Аспираторот за нос од Бекутан тие делчињата во носе како ги користите? На кутијата пишува да ги фрлам… па каде ќе најдам нови?
Таман работа на секое чистење носе да ги фрлам. Јас кога го користев аспираторот на Бекутан си ги чистев убаво со топла вода и ништо не им беше, можев повеќе пати да користам едно. А и секако аспираторот после користење се чисти. Исто ќе ги чистиш и тие и немаш гајле. Ти го препорачувам Носко, многу подобар од Бекутан. Ги користев и двете па затоа чисто како информација да знаеш.
Нормално е, преплашена бев и јас на почетокот кога беше премалецок. Неможеш да го повредиш, полека и нежно. Голем плус е што е мало па не мрдаат кој знае колку.
На земја, плаче и ти со неа доле играчки, песнички ќе се заигра ќе и помине. Па и да плаче така пролази по мене дека во кујна јас, натака навака све она на земја и тргна. Кај да ја носам немам кичма. На подлога учи ја. Сега сум забранила да ја носат во раце, зошто е тешка. Манипулаторче е големо со бабите ама се навикнува. Сега седи и се исправа. И плаче со солзи зајдува да ја седнам или исправам а сама незнае уште. Кога е исправена пушта нога фатена за маса за кревет и заборава ќе си фати нешто со рацете и не се држи нигде, па ти седи држи ја да не искрши глава.
И јас го имам истиот проблем, само во раце сака, и да се мази со образот на образ. Поради него не само кичма се полека губам. Парфем не сака, крем нит на раце нит на лице. Вака во глобала мирен ама захтевен, со ништо не се залажува. И во фацата му се гледа дека манипулира. Не е дека некој ни доаѓа, само ние двајца сме, маж ми е на работа, ама си сака да е во раце. И сега му е период спие како зајак по 10-15 мин, и ништо не можам да средам од него.
Додека кенка, вика, глуми без солзи ич не ја подигам. Ја става главата во подлога со рацето по лице, вика се нервира. И порано ај земи ја и се смее ништо. Ааа сега на земја и ќе поседам па ќе станам пак драми... па на стол за јадење. Сега ми прави проблеми.. иде до прочистувач на воздух кабелот го влече, во рутер се пика чепка таму каблите, ја јаде подлогата, теписите по ќошеви, во нозе се пика ја викам чарапанка.. а види човек во нозе иде да ги јаде и сите горе нозете. Така пиеме кафе со мајками. Значи кога ќе изгубам сила во стол за јадење и вика и давам смоки, тропалки ги фрла и тоа пак одпоново. Ама во раце не, зошто страшни болки имам од самата сколиоза а не дс ја држам, после пораѓај и трнење имам на ногата, укоченост. Дури мислам од што толку форсирам подлога кога е во количка и ќе заплаче многу и мм ја зема и се потега за доле, сака да ја спушти на под.
Јас едвај чекам да наполни 6м и да може да седи, ќе земам бокс и во него ќе го оставам. Кога си доаѓа мм од работа и само што ќе му го чуе гласот како сателит се врти да го најде, па одма подава раце на кај него и ме гледа со смаг фејс, и му гуга се жали од мене. Во креветче не спие, ако го ставам магично се буди во рок од минута, со мене спие на спална, мм се пресели во дневна. Постела како облаци и само неговото главче. Да не му требаше млеко, мислам дека и јас ќе бев избркана.
Нас ни беше препорачан од Ремедика од педијатар ортопед на испис во извештајот и го купив тој што е два се во едно пакување жолти Но не го прифаќаше никако многу се виткаше кога го ставав Па го носевме за шиење лепенката да е подолу и пак ништо На првиот преглед на ортопед што е ни кажа докторката дека нема потреба и прекинав да му го ставам Џабе парите Ама и многу чудно некако му се креваше газето кога ќе го легнев и се будеше не можеше да спие
Да на подлога е цел ден ама и здосадуваат 100играчки што ги има и не можам да ја разберам ќе седнам до неа ќе и редам коцки ќе индадам во раче и неа па ми ги руши замоците од меки коцки се смее а станам одма кенка хахаха а некогаш ќе се заигра си замислува нешто си прави некои звуци тропа фрла игра со се што и е расфрлано од играчки на подлога. Песнички исто ако има во позадина пуштено сум приметила се заигрува повеќе, ама сега пролази и излага и од подлогата ми бара трошки по паркет вчера дојде до масичката во дневна и подава раце нагоре да се фати кај има сила тоа на 7ипол месеци да се исправа ама радозналка се да проба
Колкаво е? Јас уште на 4-5 месеци го ставав на перница легнат малку подисправен, а на 6 малку повеќе исправен.
5м има, и јас го ставам на перница, но еднаш случајно го видов како се крева и не го оставам сам. Перница само за спиење, за лежење не. Гледам да го ставам често на стомак.
Слободно оставај го да се крева, така ги вежба стомачните мускули. Исто и во количка ако го ставаш во спортскиот дел, врзан со каишите само за нозете за да може да се крева за рачката.
Засега контаминација имало само во продукти на нестле, дадон и нан. Маслото потекнувало од Кина, таму било контаминирано со бактерии бацилус цереус. Јас на нестле секако не верувам, поради нивната богата историја и не знам зошто и ден денес постои (добро дека има пари за секој скандал да го покрие без некоја штета). Користам почесто формула, но таа на Новалак.
Аптамил нема врска со Нестле. Значи Нестле имаше, па сега Аптамил сосема друг бренд така? Аптамил се и поскапи на цена важеа за квалитетни...