Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.233
    Допаѓања:
    2.327
    Мајки навечер колку пати стануваат бебенцата ваши да цицаат на 4 месеци? Мојава почна по 3 пати да станува а стануваше по 2 (facepalm)

2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.698
    Допаѓања:
    5.316
    Супер си со три пати ќути не си ја викај бељата :D регресија ви следува сњга во 4ти нормално е

На КаринаТ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.233
    Допаѓања:
    2.327
    :D Се приремам, со син ми многу не го осетивме 4 скок ама ќерка ми ми наплаќа и за двајцата :sweat:

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    1.262
    Исти сме мислам скоро месец.. ај реков до запчињата е, излегоа и истото продолжи, денски само кенка, порано повеќе се заигруваше сам, а навечер се буди по неколку пати со плачење

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  5. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    718
    Во кои месеци или недели се јавуваат скокови и колку долго траат?

6. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.355
    Допаѓања:
    2.503
    Мислев 4 ти скок е еден по тешките што го минавме е сега со замав од 5тиов скок гледам сум грешела.Хаос е.6 месеци е.Како бебе 100 пати поубаво спиеше

На Надеж♥️ и Marijanche33 им се допаѓа ова.
  7. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.355
    Допаѓања:
    2.503
    Моментално го тераме 5ти скок.Лудило е.Кога ќе помине ќе видиме што научивме ново

На Karanfilce14 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.350
    Допаѓања:
    17.943
    Немам апликација за скокови, не пратам точно кога се. Неколку дена имаше дневни дремки по 30 мин и по кенкава беше, други драстични промени не забележав во 4ти скок.

9. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    557
    Кога сме кај скоковите нас ни се спои и 4ти и 5ти сега и забавата е на највисоко ниво. Сега нај интересно е плукањето, таман кога ке јаде и текнува да брмчи па се наоколу е со морков и тиквици :D Имам прашање за околу воведување на некои намирници.. на листата што ни ја даде педијатарот од 6-8 пишува месо, кромид, боранија, карфиол, праз, блитва, спанаќ.. ги воведовте веднаш по наполнување на 6 или треба да почекаме :)

10. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    1.225
    Бидии среќна што се 3 пати само. Се пожалив веќе дека месец ипол стснува на секој 1ипол саат. Рачунај тоа значи дека станува минимум 6-7 пати во ноќта. :sweat:

На Cherry333 и jelo им се допаѓа ова.
  11. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    1.225
    Кога ќе ми текне дека станував јас да го проверам оти од 9 до 3, 4 ниту еднаш не се разбудил. Се осеќам како ова да беше пред една вечност, а не пред 3 месеци

12. Thinkerbell97

Thinkerbell97 Активен член

Се зачлени на:
    6 септември 2023
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    4
    Мајки здраво, моето бебенце има две недели, цица и плус дохрана, ни рекоа на 3 часа, ама навечер некогаш многу е заспан и одбива да цица и дохраната знае да не ја допие. Дали ги будите на 3 часа кога се вака малечки или чекате сами да побараат?

13. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    867
    Допаѓања:
    1.566
    Хелло дали има некоја при рака Вигантол капки нови да ми каже дали има некаков безбедносен прстен при отварање? Ми донесоа капки Вигантол ама нема ништо на шишето прстен некаков не знам ... било што да штракне дека се нови, а на нив пишува 6 месеци од отварање. Како да знам...

14. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    74.767
    Нема.
    Лево се неотворени, десно се отворени и користени.
    20260105_113811.jpg

На jagoda777 и Peperutce6 им се допаѓа ова.
  15. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    406
    Јас знам гладно дете не спие кога е на града буди го не му давај да спие губи штипи ќе стане ќе продолжи да цица јас не сум будела

16. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    406
    Мајки големиот од синоќа е со температура 37,5 38,4 имаме бебе нема ми два месеци ако нешто недај боже префати што да правам да носам одма на педијатар искуство имате ли

17. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.127
    Допаѓања:
    8.136
    Не мора да значи дека ќе префати бебето. Син ми големиот првиот викенд дома крена температура, бебето 6 дена беше. Одма го депортирав кај баби, после мм се разболе исто, па после уште еднаш стомачен вирус фати со температура плус, бебево ништо. Кај мене татково најголем ризик за бебето е се разболува повеќе од дете во градинка :drunk:. Не се секирај, малите бебиња имаат имунитет, само следи го за секој случај, ќе одиш на лекар ако има потреба нормално.

18. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    899
    Допаѓања:
    703
    Мајки
    Дали некоја се соочила со собирање на папоче со лепенка поради воздух или кила? На 20ти јануари правиме два месеци забележав папочето кога напина многу се дуе а кога ке се смири со прстот само да допрам како меурче се враќа назад ... Педијатарот ми рече и ми покажа како да го соберам (нежно притискање навнатре) и да му ставам хируршка лепенка.. Не знам дали смее така ама штом рекла докторката дс променам ама колку што имам познавање знам дека не треба
    Навистина сум збунета

19. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.660
    По 25 пати :rofl: Најсериозно, не ни бројам ама периодов сме хорор навечер

На Cherry333 и Peperutce6 им се допаѓа ова.
  20. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.660
    Исто, и ние од скок во скок тераме, навечер е лудило, почна и со плачење да станува и да не прифаќа цице ама упорна сум среќа кратко трае и одма се смирува.
    Откако воведив храна е ваков, си велам да не му е тешко на меше оти и формула и цица, ќе гледам формулата скроз да ја исфрлам.