Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.337
    Јас најчесто еднаш дневно ги стерилизирам или на два дена и цуцли и шишиња, иако тој се што не треба секако реди во уста:D

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Klarisaa

Klarisaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    522
    Јас ги мијам со фрош ,топла вода и потоа во стерилизатор,цело време иста процедура,веќе 3 месеци :) Не знам ,шубе ми е да не ги стерилизирам .

На Cvetce_ и Dijana DM им се допаѓа ова.
  3. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    1.870
    Да тоа се подразбира, и мојот играчките од на земја в уста :rofl:
    Секако нема да ги правиме свилени ама ме интересираше и мислење од страна оти во последно и јас не ги стерилизирам како на почеток после секое хранење, веќе и поголем е сега се става во иста, рацете му се цело време уста а се чапа со нив.

Се трие со нервози со играчките во уста, онака писка на цел глас, не знам дали го чешаат непцињата или едноставно не му испаѓа нешто по негово што сака :)

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    2.292
    Бебе е 5 + месеци и стерилизирам после секое користење . Колешки мои до 3 месец стерилизирале. Јас незнам зошто неможам само миено да му дадам. А иначе во фаза е што се става во уста .

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    3.033
    Допаѓања:
    2.896
    Мајки колку требаше мл да пијат на почеток бебиња.И со кој проток беше на почеток

6. nice-girl

nice-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    1.210
    Допаѓања:
    1.073
    ние со авент почнавме со проток 2ка пред некој месец преминавме на 3ка.Кога не пуштија од болница по 30 мл после 60мл и така нагоре. Колкави сте вие?

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.532
    Допаѓања:
    18.204
    Имам 3 шишенца за млеко, ги мијам со фрош, а навечер ги стерилизирам, исто и цуцли ги собирам, мијам и стерилизирам.

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    3.033
    Допаѓања:
    2.896
    5 дена сме стари.Ми кажаа да правам по 60 мл па колку ке испие толку.Авент имам 2 проток ама нена сила да влече,и дадов со chico тие поголем проток имаат

9. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    9.064
    За прематурче кај мене не пуштија од болница со 30мл, давав во Сhicco со проток 1. Потоа за кратко преминавме на 60мл и цуцла со број 2 за истите шишиња.
    До крај користеше после тоа 3ка цуцла, 4ката не ја сакаше воопшто како со ѕвездест отвор што е

Жива и здрава малата, да ве радува со батковците заедно.

10. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.474
    Пеглав до 3м алишта што не се сушени во сушара, последниве 2м не пеглам само диплам и кревам. Имам захтевно бебе и некогаш знаат и по 1недела во корпа да седат за пеглање и почнав директ да диплам и да кревам

На Dijana DM и poker_face им се допаѓа ова.
  11. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    2.292
    Јас до 4м пеглав сега само новите алишта еднаш и толку. Од сушара здиплени право во плакарче :$
    Во сушара на 30 ги сушам 4 саати и толку се кога ги вадам да не кажам жешки

На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    1.870
    Леле со пеглањето кога ќе ми текни на почеток свекрва ми се пеглаше од бебе, од чорапи до лигавчиња, мене нерва ме фаќаше од хормони, оти ми се плеткаше во соба и ми тарашваше во фиоки. Најјак момент беше кога се убедувавме да не пегла веќе, зеде од фиока ми ја извади пелената демек мора да се испегла и ја остави на земја, која иронија, као демек дезинфекција со пеглањето ама на земја пелената и со се алишта од работа ми се шлапаше на спална со нозете, сега ко ќе се навратам ми иди телефонот да го каснам :)
    Башка шо еден куп алишта од бебе ми запусти со пеглата оти пеглаше во три ноќта цела поспана :punch:

Јас не пеглам, пуштам на бебешка програма и толку, во сушара кога имам сушено алиштата испаѓале помеки и постокмени отколку со пегла

13. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    4.208
    Вака кога ќе прочитам си мислам може поарно што сами ќе бидеме. Знам дека секоја помош е добредојдена ама на нос ако ти ја извади, подобро не. Во ред е сугестија да дадеш па ако се прифати супер, ама да му буричкаш на некој по плакари и на своја рака да правиш работи и одлуки да носиш скроз не е ок.

На Anastasia579 и Cvetce_ им се допаѓа ова.
  14. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    1.870
    Јас се преродив откако се иселивме од кај нив, живееме во Германија, сами сме со мм, јас сум цел ден сама со бебе тој е на работа, претешко е ама илјада пати е подобро, сега дека треба деновиве да се враќам за визата ми обелва косата кога ќе ми текни ама кратко ќе биде

15. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    1.195
    Како стерилизирате, имате апарат или ги превривате во тенџере?

16. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    1.870
    И така и така можиш, јас имав од локо кроко стерилизатор, па сега сменав си зедов еден апарат и готви и стерилизира, одмрзнува, загрева и блендер има на него. Инаку и во тенџере имам превривано ама бидејќи водата е многу тврда тука многу ми збираа шшишињата минерали, бел талог на нив, а во стерилизаторот супер испаѓаат.

На EarthFire му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.532
    Допаѓања:
    18.204
    Во апарат за стерилизирање, плус и може да се готви на пареа, но јас го користам само за стерилизирање. Имам од локо кроко на нип.

На EarthFire му/ѝ се допаѓа ова.
  18. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    893
    Допаѓања:
    1.595
    Мајки хелло да ве прашам тие што сте со куче и бебе? Кучето ни е 5 години чувано дома, бањато(груминг) вакцинирано, и од дома во двор...ама куче е. На почетокот ептен пазев ама сега не може толку, бебе е на под на подлога, кучето се мота тука, и сака да му се доближи на бебе. Бебе пика раце во уста а се превртува на подлога...усствари се пика во уста сега, ќебиња алишта што ќе докачи...Подлогата Ја бришам прво со влажна крпа и фрош, па со сува. На колку време да перам подлоги платнени за играње? Играчки мијам со сјај фрош и вода, ама не секој ден. Треба ли да се потресувам или не? Џпт свашта ми изнапиша од памет да ме извади... Иначе кучето е малтезер. А бебе е 4 месеци.

Иначе уште стерилизирам шишиња на секое ад.:)

На nice-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    1.870
    Мене куче и бебе не ми оди заедно, иако сакам многу миленици, од секогаш сум замислувала да имаме и бебе и куче ама кога ќе се задумам некако не ми е хигиенски а и искрено страв ми е, куче како куче можи да го испровоцира детето и да го нападни за секунда
    Е сега нормално си ги знаете милениците штом со години ги чувате, ама во тој хаос со бебе најмалце фали уште за куче маче да се грижиш.

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    1.890
    Имам куче што секој ден се митари и џабе е што секој ден усисавам пак има влакна. Кучето само дома го чуваме и редовно вакцинирано, бањато, прочистено. Бебето од прв ден дома сме го мешале во кучето еве 9м пу пу малава се нема ни настинато. Ниту ние сме миеле раце или нешто посебно переле кога било новороденче а не па сега. Сега дека лази низ цел стан само се лепи по некое влакно на неа и не се замарам тоа е. Сега бебето се повеќе оди накај кучето, му се радува неразделни се и преслатки

На Mimmi39, Moon lovers, Anastasia579 и 4 други им се допаѓа ова.