Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    3.570
    Жалче ми е така да ја гледам како шлапка со устето. Ама барем од пет ипол мислев да почнам ;(

2. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.870
    Допаѓања:
    6.493
    јас планирам на 5 да почнам, со големата почнав на 5 ипол, после сфатив дека секако првите недели не е јадење тоа, додека пробува по една лажичка две, пак ќе направи скоро 6

3. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.190
    Една капка вигантол и е малку. Ако ја даваш на лажиче ништо не прима. Ние сме 5м јсс месец ипол веќе давам 3 ако се во уста директно, 4 на лажиче

4. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    3.570
    Не и е малку. Толку рече ортопедот да и давам. Една капка вигантол содржи околу 500единици. Консултирана си со доктор за дозата? 2000 единици за 5 месечно бебе се многу. Препораката е 400. Доколку примети доктор дека треба тогаш качуваат.

5. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.190
    Од таа причина јас порано од планираното со вкусови го почнав. Сака машала дури и тоа што не му се свиѓа отвара уста за повеќе и се лути ако не му дадам. А жал ми е да го гледам да ми пласка муциња, како да џвака дури

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.190
    Педијатар ми кажа да давам толку. Јас го почнав со 1 капка директно во уста, после ми рекоа 2 па и 3 капки оти кај мене на 3++ беше 7500г. На лажиче ми рече 4 капки да ставам оти секако останува нс лажичето и не ги прима целосно

7. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    3.570
    Машала. Мојата е 4+ и уште нема толку. Добро штом така препорачале со причина е:)

8. КаринаТ

КаринаТ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    22
    Препрашајте подобро уште еднаш дали стварно треба така, висока доза витамин д може исто да е токсична. И јас имам прилично големко бебе, па не ми рекле да давам повеќе од 1 капка, бев и кај Талевски он ми рече тек после 1 год. да зголемам на две капки. Најдобронамерно само ви кажувам мое искуство и мислење, подобро да проверите и препрашате, за бебенце се работи сепак.

9. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    3.570
    И мене Талевски истото ми го кажа, затоа ја прашав Надеж зашто еве јас кога имав дефицит од витамин д секој ден пиев по 2000единици. И некако за бебе и мене ми дојде многу.