@eatpraylove90 а од тие пумпички што се за вадење не користиш после капките или од покасно се користи таква? Јас се мислев дури купувам козметика од аптека за почеток да купам и капки и пумпа ама па има време до пораѓај, да не стојат толку долго. Кај што ќе се пораѓам ми го препорачаа со цевка што е што се трга од едната страна, ама негде прочитав дека не е добро за редовно користење. Како се спремам како да нема да излезам после.
Koristam aspiratorce so usta sto se vlece ali slabo izleguva nesto...Korisno e znam ali mal e sin mi pa strav mi e da povlecam posilno inace treba da se ima aspirator za nose i toa mislam deka najvise go falat ova sto go zemav, i vo apteka toa mi go preporacaa.Spremaj si se posto i da znaes deka nema da mozes Posebno ako dois kako i jas nemozam da mrdnam posto na saat vreme si bara cice
Со тие пумпи и аспиратори синуси ке им проработат после на децата и ке им ја оштетите носната слузница.Аспиратор се користи кај дете полно со секрет а не како превентива секој дневно.Ниту пак капки. Првите 6 недели бебето се прочистува.Дишело 9 месеци во водена средина и нормално е да му фрчи и хрчи носето првите два месеци. Мојата е 14 месеци аспиратор немам во рака фатено.
Da go ostavam taka samo da pomine? Mojot sin e 2meseci i znam deka kivanjeto e normalno i se procistvuva no eve cel den nemozese da zaspiee i pred 15min zaspa i pocna da se davi od sto nemozese vozduh da zeme sreka sto lezev do nego vo spalna i go ispraviv i se iskasla i pocna da place..I jas mislam deka aspirator se koristi vo itni slucai no vo momentov osven so toa nemozev na drug nacin da mu go iscistam noseto.Se slusnav so nasiot pedijater i mi kaza da prodolzam so kapkite i so aspirator da cistam kolku moze pa utre sme kaj nea da go pregleda
i jas sum protiv tie aspiratori ..slusajki drugi i.mislejki deka mu pomagam.na bebceto i go raskrvariv noseto pa odtogas ne sum go fatila vo raka. ne bese krv nekoja no.malku bese rozevko koga povrati pa svativ deka e od toa. Sega koristime samo kapki na corine de farm i malku i go protrivam noseto i sama go cisti. ne se ni mnogu jaki kako aqua maris pa ne se buni koga go cistime noseto.
Ние прскаме спреј септоаква. На нив пишува неколку пати на ден, но не пишува дали треба да се фрлат за неколку дена. Инаку и пулмологот ми рече во водата да ставам лажица морска сол при бањањето и плус инхалации правиме. И јас го имам аспираторчето и ќе шприцнам спреј и по некое време ќе пробав со него, ама ништо не искача, џабе.
Во твојата одлука и одлуката на педијатар јас неможам да се мешам. Ниту пак ја знам здравствената состојба на бе ето. Општо за аспиратири дадов мислење мое,од причина што читам овде дека пречесто се користат. За мене најдобри капки при секрет се бејби оригано.Делуваат антибактериски.И инхалатор е закон за секрет и шлајмови.
Moeto bebe koga bese zatnato, krcese, vaka ne i se gledase sekret vo noseto ama.krcese, pedijatarot mi kaza da stavam sinomarine,monodozicki se,i staviv po dve kapki vo noseto i nekako i se procisti,do sega samo niv sum gi koristela
И јас купив такво аспираторче од една страна што се влечи,но сеуште ми е страв да го употребам и баш ми е мило сега што @joy1 ме просветли да не го користам,а и педијатарот ми рече уште е мало за аспираторче,така да ми стои во кутијата
Kolku ste vie mali sto pedijaterot vi zabranil koristenje na aspirator? Moeto since e 2mes i pedijaterot mi gi predlozi aquamaris i aspiratorce za noseto od koe edvaj dise, posebno losa e situacijata navecer dodeka spie
Бидејќи малава водичка пропи, и тоа од шише, јас денес отпакував пумпата за млеко и решив да ја пробам. Бевме испаднати и кога се вознемири, односно огладне, и дадов шишенцето. Имаше 80 мл и го испи сето. Кое олеснување ми беше што не морав да дојам во јавност или да трчам назад во кола. Рај божји со шишенцето. Еднаш неделно кога шеткаме и знам дека ќе останеме неколку часа така ќе правам од сега. Имам слушано дека децата стануваат мрзливи ако почнат со флаша или дека се одбиваат од града, ама не верувам дека еднаш неделно ако еден оброк се замени ќе има влијание. Мислење? У секој случај и пред наредно испаѓање ќе измолзам и пак ќе пробаме.
Мамички да го споделам ова тука, на мајка ми пријателка има 3 дечиња помали и во средба со неа ми рече ако имате проблеми со носето да го намачкам навечер кај носето (со чепкалка во двете дупчиња и доле кај носето) со Хлорофеникол, највеќе помагала таа маст за затнато носе, дали вие сте запознаени каква е оваа маст? Она секогаш кога имала таков проблем ја користела оваа маст, вика одма другот ден носето како ново :/
Чим веќе 3 месеци си цица, нема шанси да се одбие од цице и јас така правев кога беше 3 месеци, шеткавме и со мене носев шише.. Баш приметија колку ужива на цице, а со шишето не баш. Бебиња кои убаво си цицаат мислам неможат така лесно да го заборават цицето
Немам користено маст. Јас со водичка имам натопено чепкалка и додека се смее, гуга и вадем мрсулчиња. Ова секако кога гледам дека нешто е заглавено во носето и би било лесно да се извади.
Не не ова баш за ептен затнато носе било добро, ама незнам каква е таа маст, дали смее бебе да се мачка со таа маст... она што ми кажа, ми кажа ама додека не ми потврди педијатар, доктор дека смеам со тоа да го мачкам не го мачкам
Ako jadete daj samo sliva kasa kupena. Ja i dadov od frutek i kakase pa dr den i krusa i praska doma praveni pa ko prolivce ja fati. Inaku koga kakase tvrdo i stavav cecpce na cetvrtinka iseceno zosto se macese i mn placese. Mi bese zal nemozev da ja gledam
i kaj mene doma ne e ladno,vo stan sme,i jas sum doma vo kratki rakavi,ama malovo go oblekuvam vo bodi po dolgi i pamucni trenercinja ne mnogu debeli..
И јас сакам шишенце да фати. Зошто мислам дека барем од малку ќе ми се олесни. Ако ништо друго со чајов маки тргаме, само му бутам лажичиња. и плус кога сме излезени да го залажам со млекце молзено од мене дур да дојдеме дома. Ама и мене ми е многу страв па да не си направам проблем со цицањето. И така деновиве ни се расипа редот на цицање, само го ставам на града од страв да не ослаби бидејќи е малку болен, па и додатен проблем да не си направам со шишенцето и затоа сто пати се премислив.
Ние сме 3 месеци и една недела и педијатарот ми рече да не користам,јас го купив тој што јас со уста го влечам,може затоа така ми рече,поделени мислења помеѓу нив,ама ете јас не сум го користела