Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.390
    Допаѓања:
    8.473
    И јас сакав истово да прашам за ваја, колку пари е. Слична е како wildride ама таа мислам е скапа многу. Инаку ваја е за над 6 месеци, треба да има стабилно грпче колку толку бебето, јас планирам да ја земам. Цела сум искривена, ај дење што сака во раце и спие во раце, навечер морам да го држам во раце и директ да се опнам во кревет, само така спие. Не знам кај попрво ме боли :devil:

Последна измена: 24 јануари 2026
    На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.722
    Допаѓања:
    19.786
    Во количка и да го возиш по дома

3. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    6.273
    Околу 2.000

На Cherry333 и hannybanny им се допаѓа ова.
  4. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    626
    Допаѓања:
    1.037
    Нејќе. Се дере вришти. Само раце и да гледа напред. Накај мене свртена никако.

5. hannybanny

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    626
    Допаѓања:
    1.037
    Леле ќе си одиме сите на рехабилитација :D

На Anastasia579, Baby warrior и Cherry333 им се допаѓа ова.
  6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.722
    Допаѓања:
    19.786
    Леле кузнај која мака е тоа. Јас на под го израснав никој не давав да го држи ама после па не ни сакаше во раце да биде. Ај со лесно се надевам ќе смени. Ама кога ќе се навикнат на шетање во раце и гледање високо тешко после се одвикнуваат бар дури не почне да седи/лази

На jagoda777, Anastasia579, Anie93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.533
    Допаѓања:
    18.205
    Колку месеци е бебе??
    Кај мене иста беше само во раце нанапред да гледа свртена и да ја шеташ низ соба. До 4 месеци така сакаше, ама јас цело време сама дома и настојував да ја оставам на кревет, под, креветче грбот ми падна, рацеве лом ми се, зглобовите на дланките особено. Од 4ти месец и самата некако не сака толку, повеќе сака легната да игра, да се врти, еве веќе 5ти месец јас никако не ја земам да ја шетам, а мм кога ќе се врати од работа не знае како да ја заигра и само ја шета, кругови вртат, исто и свекрвата, па и мајка ми само ја земаат во раце, ја шетаат, нишкаат.

На hannybanny и Anie93 им се допаѓа ова.
  8. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    6.273
    Исто, ми текнува мајка ми дојде два месеци дали беше не ми текнува точно и ќе ја успива она, јас не сум знаела да ја успијам она ќе средела |( и ја зема во позиција легната на рака накај неа, баш класично бебе како што се нишка кога почна да вришти 8) викам нејке така, како нејке, така се нишка секое бебе свртено накај тебе топлина да и иде, викам ете секое ама моево не :rofl: сега на 7ипол месеци кога ќе ја гушнам а она нејке со раката ме бута со не знаеш каква сила, она како сака и точка нема ја што сакам :D

На Mimmi39, Anie93 и hannybanny им се допаѓа ова.
  9. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    2.034
    Допаѓања:
    6.446
    Дали некоја мајка го користи ова млеко за тело и дали го мачкате на бебе на лице или само на тело?
    Screenshot_20260124_172033_Cosmetics.jpg

10. hannybanny

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    626
    Допаѓања:
    1.037
    За една недела ќе прави 2 месеци. Се надевам дека ќе смени. Пробувам ептен да ја оставам да лежи ама вришти толку многу што ме фаќа страв да не и биде нешто и ја земам.

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.197
    Допаѓања:
    18.866
    ние го имаме и само на тело ставаме. Али јас ретко, мм повеќе го мачка он од трауми со неговатс кожа е, а имаш мала кремичка само за лице таа па ич не ја користиме дали два пати. Јас лично не гледам потреба бебе да се шлака со козметики

На jagoda777, Simon4e0507, MariaBouli и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    2.034
    Допаѓања:
    6.446
    Ја до скоро само со јекодерм го мачкав, додека имаше лушпички и откако се исчисти не мачкам ништо. Ама сакам така повремено да го намачкам цело. А на лице дека почна да ги става рацете во уста па образите и брадата му се како рапаи па бар на лице да му мачкам од време на време.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.197
    Допаѓања:
    18.866
    пробај имаш мала кремичка пишува за лице од истата линија :)

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  14. katerina.femina

katerina.femina Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    36
    Може да се користи за лице и тело. Мој совет: Мустела се користи претежно кај бебиња со посува кожа или некој дерматит. Не е препорачливо да се користи редовно за хигиена. Се заситува телото и ако настане некој проблем,тешко се пронаоѓа соодветна крема или лосион. Јас на пример користам козметика на Weleda. Природни,нежни и безбедни препарати за секојдневна употреба.

На MorskaSirena и Cherry333 им се допаѓа ова.
  15. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    2.292
    Девојќи, почнавме со вкусови. Давам на хип почнав со јаболко, па круша, па заедно јабола и круша. Пошто од кашичките нема никаде со поединечни вкусови освен јаболка и круша сите останати од сите производители се со мешани вкусови со по две ,три овошја, или гриз , житарки.. прашање ми е дали можам да дадам јаболка со + некое друго овошје и круша + друго овошје пошто само тие се поединечно пробани.

16. katerina.femina

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    36
    Имаш на Хип и чиста кајсија,чиста слива,банана,потоа има чист морков,тиква..подобро да ги испроба чисти. Дури по некое време можеш да ги мешаш. Сега е рано, уште стомачето се навикнува.

17. katerina.femina

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    36
    Јас прашав пред една недела и ми рекоа 3.600 денари

18. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.533
    Допаѓања:
    18.205
    Ќе смени, мало е сеуште, тој период и кај мене сакаше цело време во раце, сега смени, друго дете е.

Оваа крема што ја сподели членката е за нормална кожа, друга им е таа линија стелатопија за многу сува и атопична кожа.

На hannybanny и Anie93 им се допаѓа ова.
  19. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.533
    Допаѓања:
    18.205
    За почеток нека ги пробува поединечно и по малку за да се навикне стомачето, на почетокот имаат и мака ги боли мешето. Има се поединечно, можеби ги немало моментално од таму кадешто ги зимаш.

20. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    2.292
    леле кажи ми од каде купуваш. Од Ск сум Бев во Веро, во ДМ во аптеки.... секаде има посебно само јаболка и круша. Се друго е мешано. Еве кајсијата е со гриз и оризов скроб, исто и сливата и плус имаат додаток на шекер.