Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Eho

Eho Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    361
    Хаха нешто слично кај мене. Само кај мене пак бебе почна да нејќе да цица и нели јас најопуштено што можам го нудам, гледам смирени да сме двата, тивко, темно, без дистракции... Советувана бев од стручно лице да му нудам цице кога не е премногу гладен и нервозен. Мајка ми и свеки: не! значи, не му давај шише, остај го гладен, нека плачи, нека поплачи убаво, кога тогаш ќе фати, што ќе прави кога е гладен. Добро :emo:

На Cherry333 и dummy им се допаѓа ова.
  2. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    1.636
    Кај мене најново беше дека јас сум крива што бебе плаче кога ќе ја види неа, а не е она крива што и после 10 пати објаснувања дека не треба одма да и доаѓа нагло во фаца и да се џапа да ја зима во раце она пак си тера по нејзино… Ама они знаат се, они чувале деца пред 30 години и се е исто и ништо не заборавиле

На Трагедијаупмм и Eho им се допаѓа ова.
  3. Eho

Eho Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    361
    Хахаха сите баби се исти изгледа! :rofl:
    И истиот аргумент го вадат од ракав кога ќе им укажеш дека нешто не прават правилно :rofl:
    Свеки му менува пелена на бебе, не ја става убаво, мм и кажува: не ја ставаш добро, вака треба (и и покажува како да стегне, убаво да намести). И таа увредена му зборува 'на бебе': Море, море, татко ти ми вика не сум знаела да ставам пелени. Ами него јас како сум го изгледала, како сум го пораснала, сега не сум знаела. И пак си тера по нејзино, не прифаќа совет, ко да и е навреда или не знам како да кажам стварно. Не е срамота и да не се знае нешто, тие користеле инакви пелени и океј е и да згрешат, ни јас отпрво не знаев да менувам пелени... И long story short - пак си ставаше по нејзино, и бебе протече ко што не мислев дека може некогаш да протече. Цела ногавица во каки му беше. Ама многу се покакал, затоа така се десило 8-| Пелената скоро празна беше! :rofl:
    Морам и ова, се распишав, ми тргна :rofl: Многу агресивно нишкање, не знам што е тоа значи... баш се чудам дали и нас така нè нишкале со толку тресење или заборавиле 8-| Не ко да се обидуваш да смириш бебе, туку ко да си нервозен и нетрпелив. И после: па зошто бебе не се смирува. Зашто премногу нервозно го тресеш, не се смирува така :wasntme:

На Трагедијаупмм и dummy им се допаѓа ова.
  4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.597
    Допаѓања:
    26.364
    Аууу како реагирав за тоа нишкање. А и мм исто.
    Збори, реагирај и не се потресувај на коментари.

На Трагедијаупмм и Eho им се допаѓа ова.
  5. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.600
    Допаѓања:
    3.433
    Хаха леле аман.
    Па ко ќе речам во скок е не сака да цица и цели прашалници :rofl:
    Инаку не те пратам ама ако сте 3 или 4 ти скок ела да те гушнам :hug:
    Сите сме го поминале ова кај мене палеше да е пред спиење или веднаш по спиење малку да ја занишкам да ја смирам и да и понудам.
    Во меѓувреме си пишала за тресењето.
    Мајка ми така и правеше и викав ако сакаш мозочен да добие посилно маалкуу а ако сакаш да ја смириш мораш понежно бебе е не кукла и се сепнуваше.
    Се иритирам од луѓе ,,се јас знам " |(

На Eho му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Eho

Eho Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    361
    Договорени бевме со мм, тој да се 'справува' со неговите, јас со моите. Јас само го зедов бебе, тој и зборуваше нејзе. Ама искрено не верувам дека ќе се смени... Ако(Кога ќе) има следен пат ќе реагирам и јас, пошто многу ме нервира кога гледам како го тресе. А и плус што сум читала, не е добро за бебињата да се 'тресат' агресивно...

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Eho

Eho Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    361
    Јас се чудам дали стварно така треселе и порано, или заборавиле како треба... :D
    Иначе за цицањето, многу се издолжи, веќе 1 месец не цица ;(

8. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.600
    Допаѓања:
    3.433
    Ад даваш или молзиш ?

9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.597
    Допаѓања:
    26.364
    Исто и ние договорени. Ама еднаш кога и свикав на свекрва, ама и секој би.
    Ја држеше и падна играчката. И викам остави ја, ќе соберам после. И она се прави не ме слуша ( како и секогаш де) и се наведнува и на беба рачето нагоре и беше и како се ведне, уште толку и се криви рачето и почнува да вришти бебе. Кога сум и спискала. И играчка и се сум зафрлила. Уште извини ми вика. Што извини. Ти реков остави. Мора ли да ја земеш. Нека стои, голема работа.

На Eho му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Eho

Eho Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    361
    Се молзам редовно на 2-3 часа сега-засега. Не знам до кога :sweat: