Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Sucubus

Sucubus Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2021
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    1.337
    Само кажав кои брендови се контаминитани, и само се надоврзав за нестле, си дадов мое мислење.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.390
    Допаѓања:
    8.473
    Некое масло што го користат како суровина било контаминирано, не е директно од нив ако сфатив добро.

На Dijana DM, Milkiway и Sucubus им се допаѓа ова.
  3. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    2.292
    Јас па неможам да сватам како за бејби храна да се направи таков пропуст кога секоја сировина сама за себе подлежи на контроли како кај продавачат така и кај купувачот( производителот) па после и во крајниот производ кај контрола на квалитет пред да излезе на полица. Исто не ми јасно како поминало на редовен инспекциски преглед. И не ми јасно како е понатаму увезено без да се направи лабараториска анализа. Сепак е бебе храна
    Очигледно работите функционораат на папир само. Немам коментар ама стресно во секој случај. Ние сме целосно на АД млеко. Апрамил цезар користам. Незнам колку пати препрашав дали се однесува и на цесар1

4. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.390
    Допаѓања:
    8.473
    За жал, за профит не се мари ни за животот на бебињата. За квалитетот на производот најчесто гарантира производителот и тој треба да прави посилни контроли, ако излезе од таму, дали и кога ќе се фати е знак прашалник. Ова од друга индустрија искуство, ама очигледно секаде е исто зошто парите се секаде најважни. Жално за бебенцата во ова време што растат. И јас давам дохрана, само очекувам да излезе некој скандал. Од Америка кога пукна тоа пред некој месец, не престанало. Не знам дали е секогаш вака, па ние сега гледаме зошто пратиме..

На jagoda777 и Dijana DM им се допаѓа ова.
  5. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    2.199
    Мислам дека на едно од моите бебиња и е почнат процесот за растење запче.
    За брзо ќе направи четири месеци, можно е?

Веќе неколку дена со јазикот прави повторувачки движења, ко да се чеша на десната долна страна од непцето, а знам дека прво доле искачаат па и тоа ми се совпаѓа.
    Почна и помалку од вообичаено да јаде, многу е раздразлива и нервозна во текот на денот. Имаме од тие глодалките, ја чешкав баш на местото вчера и се потсмири. А сега пред малку се разбуди за да јаде, јаде и обично презаспива, сега беше будна и нервозна, заспа шетајќи и сега лежи на мене, страв ми е да ја спуштам да не се разбуди пак.

Мала е некако за запче уште сега, може и да го извади за месец и пол, два ама зарем до тогаш да се мачи вака, какви се вашите искуства?

Или може и се собра и скок и регресијата со спиењето, кои беа знаци на регресијата кај вашите бебиња?

На itltlitl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. itltlitl

itltlitl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    23
    jas mislam deka ne e rano seloe bebe razlicno na moi dve drugarki bebuskite na 4 meseci izvadija zapcinja , za uteha mojava beba od 3 mesec rika od nepcata a za nedela dena pravime 5, se namaci i otekuvaat i se vospaluvaat nepcata a nikako da probie kenka place se cesa nervozna e haos sme...

7. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    4.318
    Мојата од 3 месеци не ги вади рацете од уста. И истиве работи што ги наброја до последно буквално. Таква скроз беше у скокот и регресијата кога ја фати.
    Види дали се отечени непцата.
    Сега е 5 месеци и уште нема запче.
    Се живо пика во уста, така што мислам имаат и некојс орална фаза ко што читав, може да не се заби а може и да се.. Не се знае:D

На Надеж♥️ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    2.511
    Можно е и да е запче познавам луѓе на кои бебенцата и имаа заб на 4 месеци.
    Но и можно е да е период.Таков беше мојот на 4 месеци буткање се во уста лигавење нервоза плачење ама ете 7 месеци сме заб немаме а престана и лигавењето

На jagoda777 и Peperutce6 им се допаѓа ова.
  9. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.197
    Допаѓања:
    18.868
    Мамички, бебево во недела прави 40дена, периодов вежбавме да следи со поглед картички, играчки како што ни кажаа во Ремедика, да фаќа разл предмети и сл. само на стомаче кога ќе го ставам ништо не реагира…. Си заспива за секунда, што да правам. Како да соработува :rofl:

10. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.390
    Допаѓања:
    8.473
    Пробај тропкај му со нешто, ама толку мали не сакаат на меше обично, твоево бар спие, моиве плачеа по 1 мин.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.197
    Допаѓања:
    18.868
    па гледам други бебиња од 1м седат…(знам не треба да споредувам ама посилно е од мене :whew:)

12. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.480
    Мајка 6м сме и уште е војна за на стомак. Нема што не пробав. И нс перница за доење и играчки секаки пред него, и подлога со вода што се полни со рипки, дури и песничка му пуштив да гледа 5 мин ама не сакаше. Има деца што едноставно си се такви јас се помирив. Се научи само што ќе го ставам нс меше да се врти нс грб. Или сака играчка да земее се врти на страна, на стомак никако, јас го местам на стомак он си ја зима играчката и си се врти на грб. А главче исправа, си го држи, стегнато е ептен

13. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    626
    Допаѓања:
    1.038
    И мојата не сака мн мн на стомак по минута две макс

14. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    6.274
    Исто беше и кај ќерка ми од 4месеци кога почна да се лигави обилно мислев ќе извади запче ама само орална фаза било, сега пред некој ден на 7ипол месеци излезе првото тек :D мојава нервозна си е родена што вика мм, така да ,,заби вадиʼʼ ни е муабет за пред луѓе а ние си ја знаеме дека е со кратко фитилче нервозно дете :D

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  15. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.963
    Допаѓања:
    36.249
    Ако ви кажам дека синко дури на 8-9 месеци почна да сака на стомак и да не плачи?
    Пред тоа значи ни 1 минута не сакаше. А цело време го ставав, нели да јакни мускули де. Ама цело време беше со врескање и се откажав.
    Кога научи да се врти од грб на стомак околу 4 месеци беше тоа, ќе се сврти и ќе почни да вреска дека не знаеше за назад. Кога научи назад како, во иста секунда си се враќаше и си дремеше на грб. :rofl:

На hannybanny и Anie93 им се допаѓа ова.
  16. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.878
    Допаѓања:
    26.856
    На 8-9 месециии??? Откако прооде сестро. Тогаш почна се.
    И сега обожава на стомак да спие.

На Anie93 и QweenSM им се допаѓа ова.
  17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.963
    Допаѓања:
    36.249
    Ааа твојава госпожа врв значи. :rofl:
    Ајде барем ги утешивме жениве. Ти со твојов одговор па уште толку. :wasntme:

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.390
    Допаѓања:
    8.473
    Гледаш на видеа кај што мајки претставуваат идеален живот со бебе, бебето прави 1 час тами тајм, го облакаат во вреќа, во креветче без никаква безбедносна опадност го ставаат, заспива само и спие до 7 сабајле, па тогаш пие млекце. Кој ќе објави како вреска бебе на тами тајм и како спие склопчен со бебето за да осеќа допир и да дремне малце, не е кул ни безбедно, ни добар пример. А најчесто тоа е реалноста. Не викам дека не треба да се стремиме кон тоа, ама кај повеќето бебиња не е по дифолт се лесно како што сакаат да претстават некои. Од ова неспиењево филозоф станав :drunk:. Уживај, гледаш колку пишаа дека не им сакаат на меше. Првото мое плачеше и после научи да се превртува и пак не праеше тами тајм. А џилитка бебе беше, и се уште е струја детенце, моторички развиен топ.

На hannybanny, Peperutce6, Anie93 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.878
    Допаѓања:
    26.856
    Ама нема споредба на децата. Јас колку се нервирав ауууу.
    Зошто не се врти, зошто несака каши, зошто не седи. Морало под редослед и книга да биде, како други деца. Будала сум била што сум се нервирала.
    Детето кога си беше спремно се си направи. Е не било на толку и толку месеци, ама си направи се сама и сигурна, без форсирање.
    Дека откако прооди, почна да лази како што треба. Пред тоа едната нога ја отфрлаше, како жаба ( незз како да објаснам).

Секое дете е индивидуа за себе.

На Peperutce6, dummy и QweenSM им се допаѓа ова.
  20. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.963
    Допаѓања:
    36.249
    Не споредуваме таман работа.

И јас премногу се нервирав, баш и пишевме нели. Ама еве го сега не застанува.
    Преку ноќ научи да лази, да се исправа, оди држејќи се на мебел. Од фини моторики исто така еден куп прави.
    Баш една мајка ми рече ,,ќе го бараш времето кога само седел” .
    Па еве почнувам по малку да го барам . (lalala)
    И допрва ќе го барам, i knowww.

На hannybanny, Peperutce6, Baby warrior и 2 други им се допаѓа ова.