Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Simon4e0507

Simon4e0507 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2023
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    492
    Супер е јас скоро 2 месеци го користам.12 капки на ден се даваат или 2 пати по 6.Мислам дека италијански е доста го фалеа .Поз и не се грижи ќе биде кенкаво плачливо ќе го мачи стомачето ама ќе помине.

На Muki-coocie му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Muki-coocie

Muki-coocie Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2025
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    13
    Мене во зегин ми рекоа 8 капки на ден?? Незнам, да препрашам пак.. целата бев во паники за вакциниве ама што се мора, мора.. фала ти ❤️

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    298
    И јас дојдов да се жалам од 4тиот скок. Значи третиот не уништи со денските дремки, таман се стабилизира малку, со четвртиот и денски дремки и ноќно спиење му се пореметија скроз. Преку ден спие по 30-40мин најмногу, со многу неуспешни обиди за презаспивање, ако не успеам барем една дремка во денот да го презаспијам тогаш е премногу кенкав, ништо не му е погодено. А вечерното спиење посебна приказна, успивањето ни трае со саати некогаш. Првите неколку дена беше и со плачки, сега среќа не плаче ама одбива да спие, едноставно ми се смешка и си седи буден. Докај 4, 4ипоч се буди на саат ипол, (и при секое будење е како нервозен, удира со рацете и нозете по душекот), а после тоа некои вечери имам чувство дека станува на секои 15-20мин. Едвај функционирам веќе...

4. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    1.070
    Две ипол недели сум така веќе. Денски и така и така ама ноќеска. На 1 саат. И автоматски денски не сум способна да функционирам. Само да не трае уште долго.

5. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.559
    Допаѓања:
    5.072
    Еве да ве доутепам уште една недела имаме до крај на 5ти скок навечер си е како навиена на саат ипол два повеќе никако да згреши за сврзе :headbang: и цела недела сабајле у 5 ококорена. Со маж ми стануваме прајме кафе играме па ја презаспиваме околу 6ипол да дремне некои 40мин па да почне ден асално :muscle: така да држете се јако

На Надеж♥️, Tulip023 и Simon4e0507 им се допаѓа ова.
  6. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    298
    Леле значи тие три недели што ги имавме кога си спиеше со 2 станувања за цицање и инстант заспивање и станување во 8ипол сите наспани и свежи, нема да се повторат во догледно време...ај гледам дека помеѓу 5ти и 6ти скок има подолг мирен период, па да се надеваме дека во него ќе се стабилизираат малку.

7. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.559
    Допаѓања:
    5.072
    И ја го чекам него :D ама не се надевам многу многу ќе апдејтирам тука

На Tulip023 му/ѝ се допаѓа ова.