Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    990
    Девојки кое кокосово масло да го ставам на теменицата или да го купам од фризидерм, го гледав маслото на веледа ама некако многу скапо :?:

2. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    951
    Јас и ти слично сме низ муабети за доењето по темиве
    Па прво цица па ад ама секогаш различно ми прави затоа почнав да се водам по него
    На пример еве сабајлево го остави ад не го допи и плус со лигавење и тоа што го испи во 8:30 (100мл остави 30-40) а цицаше во 5 и во 7 ама не знам колку, мене ми изгледа дека нема многу млекце
    Обично прво секогаш му давам цице па кога ќе почне да е кенкаво да се бори некогаш буквално со цицката тогаш шишето до мене е спремно и одма му давам ад
    Попладне знае само 1 мин буквално да цица и да плаче за шише
    А после саат и пол да прокенка и му давам да цица и си цица може 10-15 мин а може и да си ја помине дремката на цице таа попладне му трае 20 мин
    Е сега ќе почнам со вкусови ќе земам морков за почеток и на сабајле ми пиша докторката ќе видам како ќе тера
    А и мене ми делува како лажачка да си го користи цицето
    Ама поминаа еве вака така 5м
    Јас во бременоста не се имав здебелено воопшто само сѐ во стомак ми појде 12 кг... се породив и падна килажата скоро како пред и со доењето луѓе значи јас се направив како никогаш во животот
    Не ми се верува
    Од денот на пораѓај до сега 10 кг плус што значи плус 13 од стартната килажа... сѐ ме боли, залежана вака никогаш никогаш не сум била
    Ова со доењето :whew::@(facepalm)
    Не знам како ќе се вратам во форма
    Многу чудно
    До последниот ден од бременоста ни оток ни плус нешто само стомакот напред и пре убаво си изгледав и се чувствував и баш сите ми велеа еј супер не си здебелена одма ќе си дојде телото назад и бааам доењето ме направи торта |(|(|(
    Ако се ставам на режим на исхрана мислам дека скрос ќе се намали млекото кое и онака не знам колку е што е

Едит не ти пишав
    Не знам колку ти препорачал тебе педијатар но за 5 м ако е само на ад треба да пие по 120 за 7 оброци или ако се 5-6 по 150-180 мл
    Така според ова мислам дека сепак цица оти ок е со тежината

3. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.993
    Пробај со масло од рузмарин, масирај го скалпот. Ова е универзален лек против опаѓање на коса, може ќе помогне.

4. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    800
    За теменица од искуство А Дерма. Ја нема кај нас, мене од Бугарија ми ја донесоа. Ни масло ни бутур ставам, само тоа ја мачкам после бањање.

5. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    951
    Да ви се приклучам на муабетот за шишиња
    Ги мијам со фрош за бебиња, па ги поминувам со врела вода, ги чувам во обично пластично кутивче на маса и ги поминувам пак со врела вода пред да правам ад
    На неколку дена ги варам во вода
    До сега од сам старт фала богу немало проблеми
    А сакав да купам апарат стерилизација но и педијатар ми кажаа дека нема потреба сосема доволно бил овај начин
    И вода ми препорачаа роса да се зоврие дека нема потреба од специјалната вода

6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.492
    Допаѓања:
    26.168
    Со Бекутан уље за средив со две миења. И тоа комшиката ми го даде. На малата она исто со тоа и средила.

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    4.842
    Истотово ми го кажа и нашата докторка од Систина. Јас имам масло од лаванда на Бекутан, од поодамна купено. Се чисти главчето постепено, но не може за 2 миења.
    Ти кое масло го користеше и од каде го купи?

8. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    18.029
    Хаос сме ние со доењето, моето никогаш не одбива, не знае за доста, ни кога е сита да прекрати, затоа не и ја знам мерката. Еве сабајле кога стана само цицаше, не дадов ад, после доењето одма блуцна и тоа поголема количина и не дадов ад. Еден период немав млеко, се жалев тука, сега ми е чудно цело време после доење има млеко, полни се градите, затоа се сомневам дека не цица. Кога цица за 5-10мин максимум цица активно и после тоа си игра почнува да се врти, па се смее, се беси, ме тегне и затоа не сум начисто.

9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.492
    Допаѓања:
    26.168
    Најобичното од Бекутан што е. Без лаванда и слично.
    По аптеки, маркет го има.
    Мачкав и оставав пола саат така да стои. Пред да мијам со чешле поминував, додека бањав исто и откако ќе ја избањам пак.

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    4.842
    Колкаво е бебето?
    Штом е весело бебе, си се нацицува и потоа почнува да мрда.
    Обично кога се поголеми, веќе над 3 месеци, не 5-10 мин, туку и со 2 мин се нацицуваат. Моето бебе е 4 месеци и не цица повеќе од 2-3 мин. Сам прекинува, се врти, мрда, се смешка, станува. И не се сомневам дали цица или не. :)

11. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    4.842
    Откако се исчисти главчето, дали се појавија повторно кожички или скрос е чисто? Сега ставаш од маслото?