Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    849
    Допаѓања:
    1.276
    Јас најчесто еднаш дневно ги стерилизирам или на два дена и цуцли и шишиња, иако тој се што не треба секако реди во уста:D

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Klarisaa

Klarisaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    522
    Јас ги мијам со фрош ,топла вода и потоа во стерилизатор,цело време иста процедура,веќе 3 месеци :) Не знам ,шубе ми е да не ги стерилизирам .

На Cvetce_ и Dijana DM им се допаѓа ова.
  3. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    1.726
    Да тоа се подразбира, и мојот играчките од на земја в уста :rofl:
    Секако нема да ги правиме свилени ама ме интересираше и мислење од страна оти во последно и јас не ги стерилизирам како на почеток после секое хранење, веќе и поголем е сега се става во иста, рацете му се цело време уста а се чапа со нив.

Се трие со нервози со играчките во уста, онака писка на цел глас, не знам дали го чешаат непцињата или едноставно не му испаѓа нешто по негово што сака :)

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    2.269
    Бебе е 5 + месеци и стерилизирам после секое користење . Колешки мои до 3 месец стерилизирале. Јас незнам зошто неможам само миено да му дадам. А иначе во фаза е што се става во уста .

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    3.015
    Допаѓања:
    2.879
    Мајки колку требаше мл да пијат на почеток бебиња.И со кој проток беше на почеток

6. nice-girl

nice-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    1.051
    ние со авент почнавме со проток 2ка пред некој месец преминавме на 3ка.Кога не пуштија од болница по 30 мл после 60мл и така нагоре. Колкави сте вие?

7. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    17.971
    Имам 3 шишенца за млеко, ги мијам со фрош, а навечер ги стерилизирам, исто и цуцли ги собирам, мијам и стерилизирам.