1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    3.344
    Сега како друго бебе. Пред две недели стиснати тупаници, многу малку се смееше, не пробуваше да се врти ни ништо. Сега е заинтересирана за околината многу повеќе, фаќа чепка секој звук ја интересира.
    Заспивањетоо ни е со молење.. Цуцлата си ја вади, па не може точно во уста да ја погоди ја брца во уво, око.. Па така ќе се изнервира и ајт од почеток.. Прееска саат време спиеше и ја гледам почнува да ми се смее цела радосна што ме видела.
    Со мм се криеме од нејзе :D Ама пак не наоѓа. И пак заврши со мене на спална :devil:

На Simon4e0507 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  2. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    1.588
    Чучнување на седење мислев, знам дека е рано после 6 месец се мислам препораките.
    Инаку кога се молзев тешко вадев млеко, повеќе од 30 мл не можев никако и баталив пумпата.
    Секако ќе почнам со каши за неколку недели па ваљда ќе се најади еднаш ова бебе мое ненајадено :rofl:

Да ве прашам друго, дали ви се случило да ви е незгодно да јадите пред бебе ? Со маж ми јадиме абе во лајци ни се пули, се криеме со грб дури јадиме, загреота :rofl:
    Ептен покажува интерес за храна, едвај чекам да видам како ќе се храниме

3. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    333
    @Anaroz1 @Peperutce6 @Cvetce_

Во скоро се што пишавте го пронајдов и мојот.
    И јас почнав навечер да му давам АД. Педијатарот ми рече дека нема потреба, ама исто како Цветче што пиша некогаш многу нервозен станува на града, тегне се лути, пробав да измолзувам во различни периоди од денот и забележав дека навечер имам мн помалку млеко. Вака со АД си заспива мирно, брзо и си врзува 4-5 саати (кои јас не ги спијам заради тропањето со нозете :D).
    За исправањето веќе ни на подлога не е заинтересиран да лежи, само во раце или релаксарот и да пробува да се подига. За на 45 степени мене педијатарот ми рече дека сега од 4 месеци можам да го ставам. Пробавме му ја наместивме хранилката и го седнавме на 45 степени, ептен уживаше. Сега планирам и со количката да пробам.

Ии тоа со вадењето на цуцлата па неуспешното ставање, пресмешно ми е :lol:

На Simon4e0507 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  4. Simon4e0507

Simon4e0507 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2023
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    528
    Исти сме..мислев дека и е жешко и ги соблеков чорапите:)..