и шо попрво да напраиш. Таман ќе потонам и оп станување. Само на цицање сме, ама така беше и со првото и не беше вака ( или сум заборавила, 11години разлика) Ме утешивте дека не сум сама по цели ноќи ко дух
Жижи жирафата и кај мојава пројави голем интерес. На неа најмногу и прави муабет, и се смее, ептен и се радува. Кога ќе кенка или плаче, и ја пуштам да ја имитира и одма и одвлекува внимание
Мојата не плачеше кога беше гладна туку само кенкаше, додека за грчевите тоа беше страшно дерење што нема шанси некој од глад така да плаче туку мора да е од болка. За чешање и сл. немаат сеуште развиено таков сензор. Баш се прашував кога има нешто во окото како не и смета ама стварно не им смета не обрнуваат внимание на тоа кога се толку мали.
Мајки на бебенца што покасно ја примиле bcg вакцината, ве молам пишете искуства како сте поминале и каква била реакцијата на бебето.
Моето ја прими на месец и пол и иако рекоја нема реакција, пола ден беше успано само, друга реакција немаше.
Imam prasanje do vas devojki, bebe mi e 2.5 meseci za brzo 3 pravime se si beshe super do pred 5/6 dena ,lezenje na meshe, duri pocna i da se prevrtuva od stomak na grb , sega nisto ne ja interesira, ne bese kenkava si spiese preku den nekolku kratki dremki i edna podolga. Pred 7 dena primivme rota i 6 valentna ako ne se lazam , prvite dva dena pospana no poslednive 5 dena ne se trpi po cel den samo da place a e najadena sve sredena ne znam vise sto da mislam. Dali imaat ovoj period nekoj skok ili pak nesto da vi e poznato da ee kako rezultat od vakcinava da e pokenkava pa da se nadevam deka ke pomine?
Те сфаќам скроз оти и јас сите вакцини ги преплакав повеќе и од нејзе.. Мајка тоа е нас не боли секој нивен плач
Сите бебиња плачат на боцкање. Не ги боли иглата колку што ги боли кога ја пуштаат течноста. Ние пред 1 недела се вакциниравме и крв од прсте му земаа не се ни сецна кога го боцнаа мирен беше. И на вакцините кога го боцкаа во ножето не ресгираше ама кога ја пуштаа течноста вриштеше. Биди само смирена за побрзо да го смириш кога ќе си го гушнеш
Lele koi simptomi gi ima vo 4ti? da se spremam psihicki haha So lesno neka vi e toj najverojatno i najdolgo trae ..
Добро поминавме денес ама ова им беше вакцината од болница што не ја примија. Немаше плачки, само малце кенкаше едното и мислам дека повеќе беше затоа што и го држеа главчето и рачето така стегнато. Јас сум секогаш многу смирена со нив и не се плачливи бебенца воопшто, затоа и не фаќа паника за вакциниве мене. За наредните сигурно ќе плачат повеќе, колку е твоето @Надеж♥️?
Одбива дремки, тешко се успива, често се буди ноќно време, плаче почесто, сака повеќе во раце. Чекам уште да заврши, од ненаспаност почна памет да ми се врти
Пробиотик до кога дававте на бебе ? Јас давав досега диастоп, таман му беа ама ми се потрошија а тука во Германија не знам која алтернатива да ја барам.
Кога е 5ти скок? Ви се восхитувам што ги знаете скоковите. Јас никако да ги научам. Бебе е 11 полни недели и веќе трет ден во 12та недела? Сега е во трет скок?
Пишувам тука затоа што е поактивна темава, мајки на бебчиња што покасно ја примија bcg, дали тој ден ви беа успани бебињата?
Нормална појава е од вакцина да се поспани. Во родилиште и ја ставија, ама втора доза кога примавме рота и уште некоја, се утепа од спиење дента.