Јас купив топломер без жива и во газето . Ја залажувам со млеко додека пие и и мерам температура. Имав купено безконтактен и секаде различно ми покажуваше.
Нема ништо не гради , и да си продолжам со инхалации. Температурата веќе нема . Тоа ми кажаа на педијатар
Мами има ли некоја што ги користи овие житарици за бебе. Ме збунува начинот на подготовка, пишува со полномасно млеко да се готви.... ако може некој да ми објасни за што станува збор
Мајки добро утро, кажете ми колку пати новороденчиња ви какаат ние сме две недели ама нон стоп секое менување памперс таа е какана, инаку е на доење .Нон стоп и цица и кака ама некако почна ноќе да не спие се буди од тоа што ја тера да кака инаку нормална е кака . Не знам да не јадам ја нешто погрешно или пијам или нешто друго е . Фала однапред
Нормално е на почеток и кај мене така какаше,после полека намалуваше и негде од кај 7-8 месеци почна по еднаш да кака.. Исто на секое доење ноќе какаше,таман ќе заспие на цице,ќе се разбуди да кака па па наново хах..
Малава сака цел ден во раце пукнав купив марама не сака во неа за жива глава. Иначе имаме скоро 2 месеци се мислам да купам и кенгур. Дали користите кенгур и каков да ми дадете некоја препорака јас тие на кика бу од локо кроко ги гледав, искрено не би давала мн пари не знам ни таму дали ќе сака да седи.
Јас за поголемото купив кенгур од локо кроко ама ем она неќеше да седи ем ми беше тешка да ја носам и го вратив, уредно ми вратија пари. Така да и да земеш и да неќе да седи можеш да го вратиш
Овие два дена бебе 3 месеци (денес влеговме во трет скок) има повеќе столици на ден,светло жолта боја,како пире,потечна но не како вода.На АД млеко е антирефлукс. Комбинираме со цицање ама 90 % е на Ад,а овие денови скроз одбива цицање. Има растечено носе . Рота прими пред една недела. Што може да биде? До завчера какаше по два пати ,малку потемна жолта боја.
Здраво @TheSecret ,дали можеш да ми пишеш порака,сакам да те прашам нешто за млекава бидејќи гледам дека доста се разбираш Јас на тебе не можам да ти пишам,нема таква опција.
моето е 2ипол недели. На секое менување пелена е какан, ако не на секое на секое второ обавезно После ми рекоа ке се изрерчат после 3месец….
Девојки, знае ли некоја каде во Солун да најдам Вигантол капки? Прашав на неколку места немаат, ми нудат некои други д3
Не сме правеле лапизација, ама обично прават ако не е ок после третирање со хидроген и алкохол дома, така нас ни рекоа. Во Ремедика прават на сите?
Не е многу. Не се секирај. Нас ни правеа 3 пати. Секој пат на различно време. Последниов пат беше после недела. На последната контрола конечно беше затворено папочето. Немој да го бањаш бебуш легнат во кадичка и чисти му го секој ден со газа и алкохол нас во Ремедика така ни рекоа и да ставаме прашоче. И без топло на мешето.
Лапизација се прави таму каде што папочето не е добро затворено. Не знам дали е за пари пошто сме сериозно ненормална држава или едноставно повеќе не знаат како се врзува папоче после раѓање па секој втор се стресува и иде на лапизација.