Искуства ако може Асентра за постпородилна депресија? Со првото ме вратија во живот ама сега некако сум преплавена со страв дека нема да помине, ги пијам 17ина дена…
Mislam deka vidov na muppet stranava, a vidi i na temu moze ima, stavi ja slikava na google vo delot na search kaj sto ima za slika da prikacis, i pisi samo mk ke vidis ke ti izleze valjda edit: eve https://muppetkids.com/collections/ak-vidi-gi-site-novo/products/перница-за-бебе-со-електрична-смирувачка-дланка-против-грчеви https://muppetkids.com/products/еле...82573&pr_ref_pid=9216423526637&pr_seq=uniform
Vaka moevo bebe e 4ipol meseci, ba 18ti ke pravime 5. Imam takva cucla so dupcinja kako i da se vika za probuvanje vkusovi, me interesira dali nekoja davala takva cucla poso jq sakam da probam prvo taka pred da i dadam kasicka.. pa me interesira dali isto treba primer 3 dena tikva da i stavam da probuva pa posle morkov 3 dena i slicno ili toa vazi samo za obrok ?
Денес правиме месец, од пред 2 дена многу кенка и се тегне во сон па плаче па заспива. Нормално ли е или да се јавувам на педијатар.
Бебе е 4 ипол месеци, уште му е подсплескана главата од позади. Седи на стомаче ама кратко, се нервира вришти. Се поткрева ама брзо се изморува и си го мава носот у земја. Уште не се превртува. Вака силен е сака да седи се тегне напред. Се стега одвај го пресоблакам. Дали вашите бебиња на 4ипол месеци седат подолго на меше. Претежно ми е во раце. Не ни лежи толку многу. Се нервирам зошто уште му е подсплескано главчето. Беше повише малку се подоправи ама уште се приметува сплескано. Се надевам ќе се оправи скрос. Како се вашите бебиња на 4 ипол месеци со седење на меше и превртување ?
Исто е и моето исто месеци Мислам дека не е страшно Ми кажаа дека ќе помине главчето полека Инаку лежи на стомаче ама не предолго и не се врти можеби неколку пати ако се има свртено
На 21ви мојата ќе прави 5 месеци. На стомаче ја ставам многу, ама ете по 3-4 минути и после почнува да плаче. Гледам за тоа време да ја занимавам за да издржи што повеќе. Исто сака да се исправа како да седи, кога ми е у раце додека седам буквално се исправа во седечка полба и таа. Превртување нема абер, само со помош додека и правам вежбички. И ставам играчки од страна над главата, го врти само горниот дел, газето не. Ја ставам јас почесто на страна , со перница позади за да не може да се сврти назад, и така ја наоѓам на стомак свртена. Ама само кога е странично,ретко. Верувам дека има време, секое бебе различно.
Не знам нс кревет дали ја ставаш на 45 со поддршка, ако не ја ставаш можеш да почнеш. Јас скоро еден месец го ставам некогаш така седи повеќе одколку легнат. Може да си разгледува. Играчки го интересираат кратко и ги фрла ама затоа со шише, било какво дали пластично или тетрапак може да се заигра и по 30-40 мин. Исто кога е така веќе се тргне на 90 да се исправи ама уште нема рамнотежа и паѓа Исто сака и на нозе исправен да го држам и многу се радува. За на меше веќе не се замарам. Го ставам 2-3 мин и кенка. Некогаш сам ќе се заврти на грб, некогаш го мрзи и со главата р во кревет и плаче. За вртење исто не се стресувам веќе толку кога ќе му дојдр време ќе си се врти пак. А за главчето ставајте кога спие на стрсна да спие како што правиш со перница потпрено, прво на една после на друга страна кај мене така му се врати формата
Фала на споделеното искуство, баш сега гледав во радосница што сум пишала,ќерка на 5 месеци почнала да се врти. Има време за тоа да. Ама повише ми е тоа со главчето на мисла.. се надевам ќе му се среди со време. Да е девојче ќе пушти коса нема да се знае. Ама вака машко проблем ќе биде.. се надевам ќе се среди.. Инаку исто уште има гасови и вечер многу немирно спие. Ќенка стенка неможе да ги испушти, ми вежбички ни кревање нозе му помага. Давам еспумисан редовно ама пак се мачи. А планирам од скоро да почнам и со вкусови. Ќе видиме како ќе му реагира мешето..
Мојата пишував тука, се игра со кесичка чоко бисквит, вчера со банана се заигра па вика и збори И закачив уште сто играчки на она бејби цим ама кесички од крем банана и чоко бисквит ништо не менува.Не ја ставам, ама ќе пробам денес, мислам ќе се израдува ќе и се свиѓа. Еве ја ги кревс нозете колку може и ги удира, среќа на меко е @Ena0310 ќе му се среди, ставај го ко што рече и Надеж со перници и да лежи на страна, држи го и во раце ама не знам како да објаснам, на стомаче да биде додека го држиш. Да вежба и стомаче а и нема да биде на грб цело време. Брат ми до 7 месеци имаше рсмно главче, е после беше на стомак, страни, мајка ми за месец дена му ја среди главата За гасовите, кака ли редовно? Мојата одамна нема гасови мислам не сум ни приметила. Кои капки и даваш?
Јас за колку толку повеќе да е како на меше го ставам на мене. Го држам со рацете под газето и он ми легнува нс градите и го викам му зборувам и он се исправа, ми се смее. Позади мене има мечиња па ги гледа се развртува.
Да , го држам така баш,за да си ја крева главата повисоко. Инаку давам еспумисан. Првото дете исто до 3 месеци имаше грчеви,гасови после не. Ама ова машко ми е ,све е различно од дада му, и голем плачко она беше мирно бебе, ова сега ми наплаќа и за неа
Ма изнесувај бебе кога е чист воздух шетајте само немој во гужва ради вируси периодов јас по слави одев пред 40 дена бебе дома со мајка ми јас на слава башка имам поголемо него го шетам на игралиште шетавме со бебе 40 дена според мене останало од порано жените да не одат по ниви да работат и слично
едно мора да ти наплати, мене првата ми е плачка, второво ептен е мирно иначе за главата, мојата е исто 4 ипол месеци, не и е сплескана, позади има како една линија вдлабната јас се извадив од памет, сега кога ја носев на педијатар ми рече дека не е ништо страшно дека допрва ќе се оформува главчето
Моето толку многу не сака да седи на меше што уште од пред месец почна да зема залет со главата и да се враќа на грб. Не би рекла дека тоа е превртување зашто баш трга со главата и како несакајќи се враќа на грб. Вежбаме цело време за правилно превртување ама не е многу заинтересиран. Кај мене за лежење на меше најмногу помогнаа звучни, светлечки играчки што се движат. Има новогодишен воз што светка и свири што му го ставам пред него и заинтересирано го гледа и така најдолго издржува на меше.
Мамички вие што излеговте од 5ти скок. Има ли надеж за барем малку подобар сон или да не се надеваме Новата вештина која мојот малечок ја совлада во овој скок изгледа е плукањето
Кај нас после 5ти скок ги продолжи дремките и поубаво спие денски ама ноќе си станува, се глупира, брбља и ги “вежба” новите вештини.
Јас мислев од 4 има надеж за спиење ама грешно сум мислела. Оваа мајкаа навикна веќе месец ипол да не спие
Еве ние излезени од 5ти скок преку ден е добра си спие си играме со тоа што е кенкава сака по раце и внимание 100% ако не ме гледа одма почнува да кенка ноќеска ја успав у 19:00и нејќеше да ја легнам плачеше на секое спуштање па 20мин ја држеше маж мо во раце па ја легнавме кралица над кралиците на 2ипол саати навечер цицнува ретко да продолжи три и станата е околу 6-6:20 шта да кажем а да не слажем ај си викам до летово во јуни годинка после поарно ќе дојде