Можно ли е од витамините детево да има грчеви. Кога ќе заборавам да и дадам е ок. Кога ќе и дадам плаче. Или си замислувам?
И компир и грашок дадов на 5++. За леќа не знам. Кај мене многу добро прифаќа храна, дури не ни сака многу кашесто сака по густо
да да компир е една од првите намирници, само знае да направи запек ако го даваш често. Грашок и леќа се препорачува малце покасно да се дава дека се потешки за варење и можат гасови/грчеви да направат. Јас накај 8-9 месеци почнав да давам, мојава е со осетливо меше
Најчесто од омега знаат да имаат грчеви. Види само д3 ако прима како е, а како со омега. Ако од омегата прави грчеви, не и ги давај и консултирај педијатар за совет.
Здраво девојки малиот ми е 5 дена и има жолтица. вчера цела вечер беше на цицка , денес неможам да го освестам само еден подој имавме и другото беше на измолзено , меѓутоа повеке од 35 мл не ваѓам млеко , од 20 до 35 мл…. да не му е малце ?
Искуство со lip blisters, како пликчиња се појавија, на нет пишува ништо страшно и знак за healthy feeding додека на друго место пишува може да укажува на проблем со фатот, потешкотии во цицање па дури и подврзано јазиче Сликата е превземена од нет: Бебе не покажува знаци дека го боли. Единствено приметив дека во последно време цица почесто. Да напоменам и дека дојам со силиконски брадавици
Јас не доев со силиконски па имаше вака на почетокот првиот месец може до 40дена негде не памтам точно, а ја местев правилно. И јас така читав дека не е наместено правилно не фаќа добро и се замарав. Ништо не им е
Затоа што по фаците што ги прави, мислам дека не и се баш убави а секако давам мала количина на млеко од шише
Моето дете имаше вакви и имавме доста проблеми со цицањето, на крај испадна дека има подврзан јазик и откако го средивме се средија и и цицањето си функционираше супер. Не велам дека и кај вас е тоа, но да имате предвид како можеб знак, ако и други работи укажуваат на тоа.
Бебето не качуваше килажа, имав мастити, болки при доење од лошиот фат и консултирајќи се со Наташа од доење со љубов откривме. Правевме вежби првично и и со нив имаше добар резултат ама направивме и френотомија. Сега за сега се си е супер.
Мајки чајче бекутан анасон од кога почнавте ние сме 5недели мала ми е некако да и дадам а мачи се со какање не знам дали да и дадам малку ?