ние сме со куче искрено на почеток страв ми беше како ќе не биде ама еве не 5.5 месеци се смее на кучето ( ја викам сестра и и нема нешто послатко ), не и давам да и се пика во лице но сака да ја душне пред да ја држам јас или др се миеме обавезно раце. Од надвор кога иде сестра и ја мијам па ја пуштам горе правосмукалка скоро секој ден
неам некој совет да ти дадам, ама ме потсети на мојата ситуација, големата кога ми беше бебе бев ептен забегана, имавме бишон ние, прво многу лаеше и ја будеше и второ кога почна да лази она лудило ме фати мене, по сто пати џогирав и на крај зимав од аптека етанол и доле со алкохол поминував пошо лазеше и после рацете во уста , пред да се омажам чував дома внатре самојед, со него спиев ама бишонот заврши кај свекрва ми, маж ми не можеше да издржи со моето лудило со кучето и бебето и ја даде на неговите као привремено и еве 4 години е таму иначе не му верувајте се на чет џпт, имам луѓе околу мене бебиња растени со куче/маче и ништо не им било фала богу, особено тие се салонски кучиња, што не ни пуштаат влакна, чувани, мазени, пазени
Пишува дека нема, но ние од кога влеговме во 6ти месец, па еве сега и 7ми месец, се буди со плачење по 5 пати навечер, денски спие по 30 мин макс неколку дремки.
Ние имаме маче. Не планирам да се замарам. Кога ќе тргне на есен во градинка сигурно ќе и ги чистат играчките и ќе дезинфицираат. Деца растени со животни имаат подобар имунитет. А и не треба толку под стаклено ѕвоно, градинките знаеме какви ми се треба дете да се спрема со време.
Од каде си? Има во Ѓорче Јуратекс, Тритекс, Стружанка, Бомико, Синсеј, Ваикики мн убави... Не купувај многу
Ох, ние навечер сме на секои два часа со будење, преку ден имаше убави дремки по саат ипол, сега по 30 мин максимум, а знае и по 15 мин дали може ги мачат запчиња? Го изгубив редот некако Кога ќе се наспиеме и одмориме како луѓе
И јас се надевав на запчиња, ама му излегоја две веќе, а сагава продолжи. Не верувам дека ќе се наспијам некогаш, во оково капилари црвени имам и не поминуваат. Само што пишав дека секоја дремка му е по 30 мин, еве го сега еден саат спие од нигде никаде, морав да влезам да го проверам
Мајки ние сме 7 недели кога го ставам на стомак главата ја врти т.е лежи само на лева страна, многу тешко ја дига и ја врти на десна. Газето го дига ама главата никако да ја дигне. Или ќе ја дигне ќе ја сврти на десно и одма ја враќа на лева страна. Така е последниве 2 дена. Неделава сме на контрола на педијатар ќе го прашам ама некоја со вакво искуство, што се преземале и како?
Мораш да го форсираш да ја вежба и другата страна бидејќи со тек на време уште повеќе ќе ја ојача само едната и може да имате потреба од вежби и физикална. Јас имам искуство со син ми, ама на време реагиравме иако кога почнав да го форсирам да ја врти на спротивната страна главата плачеше и имаше отпор кој со тек на време се намали. Ставај го во креветче од обратна страна макар преку ден, играчки или контрастни слики исто од другата страна да се врти повеќе.
Навечер во креветче еве веќе 2 вечери приметувам дека сам си ја врти главата на едната па на другата страна. А преку ден во дневна му ја вртам на десна страна и да спие и кога е буден на таа страна му ставам црно бели слики и ја седам на таа страна му зборам.
6тиот месец као најмирен треба да биде мојава е 7, денес имаше три дремки ( теетата и беше од 14:10 до 15:00 инпосле до 19:20 нејкеше да спие За жива глава, ја зимаше цуцлат со раче од уста и ми ја фрлаше на земја нервозно - као ти мене ќе ме успиваш со сила Во 19:20 коначно капитулираше па за 40се разбуди цицаше ја нишкав пак некои 10мин и еве ка спие. Шо да кажам спобудалување. Иначе рано станува 6:00 -6:40 отприлика и затоа и секој ден 4 спиења има ама ете денес сакаше да префрли на 3вероватно Вашите по колку пати спијат преку ден дека тука ни се врсници?
Јас се фокусирав на проблемите со доење, па малце другото забушавам. Денес бевме да одбереме матичен педијатар. Ни кажа вежби на стомаче, за врат, за колкчиња мора повеќе да вежбаме. Ни рече бебе дека е цврсто како за 2месеци. Во килажа напредува супер. Ќе видиме ако случајно има застој или не иде ептен доењево ќе дадеме и адаптирано. Инаку, јас ја прекинав терапијата од Јасна за рагадите и само пурелан решив да ставам
Само продолжи да го местиш на таа страна, да му покажуваш картички и слично и со тек на време ќе се среди. Моево мислам преку ноќ почна да ја врти главата на двете страни. Нас и ортопедот ни покажа како да го "истегнеме" нежно вратчето на таа страна што не се врти. Претпоставувам на ортопедски преглед ќе ви покажат. Моето прво даваше отпор, ама од ден на ден се повеќе дозволуваше да го "истегнеме" (нежно со дланката му ја вртевме главата на таа страна додека лежи на грб и задржувавме по малку, по два-три пати на ден).
До денес, секој ден имаше 4 дремки по 30 мин (ако сме надвор во количка знае и подолго да спие). Некогаш ако легнев со него, ќе спиеше и по еден час. Е денес, имаше две дремки од по сат време, на втората дремка после пола саат се разбуди, па наредните 30 минути в раце ми спиеше. Иначе заспива се уште само со нишање.