јас планирам на 5 да почнам, со големата почнав на 5 ипол, после сфатив дека секако првите недели не е јадење тоа, додека пробува по една лажичка две, пак ќе направи скоро 6
Една капка вигантол и е малку. Ако ја даваш на лажиче ништо не прима. Ние сме 5м јсс месец ипол веќе давам 3 ако се во уста директно, 4 на лажиче
Не и е малку. Толку рече ортопедот да и давам. Една капка вигантол содржи околу 500единици. Консултирана си со доктор за дозата? 2000 единици за 5 месечно бебе се многу. Препораката е 400. Доколку примети доктор дека треба тогаш качуваат.
Од таа причина јас порано од планираното со вкусови го почнав. Сака машала дури и тоа што не му се свиѓа отвара уста за повеќе и се лути ако не му дадам. А жал ми е да го гледам да ми пласка муциња, како да џвака дури
Педијатар ми кажа да давам толку. Јас го почнав со 1 капка директно во уста, после ми рекоа 2 па и 3 капки оти кај мене на 3++ беше 7500г. На лажиче ми рече 4 капки да ставам оти секако останува нс лажичето и не ги прима целосно
Препрашајте подобро уште еднаш дали стварно треба така, висока доза витамин д може исто да е токсична. И јас имам прилично големко бебе, па не ми рекле да давам повеќе од 1 капка, бев и кај Талевски он ми рече тек после 1 год. да зголемам на две капки. Најдобронамерно само ви кажувам мое искуство и мислење, подобро да проверите и препрашате, за бебенце се работи сепак.
И мене Талевски истото ми го кажа, затоа ја прашав Надеж зашто еве јас кога имав дефицит од витамин д секој ден пиев по 2000единици. И некако за бебе и мене ми дојде многу.