Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.668
    Допаѓања:
    14.502
    Кај нас брзо дејствувала, ден до два. Иначе миење после секое какање, кај нас и сметаше ако јадам зелка и пијам цитрусни сокови, одма и се црвенееше.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.002
    Допаѓања:
    18.210
    секоја втора пелена му е какана, некогаш и секоја и освен со потопени тупфери некогаш немам простор како сама да го мијам… :whew:

3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.668
    Допаѓања:
    14.502
    Епа од тоа му се црвенее, јас стално миев. Почесто какаат на почеток. Мачкај стално од кремата.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.472
    Допаѓања:
    26.132
    Мало е твоето, за 1 мин измиено. Под чешма газето и измиј. Под мишки држиш и миеш. Сушиш со тапкање и убаво од кремата ставаш.

На Ladyme и Anie93 им се допаѓа ова.
  5. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.657
    Допаѓања:
    5.560
    Јас 3 години сум цицала со столче, па од основно од кога памтам со антибиотици тешки настинки одма да се спуштаат, па и како девојка средношколка на инфективно лежев од настинка се спушти, матичната не ме истретира како што треба. Тоа дека нема да настинува и да се разболува ако цица нема чиста врска. Кумава ја дои уште малава година ипол еве 3 пати козле лежеа, еднаш на детска исто одма и се спушта на плуќа.

6. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    870
    Допаѓања:
    3.746
    Мајки на колку месеци се вртат бебињата на меше?
    За една недела 5 месеци и некако ретко се врти, и тоа ако е на страна наместена.. Еве вчера ни еднаш не се сврте.. Не знам дали да паничам

7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.472
    Допаѓања:
    26.132
    Ич да не паничиш. Ќе се сврти кога ќе е спремна. Можете вежби да правите, ама остави дете да си прави спонтано работите, кога ќе е спремно.
    Мојата во вртење, станување, седнување, лазење,не беше по книга.
    10 ти месец кога беше, бум и се правеше во рок од една недела.
    Прооде брзо после прв роденден. Права каскадерка е сега.

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    499
    Допаѓања:
    1.251
    Ние сме 5.5 и уште не се врти. Од меше на грб знае да се сврти и тоа не секогаш, а од грб на меше ниту еднаш. Мислам еднаш ама веќе беше на страна легнат и со мрдање се сврти. Баш и др тоа ми кажуваше, џабе ќе го форсираш сам кога ќе биде спремен ќе си прави се. Сите деца не се исти.

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    384
    Моето во периодот од 4ипол до 5 неколку пати се имаше свртено од стомак на грб, а обратно никаква иницијатива не покажуваше, ни јас кога му помагав не беше заинтересиран. Он не ни сака нешто мн да биде легнат на стомак. И одеднаш баш дента пред да направи 5 месеци почна да се турка на страна и следниот ден се сврте на стомак. И не престана да се врти :D кај и да го ставам за 1 минута е на стомак. Ама проблемот е што како да заборави како да се врти од стомак на грб и сега на стомак брзо се уморува и плаче да го вратам, само што ќе му помогнам да се врати на грб, он одма се врти на стомак, некогаш уште вртејќи се почнува да плаче...и така деновиве само тоа правиме. Никаде не можам да го оставам, буквално станува од спиење, уште неотворени очи, он пробува да се сврти. Сите вежби што ги видов за да му помогнам да се врати на грб ги правам ама безуспешно. Така што ако имате tips and tricks, ве молам споделете :)

10. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    6.100
    Мајки како ги облакате бебињата за надвор на 10-12C?
    Имам едно како вреќичка дали да го ставам само во тоа и покриено со дебелко ќебенце?
    Или сепак скафандерче да му облечам

11. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.002
    Допаѓања:
    18.210
    Јас сепак со скафандер излегувам 3ипол недели е… ако му е топло ќе кенка ќе се вцрвени, ќе раскопчам малце:)