Сега како друго бебе. Пред две недели стиснати тупаници, многу малку се смееше, не пробуваше да се врти ни ништо. Сега е заинтересирана за околината многу повеќе, фаќа чепка секој звук ја интересира. Заспивањетоо ни е со молење.. Цуцлата си ја вади, па не може точно во уста да ја погоди ја брца во уво, око.. Па така ќе се изнервира и ајт од почеток.. Прееска саат време спиеше и ја гледам почнува да ми се смее цела радосна што ме видела. Со мм се криеме од нејзе Ама пак не наоѓа. И пак заврши со мене на спална
Чучнување на седење мислев, знам дека е рано после 6 месец се мислам препораките. Инаку кога се молзев тешко вадев млеко, повеќе од 30 мл не можев никако и баталив пумпата. Секако ќе почнам со каши за неколку недели па ваљда ќе се најади еднаш ова бебе мое ненајадено Да ве прашам друго, дали ви се случило да ви е незгодно да јадите пред бебе ? Со маж ми јадиме абе во лајци ни се пули, се криеме со грб дури јадиме, загреота Ептен покажува интерес за храна, едвај чекам да видам како ќе се храниме
@Anaroz1 @Peperutce6 @Cvetce_ Во скоро се што пишавте го пронајдов и мојот. И јас почнав навечер да му давам АД. Педијатарот ми рече дека нема потреба, ама исто како Цветче што пиша некогаш многу нервозен станува на града, тегне се лути, пробав да измолзувам во различни периоди од денот и забележав дека навечер имам мн помалку млеко. Вака со АД си заспива мирно, брзо и си врзува 4-5 саати (кои јас не ги спијам заради тропањето со нозете ). За исправањето веќе ни на подлога не е заинтересиран да лежи, само во раце или релаксарот и да пробува да се подига. За на 45 степени мене педијатарот ми рече дека сега од 4 месеци можам да го ставам. Пробавме му ја наместивме хранилката и го седнавме на 45 степени, ептен уживаше. Сега планирам и со количката да пробам. Ии тоа со вадењето на цуцлата па неуспешното ставање, пресмешно ми е