Хаха нешто слично кај мене. Само кај мене пак бебе почна да нејќе да цица и нели јас најопуштено што можам го нудам, гледам смирени да сме двата, тивко, темно, без дистракции... Советувана бев од стручно лице да му нудам цице кога не е премногу гладен и нервозен. Мајка ми и свеки: не! значи, не му давај шише, остај го гладен, нека плачи, нека поплачи убаво, кога тогаш ќе фати, што ќе прави кога е гладен. Добро
Кај мене најново беше дека јас сум крива што бебе плаче кога ќе ја види неа, а не е она крива што и после 10 пати објаснувања дека не треба одма да и доаѓа нагло во фаца и да се џапа да ја зима во раце она пак си тера по нејзино… Ама они знаат се, они чувале деца пред 30 години и се е исто и ништо не заборавиле
Хахаха сите баби се исти изгледа! И истиот аргумент го вадат од ракав кога ќе им укажеш дека нешто не прават правилно Свеки му менува пелена на бебе, не ја става убаво, мм и кажува: не ја ставаш добро, вака треба (и и покажува како да стегне, убаво да намести). И таа увредена му зборува 'на бебе': Море, море, татко ти ми вика не сум знаела да ставам пелени. Ами него јас како сум го изгледала, како сум го пораснала, сега не сум знаела. И пак си тера по нејзино, не прифаќа совет, ко да и е навреда или не знам како да кажам стварно. Не е срамота и да не се знае нешто, тие користеле инакви пелени и океј е и да згрешат, ни јас отпрво не знаев да менувам пелени... И long story short - пак си ставаше по нејзино, и бебе протече ко што не мислев дека може некогаш да протече. Цела ногавица во каки му беше. Ама многу се покакал, затоа така се десило Пелената скоро празна беше! Морам и ова, се распишав, ми тргна Многу агресивно нишкање, не знам што е тоа значи... баш се чудам дали и нас така нè нишкале со толку тресење или заборавиле Не ко да се обидуваш да смириш бебе, туку ко да си нервозен и нетрпелив. И после: па зошто бебе не се смирува. Зашто премногу нервозно го тресеш, не се смирува така
Хаха леле аман. Па ко ќе речам во скок е не сака да цица и цели прашалници Инаку не те пратам ама ако сте 3 или 4 ти скок ела да те гушнам Сите сме го поминале ова кај мене палеше да е пред спиење или веднаш по спиење малку да ја занишкам да ја смирам и да и понудам. Во меѓувреме си пишала за тресењето. Мајка ми така и правеше и викав ако сакаш мозочен да добие посилно маалкуу а ако сакаш да ја смириш мораш понежно бебе е не кукла и се сепнуваше. Се иритирам од луѓе ,,се јас знам "
Договорени бевме со мм, тој да се 'справува' со неговите, јас со моите. Јас само го зедов бебе, тој и зборуваше нејзе. Ама искрено не верувам дека ќе се смени... Ако(Кога ќе) има следен пат ќе реагирам и јас, пошто многу ме нервира кога гледам како го тресе. А и плус што сум читала, не е добро за бебињата да се 'тресат' агресивно...
Јас се чудам дали стварно така треселе и порано, или заборавиле како треба... Иначе за цицањето, многу се издолжи, веќе 1 месец не цица
Исто и ние договорени. Ама еднаш кога и свикав на свекрва, ама и секој би. Ја држеше и падна играчката. И викам остави ја, ќе соберам после. И она се прави не ме слуша ( како и секогаш де) и се наведнува и на беба рачето нагоре и беше и како се ведне, уште толку и се криви рачето и почнува да вришти бебе. Кога сум и спискала. И играчка и се сум зафрлила. Уште извини ми вика. Што извини. Ти реков остави. Мора ли да ја земеш. Нека стои, голема работа.