Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. nice-girl

nice-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    1.210
    Допаѓања:
    1.073
    ние сме со куче искрено на почеток страв ми беше како ќе не биде ама еве не 5.5 месеци се смее на кучето ( ја викам сестра и и нема нешто послатко ), не и давам да и се пика во лице но сака да ја душне пред да ја држам јас или др се миеме обавезно раце. Од надвор кога иде сестра и :) ја мијам па ја пуштам горе правосмукалка скоро секој ден

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.056
    Допаѓања:
    6.934
    неам некој совет да ти дадам, ама ме потсети на мојата ситуација, големата кога ми беше бебе бев ептен забегана, имавме бишон ние, прво многу лаеше и ја будеше и второ кога почна да лази она лудило ме фати мене, по сто пати џогирав и на крај зимав од аптека етанол и доле со алкохол поминував :drunk:пошо лазеше и после рацете во уста :drunk::drunk:, пред да се омажам чував дома внатре самојед, со него спиев :D ама бишонот заврши кај свекрва ми, маж ми не можеше да издржи со моето лудило со кучето и бебето и ја даде на неговите као привремено и еве 4 години е таму :D иначе не му верувајте се на чет џпт, имам луѓе околу мене бебиња растени со куче/маче и ништо не им било фала богу, особено тие се салонски кучиња, што не ни пуштаат влакна, чувани, мазени, пазени :D

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. praski4e

praski4e Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    1.433
    Здраво каде купувате убави бенкици, шпихозни за новороденчиња?

4. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    474
    Мами има ли некоја регресија во 6ти месец?
    Ова неспиење по цел ден е лудило :D

5. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.337
    Пишува дека нема, но ние од кога влеговме во 6ти месец, па еве сега и 7ми месец, се буди со плачење по 5 пати навечер, денски спие по 30 мин макс неколку дремки.

6. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    2.292
    Енци мемци, тритекс,...на 3ти спрат во сити мол ќе најдеш

На praski4e му/ѝ се допаѓа ова.
  7. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    1.029
    Ние имаме маче. Не планирам да се замарам. Кога ќе тргне на есен во градинка сигурно ќе и ги чистат играчките и ќе дезинфицираат. Деца растени со животни имаат подобар имунитет. А и не треба толку под стаклено ѕвоно, градинките знаеме какви ми се треба дете да се спрема со време.

На Moon lovers, Anastasia579, dummy и 3 други им се допаѓа ова.
  8. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    893
    Допаѓања:
    1.595
    Од каде си? Има во Ѓорче Јуратекс, Тритекс, Стружанка, Бомико, Синсеј, Ваикики мн убави... Не купувај многу :)

На praski4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    474
    Ох, ние навечер сме на секои два часа со будење, преку ден имаше убави дремки по саат ипол, сега по 30 мин максимум, а знае и по 15 мин (facepalm):D дали може ги мачат запчиња?
    Го изгубив редот некако
    Кога ќе се наспиеме и одмориме како луѓе :(:D

На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.337
    И јас се надевав на запчиња, ама му излегоја две веќе, а сагава продолжи:rofl:. Не верувам дека ќе се наспијам некогаш, во оково капилари црвени имам и не поминуваат. Само што пишав дека секоја дремка му е по 30 мин, еве го сега еден саат спие од нигде никаде, морав да влезам да го проверам (facepalm)

На 1RedLipss, Anastasia579 и SanelaS им се допаѓа ова.
  11. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.665
    Допаѓања:
    7.797
    Исто е и моето и само полошо иде.Кенка, вика...Неможам главата да си ја носам...

На 1RedLipss му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    6.440
    Мајки ние сме 7 недели кога го ставам на стомак главата ја врти т.е лежи само на лева страна, многу тешко ја дига и ја врти на десна. Газето го дига ама главата никако да ја дигне. Или ќе ја дигне ќе ја сврти на десно и одма ја враќа на лева страна. Така е последниве 2 дена.
    Неделава сме на контрола на педијатар ќе го прашам ама некоја со вакво искуство, што се преземале и како?

13. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    2.292
    Не се секирај мало е. Моето од трети месец почна на стомак да ја врти главата на двете страни.

На Peperutce6 и MorskaSirena им се допаѓа ова.
  14. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    6.834
    Мораш да го форсираш да ја вежба и другата страна бидејќи со тек на време уште повеќе ќе ја ојача само едната и може да имате потреба од вежби и физикална. Јас имам искуство со син ми, ама на време реагиравме иако кога почнав да го форсирам да ја врти на спротивната страна главата плачеше и имаше отпор кој со тек на време се намали. Ставај го во креветче од обратна страна макар преку ден, играчки или контрастни слики исто од другата страна да се врти повеќе.

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    6.440
    Навечер во креветче еве веќе 2 вечери приметувам дека сам си ја врти главата на едната па на другата страна. А преку ден во дневна му ја вртам на десна страна и да спие и кога е буден на таа страна му ставам црно бели слики и ја седам на таа страна му зборам.

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.302
    Допаѓања:
    6.266
    6тиот месец као најмирен треба да биде :D мојава е 7, денес имаше три дремки ( теетата и беше од 14:10 до 15:00 инпосле до 19:20 нејкеше да спие За жива глава, ја зимаше цуцлат со раче од уста и ми ја фрлаше на земја нервозно - као ти мене ќе ме успиваш со сила :D:bow:
    Во 19:20 коначно капитулираше па за 40се разбуди цицаше ја нишкав пак некои 10мин и еве ка спие. Шо да кажам спобудалување. Иначе рано станува 6:00 -6:40 отприлика и затоа и секој ден 4 спиења има ама ете денес сакаше да префрли на 3вероватно
    Вашите по колку пати спијат преку ден дека тука ни се врсници?

17. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.195
    Допаѓања:
    18.864
    Јас се фокусирав на проблемите со доење, па малце другото забушавам.
    Денес бевме да одбереме матичен педијатар. Ни кажа вежби на стомаче, за врат, за колкчиња мора повеќе да вежбаме. Ни рече бебе дека е цврсто како за 2месеци. Во килажа напредува супер. Ќе видиме ако случајно има застој или не иде ептен доењево ќе дадеме и адаптирано. Инаку, јас ја прекинав терапијата од Јасна за рагадите и само пурелан решив да ставам :)

18. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    504
    Само продолжи да го местиш на таа страна, да му покажуваш картички и слично и со тек на време ќе се среди. Моево мислам преку ноќ почна да ја врти главата на двете страни.
    Нас и ортопедот ни покажа како да го "истегнеме" нежно вратчето на таа страна што не се врти. Претпоставувам на ортопедски преглед ќе ви покажат. Моето прво даваше отпор, ама од ден на ден се повеќе дозволуваше да го "истегнеме" (нежно со дланката му ја вртевме главата на таа страна додека лежи на грб и задржувавме по малку, по два-три пати на ден).

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.337
    До денес, секој ден имаше 4 дремки по 30 мин (ако сме надвор во количка знае и подолго да спие). Некогаш ако легнев со него, ќе спиеше и по еден час. Е денес, имаше две дремки од по сат време, на втората дремка после пола саат се разбуди, па наредните 30 минути в раце ми спиеше. Иначе заспива се уште само со нишање.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  20. praski4e

praski4e Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    1.433
    А бебешки ќебенца убави мекани од каде купувате?