Ova e za plivit od upatstvoto. 1 kapka sodrzi 2000 edinici. Inace i poradi ne izlozenost na sonce isto e preporaclvo. Kaj Marina vo ortoplus odime Edit kaj Milena ne Marina
Девојки, вигантол има во Грција? Прашувам во неколку аптеки викаат дека нема тука? Или друго име имаат или не сум отишла на право место..?
2 месеци е бебе има теменица и сува кожа кај вегите, ушите и околу носот. До сега користев веледа, сакам да ја купам масленатс купка на уријаж или биодерма атодерм да земам? Кога бевме на педијатар пред една недела ни рече нормално дека било, со кокосово месло или со бекутан масло да го мачкам
Да де и затоа даваш 2 капки за да добиеш 400 меѓународни единици, а Вигантолот е 500 меѓународни единици една капка така на може според капките да споредувате која колку дава кога едниов е послаб дупло од другиов. @Надеж♥️
Кокосово доколку се одлучиш да ставаш како најприродна опција, намачкај убаво и остави да омекне теменицата барем еден час. Потоа со ситно чешле вади полека, ќе излегува но нема од еднаш комплетно да се исчисти. Косичката и после миење од кокосово нема да е баш најсвиленкаста ама со уште едно миење ќе биде пак мека.
Јас со јекодерм ја мачкав тогаш. Дента кога ја бањав, ќе и ставев од сабајлето убаво ќе ја намачкав по главчето. После тоа малку пред бањање нежно со чешле и поминував по главчето и така неколку пати и и се извади. Можеш и со било кое бејби уље, а мајка ми мене маслиново ми ставала и одма се тргало
Да, ама ако вришти многу мислам дека може и на помалку од 3ч. Зголеми доза да го држи до 3 часа. Да не даваш капки д3 со омега заедно што се? Може не е гладно, туку да има грчеви.
Јас купив шампонче за теменица од мустела, му ги снема лушпите од едно миење ама еве после месец дена и повеќе пак му се појавија, пак ќе го измијам со него.
Не може да испие повеќе од 90, некогаш и 70 едвај пие…Давам пробиотик и капки за грчеви, во Америка живееме и педијатарот ми рече не мора Д3 кога е на ад
Може да плаче ако му е многу и му тежи Да пробаш да смениш млекото може па не му одговара некоја состојка Барем моето се смири од како сменив млеко и прекинав да му давам секакви капки и останав само на д3 Исто е битно шише какво имаш со кој проток И тоа одигра голема улога во мојот случај Му купив шише со две капки проток од Philips Avent претходно имав обично од медела и за една минута мислам го пиеше и одма плачеше И Едит еден Патронажната ми напомена да не давам ад пред три часа оти тешко им се барало во мешето и тоа знаело да им ствара тежина но до два и пол часа јас сум давала оти јас му давам помалку од дозата што треба да пие оти сме на комбинација со доењето Уште еден едит Му давам капки еспумисан Ако му е тврдо мешето може има гасови многу помогнаа кај моето бебе
Зависи од детето, ама имам читано доста искуства за тоа дека некогаш и капките за грчеви или пробиотикот знаат да прват проблем на мешето. Консултирјте се да не давате некој ден да видите дали е од нив. Еве и овде читам дека не секое дете пие пробиотик. Или пак на некое еден пробиотик му одговара друг не. Како што си приметив на моето дека капките бебитол му правеа ужасни грчеви, одма ги прекинав па ги сменив и одма мирно весело бебе