Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.006
    Допаѓања:
    18.231
    Мајки, дали е нормално за бебе од 3ипол недели, а и претходно деновиве да има различни дремки? Пример знае да се успие 3саати, ама знае и на саат да станува. Исто може да цица по саат ипол со прекини… и никако да не спие. Ми се чини дњка на периоди од денот многу долго стои буден… видов за негова возраст требало 1ч максимум. А пример он кога цица така саат ипол со прекини два, цело вемее почн да гледа. Ме интересира дали нешто погрешно правиме или нешто да направиме да не е вака… ако не е нормално :^):)

2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.168
    Допаѓања:
    8.191
    Хаос се дремките тогаш, нормално е. А и да не е теоретски, што ќе му направиш на толку мало бебе? Оди разбуди го ако му се спие, или заспиј го со сила. Пред 6 години ова форсирањево на пазење дремки толку не постоеше, па детето си се стабилизира само со време, моево 3 ипол месеци, уште нема точно одредено фиксни дремки, дури сега почнувам да приметувам некој патерн, повеќе пази прозори на будност отприлика зошто сум приметила дека ако се долго будни стварно се раздразливи, особено приквечер, од сабајле секако е попоспано, барем моето. А на цице знаат и да си дремнуваат на почетокот особено, прати го бебето, не верувам дека саат ипол два не дремнува на цице. Ќе се потсредува со време, не го мисли многу. Прати го само.

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.372
    Допаѓања:
    17.999
    Даа, кај мене беше хаос со дремки, многу се нервирав тој период, си викав како може толку мало бебе да е будно толку долго, ќе задремеше 5 минути и ќе се разбудеше и се така, ама како ќе одминува времето, како ќе расте ќе се среди.

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.